KREATIVNÍ TISK

Vyjádřete svůj styl s fototiskárnou Canon Zoemini S2

Objevte, jak tanečníci Max Kionová a Dottz Brown oslavují velké okamžiky svého života a díky malé fototiskárně 2 v 1 od společnosti Canon jim neunikne ani jeden takt.
Mladý muž a žena se vesele dívají na stěnu, kde je sbírka miniaturních fotografií. Žena drží fototiskárnu Canon Zoemini S2.

Kam vás rytmus vašeho života zavede? Ať už tančíte na ulici, nebo jinde ve městě, a objevujete svět, s fototiskárnou Canon Zoemini S2 můžete zachytit a vytisknout své vlastní jedinečné příběhy. Tato kapesní fototiskárna 2 v 1 je určena k použití s aplikací Canon Mini Print a umožňuje tvůrcům obsahu snímat a tisknout vše z jednoho zařízení.

Fototiskárna Canon Zoemini S2 je vybavena snadno použitelným 8MP fotoaparátem, technologií ZINK™ a možností uložit fotografie na kartu Micro SD pro pozdější použití. Je to dokonalý nástroj pro tvůrce, kteří se chtějí vyjádřit během okamžiku, čehož využili i tanečníci Max Kionová a Dottz Brown, když vzali instantní fototiskárnu na trénink ve skladu.

Tanec na ulici

Mladý muž s dlouhými vlasy pořizuje snímek selfie sebe a své kamarádky fototiskárnou Canon Zoemini S2.

Tanečníci Max Kionová a Dottz Brown byli nadšeni, že se s fototiskárnou Canon Zoemini S2 mohou vrhnout na energické kreativní fotografování. Tento pár byl jeden z prvních, kdo ji otestoval, a zjistil, že se jedná o dokonalý nástroj tvorby na cestách.

Max Kionová se narodila se v Amsterdamu, vyrůstala v Barceloně a nyní žije v Londýně, je DJkou a životním koučem a tanec využívá jako možnost kreativního vyjádření – což začala brát vážně během celostátního lockdownu ve Velké Británii během pandemie nemoci COVID-19.

„Vždycky jsem milovala hudbu a vždycky jsem ráda tancovala, ale nikdy jsem to nebrala opravdu vážně, dokud se ve Velké Británii neobjevil lockdown, který právě skončil,“ říká Max. „Tehdy jsem se opravdu začala tanci věnovat, cvičit a učit se a uvědomila jsem si, jak moc to mám ráda. To byla má možnost kreativního vyjádření, zejména s housovou hudbou – když na ni tančíte, jednoduše nemůžete být nešťastní. Je to můj způsob, jak si skutečně zachovat rozum.“

Kromě hudebních videí pro producenty housové hudby je Max také součástí skupiny tanečníků tance shuffle, kteří se scházejí na různých místech po celém Londýně se sadou reproduktorů a DJem.

„Ty vibrace jsou tak povznášející a tak jednotné, že se opravdu všichni stanou velkou komunitou, a to je místo, kde se každý týden nabíjím,“ říká Max o své nedělní taneční skupině tance shuffle.

Tanečník a architekt Dottz Brown z jihovýchodního Londýna je také součástí skupiny a tančit začal před 13 lety s přáteli.

„Vlastně jsem začal tančit, když mi bylo 15 let, a to bylo skoro během zrodu YouTube,“ vysvětluje Dottz. „Když jsem dokončil školu, moje sestra mi na 18. narozeniny dala fotoaparát Canon jako dárek k dokončení studia. Začal jsem natáčet vlastní videa na YouTube, jen abych se na situaci podíval objektivně a něco zkusil. Každého půl roku se sejdu se skupinou přátel na londýnském Trafalgarském náměstí a vyměníme pár pohybů, procvičujeme a natáčíme videa. V podstatě mě to chytlo, když jsem byl mladý, a nikdy jsem s tím nepřestal.“

3 režimy fotoaparátu pro vyjádření v okamžiku

Tři různě barevné fototiskárny Canon Zoemini S2 na dřevěném stole obklopeném miniaturními výtisky dvou mladých lidí, kteří se baví.

