Zkvalitněte svoji produkci obsahu pomocí nejnovějšího bezzrcadlového fotoaparátu Canon systému EOS R

Praha, 8. února 2023 – Společnost Canon Europe dnes představuje nový fotoaparát EOS R50, který otevírá ideální cestu do rodiny fotoaparátů EOS R zejména tvůrcům obsahu, kteří chtějí pozvednout úroveň produkce nad možnosti chytrého telefonu. Natáčení ve 4K, skvělý zvuk a ostré snímky – to vše tento všestranný fotoaparát zvládne. Jeho uživatelsky přívětivé rozhraní, zjednodušená ergonomie a nové pokročilé automatické režimy zajišťují výsledky srovnatelné s profesionálními přístroji. EOS R50 je ideální pro všechny začínající tvůrce, kteří hledají samostatný fotoaparát, aby zdokonalili svůj filmový i fotografický styl. Společnost Canon zároveň na trh uvádí kompaktní teleobjektiv RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM vyvinutý speciálně pro fotoaparáty APS-C řady EOS R.

EOS R50 je malý a snadno ovladatelný bezzrcadlový fotoaparát se snímačem APS-C navržený s ohledem na tvůrce obsahu

EOS R50

EOS R50

Fotografujte s lehkostí

Díky lehké konstrukci a pohodlnému úchopu si mohou aktivní tvůrci obsahu brát svůj EOS R50 kamkoli. S pomocí polohovatelné dotykové obrazovky můžete komponovat záběr z libovolného úhlu – shora, zdola nebo s fotoaparátem otočeným k sobě pro vlogování a autoportréty. Díky dotykové obrazovce, elektronickému hledáčku a zjednodušenému rozložení ovládacích prvků je ovládání fotoaparátu zcela intuitivní.

Kreativní asistent automaticky nabízí ideální nastavení pro různé scény, zatímco funkce kreativního bracketingu umožňuje nasnímat více variant každého snímku s různými parametry. Díky tomu je EOS R50 ideální pro každého, kdo hledá fotoaparát, s nímž by mohl rozvíjet své dovednosti vlastním tempem.

Tvořte jako profesionálové

Snímač formátu APS-C s vysokým rozlišením 24,2 milionu bodů nabízí skutečnou kontrolu nad hloubkou ostrosti, pořizuje ostré, detailně prokreslené snímky s příjemně rozostřeným pozadím a zaznamenává video v rozlišení UHD 4K 30p převzorkované z rozlišení 6K. Automatické slučování snímků ve fotoaparátu zaručuje ostrost při fotografování detailů zblízka. Fotoaparát se může také pochlubit sníženým digitálním šumem, omezením světlých přepalů při nočním fotografování a vyšším kontrastem při širokém dynamickém rozsahu.

Dává uživatelům větší možnosti uplatnit kreativitu mimo jiné díky funkci automatického ostření se zdvojenými body Dual Pixel CMOS Auto Focus II, která detekuje a sleduje osoby, zvířata a vozidla a umožňuje rychle zaostřit i na objekty v pohybu. K tomu nabízí sekvenční snímání rychlostí 12 sn./s s elektronickou první lamelou nebo 15 sn./s s tichou elektronickou závěrkou. Nikdy vám tedy neunikne žádný vzácný okamžik.

Kompatibilita s objektivy RF a možnost použít objektivy řady EF s adaptérem umožňuje fotografovat skutečně cokoli. EOS R50 zaručuje konzistentní výsledky uměleckých kvalit, ať použijete ultraširokoúhlý objektiv, univerzální zoom, dlouhý teleobjektiv nebo pevné sklo.

Díky multifunkčním sáňkám mohou vloggeři k fotoaparátu snadno připojit externí příslušenství, například mikrofon, který tak bude odolnější vůči okolnímu hluku než při připojení kabelem. Sáňky mohou také sloužit k napájení nového příslušenství z baterie fotoaparátu, takže uživatelé nemusí řešit energii při práci v terénu.

