Kopírka opět hledá kancelář. Dobročinný projekt Canonu pro neziskovky startuje už poosmé

PRAHA, 25. března 2024 – Už desítky neziskových organizací z celé republiky získaly materiální podporu díky dobročinnému projektu Kopírka hledá kancelář. A další mají právě šanci – společnost Canon, která za projektem stojí, vyhlašuje nový ročník.

kopirka_hleda_kancelar_660x372

Projekt Kopírka hledá kancelář dlouhodobě podporuje neziskovky.

Smyslem projektu je naplňovat principy cirkulární ekonomiky a nacházet uplatnění pro použité, ale stále stoprocentně funkční přístroje, které by jinak byly odsouzeny k recyklaci. Takto mohou ještě mnoho let sloužit v neziskových organizacích, které se často potýkají s nedostatečným technickým vybavením.

Canon věnuje do projektu multifunkce, tedy kancelářské přístroje kombinující kopírku, tiskárnu a skener. Nejčastěji jde o produkty řady imageRUNNER nebo i-SENSYS, které několik let spolehlivě sloužily u partnerských firem Canonu a před předáním projdou kompletním servisem.

Podmínkou účasti je na adresu canon@my.cz zaslat tzv. kreativní přihlášku. Ta může mít libovolnou podobu, důležité je, aby v ní organizace oslovila multifunkci Canon v první osobě a vysvětlila jí, proč by se měla nastěhovat právě k nim. „Každý rok jsme nadšeni z kvality došlých přihlášek. Chodí nám písničky, komiksy, básně, pohádky nebo memy. I když porota při výběru vítězů zohledňuje také oborou a regionální pestrost jednotlivých organizací, originalita přihlášek je nejdůležitější,“ říká koordinátorka projektu Jitka Štědroňová. Uzávěrka je stanovena na 26. dubna 2024.

Během předchozích ročníků nalezly multifunkce Canon „v nejlepších letech“ nový domov v několika desítkách organizacích po celé České republice, ale i na Slovensku a v Polsku. „Moc děkujeme celé Canoní rodině za to, že na nás dobrovolnické ‚blázny‘ myslí a dává neziskovkám takovou příležitost. Tiskárna je plně funkční a šlape skvěle,“ říká Štěpánka Kovaříková z organizace 100MICI UL z Ústí nad Labem, která se stará o lidi s vývodem.

Více o projektu Kopírka hledá kancelář včetně podrobných informací k přihláškám najdete na webu zde.