Model Canon Zoemini S2 se dodává s vestavěným zrcátkem a kruhovým světlem pro lepší pořizování selfie a je k dispozici ve třech barvách: v bílé, růžově zlaté a modrozelené. „Moc se mi líbily různé barvy,“ říká Max, „a použití bylo velmi snadné.“ Pokud chcete jen vytisknout stávající snímky, vyzkoušejte zbytek řady instantních tiskáren, včetně modelu Canon Zoemini.

Muž v béžových kalhotách a barevné košili strká fototiskárnu Canon Zoemini S2 do kapsy.

„Je hladká a má zaoblené okraje, takže se vejde do kapsy, aniž by se o cokoli zachytila,“ říká Dottz o fototiskárně Canon Zoemini S2, která je také vybavena praktickým slotem pro karty Micro SD, díky kterému si můžete snímky v případě, že vám dojde papír nebo chcete sdílet snímky na sociálních sítích, uložit pro pozdější použití.

Dottz a Max byli nadšení z možnosti proměnit okamžiky ve vzpomínky a vzali fototiskárnu Canon Zoemini S2, aby ji vyzkoušeli v prázdném skladu. Díky tenkému provedení a nízké hmotnosti zařízení 2 v 1 dvojice zjistila, že dokáže vdechnout život jejich kreativitě přímo v daném okamžiku.

„Bylo to skoro jako umělecký projekt,“ říká Dottz. „Jen jsme se bavili při běhání po budově a pořizovali vtipné snímky a v podstatě experimentovali. Pořídili jsme sérii snímků selfie a poté jsme na stěnu sestavili koláž pomocí jednotlivých výtisků, abychom ze série menších snímků vyfotili větší obraz.“

Kromě režimu Selfie má fototiskárna Canon Zoemini S2 další dva režimy fotoaparátu: Venkovní a Portrét s možností upravit a přidat filtry a okraje přímo ve fotoaparátu, což znamená, že tlačítka Effects a Frames využijete ještě před tiskem. Před pořízením snímku mohou uživatelé také zkontrolovat zaostření snímků pomocí živého náhledu v aplikaci Canon Mini Print. Venkovní režim funguje bez blesku, režim Portrét s automatickým bleskem a režim Selfie s kruhovým světlem.

Fototiskárna Canon Zoemini S2 a výstřižkové album na stole, kde jsou snímky mladého muže a ženy, kteří dělají grimasy a baví se.

„Mým největším snem vždy bylo tančit na festivalovém pódiu a vnímat energii davu,“ říká Max, která se před dvěma lety přestěhovala do Londýna, aby se stala televizní herečkou, než si uvědomila, že to není nic pro ni.

Osoba fotografuje fototiskárnou Canon Zoemini S2 stěnu se spoustu menších fotografií dvou mladých lidí, kteří se baví.

„Moje profese na plný úvazek je v oblasti architektury a loni jsem se dostal do poloviny kvalifikace,“ říká Dottz. „Ve volném čase jen tak pro zábavu tančím a trochu medituji.“

Dottz používal instantní fotoaparáty již dříve a vidí je jako nástroj, který pomáhá kreativcům zůstat v přítomnosti. „Instantní fotoaparáty vás vtáhnou do tohoto podivného smýšlení, kde na každém snímku záleží. Nechcete plýtvat filmem, nebo v tomto případě papírem, což spíše zvyšuje hodnotu okamžiku, než aby ji snižoval,“ říká. „Zaměřuje se na vaši mysl, ale také zlepšuje paměť, protože jste museli být přítomni. Nemůžete jen stisknout spoušť, pořídit 60 snímků a vybrat ten nejhezčí. Ten nejhezčí je ten jediný. Spočítejte si to.“

Přizpůsobte si své snímky

Mladý muž s dlouhými vlasy sedí v křesle a pomocí mobilního telefonu tiskne snímek na fototiskárně Canon Zoemini S2.

„Když se lidé zastaví u mého pouličního tance, začnou se okamžitě usmívat, bez ohledu na to, jaký mají zrovna den,“ říká Dottz, který je zde vyobrazen, jak tiskne snímek na fototiskárně Canon Zoemini S2. „Je to ukázka pozitivní energie.“

Snímek usmívajícího se mladého muže a ženy, který je tvořen sérií menších snímků na modrošedé stěně.