Snadné připojení a sdílení

Fotoaparát dává ambiciózním tvůrcům obsahu možnost překračovat hranice, aniž by museli opustit své zavedené postupy. Bezproblémové připojení přes Wi-Fi® a Bluetooth®1 umožňuje pomocí aplikace Camera Connect přenášet snímky a videa z fotoaparátu a okamžitě je sdílet nebo ovládat přístroj na dálku. Připojení přes Bluetooth je také ideálním řešením pro vlogování nebo skupinové fotografie, protože umožňuje jednoduché ovládání pomocí dálkového ovladače BR-E1 nebo smartphonu, včetně pořizování snímků nebo spuštění a zastavení nahrávání. Fotoaparát EOS R50 je také možné používat jako webovou kameru při připojení přes USB díky technologii UVC/UAC, přičemž není nutný žádný další software.

Společnost Canon také aktualizovala web služby image.canon, kterou nyní může využívat širší okruh uživatelů díky podpoře videa Adobe® Lightroom® a firemního využití, s kompatibilitou s řadou služeb včetně Frame.io a účtů Google PhotoTM 2.

Dokonalý zoomový objektiv na cesty

RF-S 55-210 mm F5-7,1 IS STM je kompaktní všestranný objektiv s proměnnou ohniskovou vzdáleností (cca 3,8x) a bajonetem RF, který je ideální pro zachycení vzdálenějších objektů nebo k dosažení lichotivého vzhledu u portrétů, kde objekt vystupuje na měkkém pozadí. Díky stabilizaci obrazu mohou uživatelé pořizovat ostré fotografie i bez stativu. Systém automatického ostření STM má tichý a hladký chod, takže je ideální pro natáčení videa. Objektiv RF-S 55-210mm F5-7,1 IS STM je ideální pro fotografování na cestách, ale také sportu nebo domácích mazlíčků. Je vhodný pro uživatele, kteří chtějí experimentovat s různým nastavením a prodloužit si dosah. Objektiv je ideálním doplňkem pro uživatele fotoaparátů EOS R50 s objektivem RF-S 18-45 mm F4,5-6,3 IS STM.

Další podrobnosti o fotoaparátu EOS R50 naleznete zde a o objektivu RF-S 55-210 mm F5-7,1 IS STM zde.

EOS R50 – hlavní funkce a vlastnosti

• Snímač formátu APS-C o rozlišení 24,2 milionu bodů
• Nové pokročilé automatické režimy
• Automatické ostření pomocí technologie Dual Pixel CMOS Auto Focus II
• Otočný a výklopný dotykový displej s úhlopříčkou 3 palce
• Video UHD 4K 30p převzorkované z 6K

RF-S 55-210 mm F5-7,1 IS STM – hlavní funkce a vlastnosti

• Teleobjektiv typu RF-S s proměnnou ohniskovou vzdáleností (cca 3,8x) pokrývá rozsah 88-336 mm v přepočtu na kinofilm
• Nová optika využívající asférické čočky PMo
• Umožňuje fotografování zblízka při maximálním zvětšení 0,28x
• Optická stabilizace obrazu až o 4,5 EV (standard CIPA) a 7 EV při použití společně se stabilizací v těle přístroje (IBIS)

Doporučené maloobchodní ceny:

EOS R50 tělo černá barva - 20 190 Kč
EOS R50 tělo černá/bílá barva + RF-S 18-45 IS STM - 23 190 Kč
EOS R50 tělo černá barva + RF-S 18-45 IS STM + RF-S 55-210 mm F5-7,1 IS STM – 27 790 Kč
EOS R50 tělo černá barva CREATOR KIT – 24 490 Kč

  1. Přístroj je vybavený technologií Bluetooth® s nízkou spotřebou Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Europe Ltd. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům. Wi-Fi® je ochranná známka Wi-Fi Alliance. Název Bluetooth® a logo jsou ochranné známky společnosti Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Inc. je smí užívat na základě licence. Jiné ochranné známky a obchodní názvy náleží jejich příslušným vlastníkům.
  2. Google Play a Android jsou ochranné známky společnosti Google LLC.