Dottz a Max vytvořili dlaždicové výtisky, které společně vyobrazili na stěně, což je jeden ze způsobů, jak můžete kreativně využít tisk.

Po připojení fotoaparátu Canon Zoemini S2 k telefonu dokázala Max ještě před tiskem upravit své oblíbené fotografie pomocí bezplatné aplikace Canon Mini Print – a zjistila, že myšlenka kombinace digitálních fotografií a tisku ji opravdu inspiruje. Snímky můžete také upravit ve fotoaparátu, pokud je chcete přizpůsobit podle svého stylu.

„Fotoaparát Canon Zoemini S2 se velmi snadno používá a aplikace se velmi snadno ovládá. Je to opravdu čistá estetika,“ říká Max. „Přidávání různých efektů je něco, co se mi velice líbilo, a můžete si opravdu přizpůsobit svou vlastní fotografii a téměř vytvořit vzhled do výstřižkového alba tím, že přidáte text, samolepky a filtry, což je opravdu cool.

„Mnohokrát vidíte, jak lidé pořizují snímky okamžitých výtisků a pak je vystavují na Instagramu. Myslím, že je opravdu dobré, že můžete fototiskárnu Canon Zoemini S2 používat digitálně i fyzicky. Tato všestrannost se mi líbí.“

Rozjeďte svůj tvůrčí proces

Stůl s výstřižkovým albem s černými stránkami, světle modrým notebookem a bílou fototiskárnou Canon Zoemini S2.

„U fototiskárny Canon Zoemini S2 vám bude připadat, že máte snímky z Instagramu, které můžete vytisknout a fyzicky sdílet s přáteli kolem sebe, což je skvělé,“ říká Dottz.

Fototiskárna Canon Zoemini S2 je také úžasným nástrojem pro zapálené tvůrce výstřižkových alb, jako je Max, protože stránkám dodá osobitý nádech.

„Je to skvělé zejména pro tvorbu výstřižkových alb,“ říká Max. „Miluji výstřižková alba, protože je to pro mě způsob meditace. Někdy budu témata tvořit podle barev a jindy podle toho, co jsem nasbírala během jednoho dne. Někdy jen přidám spoustu nálepek a kreslím. Dokážu si přesně představit samu sebe, jak model používám k vyplnění svého výstřižkového alba nebo pro vzpomínky, které chci prostě umístit na stěnu.“

Fototiskárna Canon Zoemini S2 odstartovala Dottzovu představivost s novými a vynalézavými nápady na jeho videa a nálepky, protože do ní lze vložit až 10 listů fotografického papíru ZINK™ se samolepicí zadní stranou.

„Prostě přidá prvek kreativity,“ říká Dottz, který má také účet na Instagramu, který používá jako digitální skicák. „Okamžitě si představuji některé vizuální efekty, které se snažím provádět ve svých videích. Pokud mám například pořídit fotografii, vytisknout a ukázat ji do fotoaparátu, tento snímek se stane prvním záběrem dalšího videa. Vypadá to prostě jako zábavný nástroj.

„Díky lepicímu papíru můžete vytvořit kruhový obrázek, na kterém byste mohli vytvořit kreslený efekt,“ pokračuje. „Přidejte kolem něj bílý nebo černý kroužek, vytiskněte jej a umístěte na kšiltovku, tenisky nebo na zadní stranu pouzdra na telefon.“

A pokud chcete snímky nějakým způsobem přizpůsobit, díky fototiskárně Canon Zoemini S2 můžete své okamžiky proměnit ve vzpomínky a sdílet je s přáteli – zachyťte rytmus života.

Napsala Lorna Dockerillová

Související produkty

  • Tiskárny pro domácnosti

    Canon Zoemini 2

    S tiskárnou Zoemini 2 s vestavěnou baterií v kapesní velikosti můžete okamžitě tisknout ze svého smartphonu kdykoli a kdekoli.
  • Instantní a kapesní fototiskárny

    Canon Zoemini S2

    Zdokonalte své snímky selfie díky kapesní fototiskárně včetně integrovaného zrcátka, kruhového světla, dálkové spouště závěrky a živého náhledu.

Související články