TISK A UMĚLECKÁ TVORBA

Vytiskněte si důležité okamžiky svého života s fototiskárnou Canon Zoemini S2

Od samostatných cest až po první výstavy – hovoříme se skupinou mladých lidí o událostech, které pro ně nejvíce znamenaly, a o tom, jak sdíleli tyto vzpomínky s fototiskárnou Canon Zoemini S2 pro okamžité fotografování.
Natažené ruce drží několik fototiskáren Canon Zoemini S2, z nichž jedna tiskne snímek, a jedna osoba také drží černobílý výtisk.

Každý má v životě zvláštní okamžik nebo zkušenost, na který je hrdý a díky kterému se změnil v člověka, jakým je dnes. Ať už je to promoce, první dovolená s přáteli, nebo dobrá známka ze zkoušky – úspěchy by se měly zaznamenat a sdílet.

Význam tohoto „velkého životního okamžiku“ nemusí být okamžitě zřejmý, a proto stojí za to zachytit tolik vzpomínek, kolik můžete – ať jsou velké, nebo malé – a ihned je sdílet s přáteli nebo rodinou, nebo ozdobit svůj pokoj či osobní věci jako výstižné připomenutí dobrých časů.

Společnost Canon vyzvala skupinu studentů, aby předvedli své velké životní okamžiky v podobě výtisků Zjistěte, jaké události jim změnily život, a jak je oslavili pomocí instantní fototiskárny Canon Zoemini S2.

Seznamte se se skupinou

Čtyři mladí lidé pózují na skupinové selfie v parku, kde jsou fotografováni pomocí fotoaparátu Canon s připojenou tiskárnou.

Naše skupina zachytila okamžik, kdy se poprvé setkala se snímkem. Fototiskárna Canon Zoemini S2 je vybavena kruhovým světlem a zrcadlem, takže je ideální pro skupinové selfie, které můžete okamžitě vytisknout a se všemi sdílet. Kompaktní povaha fotoaparátu také usnadňuje jeho přenášení, když jste venku.

Fototiskárna Canon Zoemini S2, smartphone a výběr výtisků jsou položeny na dřevěném povrchu. Je vidět ruka, která používá dotykovou obrazovku na smartphonu.

Fototiskárnu Canon Zoemini S2 lze použít jako instantní fotoaparát a tiskárnu, takže můžete tisknout ze stávajících snímků ve fotoaparátu pomocí aplikace Canon Mini Print.

Naše skupina se skládá ze čtyř studentů, kteří studují na univerzitě Cardiff University ve Walesu: studenti magisterského studia Ashvin Tiwana, Megan Gaenová a Shubhini Duaová, a také studentka hudby Evie Inglesová, která studuje prvním rokem. Společně sdíleli a tiskli své dosud nejpyšnější okamžiky v životě.

Skupina použila fototiskárnu Canon Zoemini S2, chytrý miniaturní fotoaparát 2 v 1, který je ideální k ukládání vzácných vzpomínek. S dobou tisku přibližně 50 sekund můžete svým fotografiím téměř okamžitě vdechnout život, zatímco aplikace Canon Mini Print vám pomůže získat z fotografií ještě více a proměnit je v miniaturní umělecká díla vhodná k vystavení.

Ashvin Tiwana

Osoba používající aplikaci Canon Mini Print ve smartphonu k přeměně fotografií na výtisky kulatých nálepek. Tabulka na pozadí je pokryta tiskovými výtisky z fototiskárny Canon Zoemini S2.

„Tisk snímků na fototiskárně Canon Zoemini S2 mne opravdu bavil,“ říká student magisterského studia Ashvin Tiwana. „Možnost přidávat text do aplikace Canon Mini Print je také užitečná, protože vám umožňuje zapamatovat si, kde jste na cestách byli. Vždy to bude na snímku jako reference.“

Muž se usmívá do fotoaparátu a před obličejem drží malý výtisk prázdninových fotografií.

Posuvný přepínač na horní straně fototiskárny Canon Zoemini S2 umožňuje uživatelům přepínat mezi režimy, včetně režimu na šířku bez blesku, na výšku s automatickým bleskem a selfie s kruhovým světlem.

Ashvin si jako svůj vlastní velký okamžik vybral výlet po Vietnamu. Miluje cestování sólo a už se věnoval zkoumání různých kultur po celém světě. Jeho první samostatný výlet byla cesta do Francie a od té doby cestoval po Kambodži, Vietnamu a Irsku.

„Od svých 19 let mám štěstí, že mohu cestovat po celém světě,“ říká. „Nejlepší věc na sólo cestě je, že nemusíte sledovat plán nikoho jiného a máte možnost prozkoumat a vyzkoušet nové věci jen podle toho, co vás baví.“

Snímek, který si vybral k tisku, byl pořízen na cestě do Vietnamu v roce 2020, když byl na lodním výletu po Halong Bay.

„Opravdu jsem si celý vietnamský zážitek užil, protože jsem se na cestě lodí spřátelil se skvělým člověkem, s nímž jsme si dones blízcí,“ říká. „To mne jen utvrdilo v důvodech, proč si užívám sólové cestování: protože se setkáte s báječnými lidmi a můžete navázat zvláštní pouto nejen s místy, která poprvé vidíte, ale také s lidmi, kteří tam jsou.“

Ruce umisťují kruhovou nálepku na zadní stranu smartphonu.

„Je skvělé, že v aplikaci Canon Mini Print můžete přidávat snímky, filtry a nálepky,“ říká Ashvin.

Aby se Ashvin hrdě pochlubil jednou ze svých oblíbených vzpomínek, rozhodl se svou fotografii vytisknout na 1,3" samolepicí papír Canon ZINK Pre-Cut Circle a nalepit si tento výtisk spolu s dalšími obrázky z jiných dobrodružství na zadní stranu telefonu, takže se na ně může dívat každý den jako na připomínku svých cest. Fototiskárna Canon Zoemini S2 a samolepicí papír jsou dostatečně malé a lehké, abyste je mohli vzít na dobrodružství, a získat tak okamžitě vytištěné vzpomínky.

Evie Inglésová

Černé pouzdro na banjo se opírá o bílou kachlíkovou stěnu a někdo na něj lepí kruhové nálepky Canon.

„Říkala jsem si, že je fototiskárna Canon Zoemini S2 hodně zábavná,“ říká studentka hudby Evie Inglesová. „Je malá a kompaktní, takže je také opravdu přenosná. Můžete s ní pořizovat snímky nebo tisknout snímky ze smartphonu – je to opravdu snadné.“

Žena se dívá přímo do fotoaparátu a drží si před obličejem malý výtisk se svou podobiznou na jevišti.

Pro Evie byla její velká chvíle na jevišti nejen příjemným koncertem, ale i smysluplným zážitkem. „Byla to jedna z nejzábavnějších věcí, kterou jsem kdy dělala. Byl to velký milník v mých představeních a také mi to posílilo sebedůvěru,“ říká.

Evie si vybrala své vůbec první popové představení jako svůj velký životní okamžik a chtěla si vychutnat vzpomínku tak, že nalepí výtisk z fototiskárny Canon Zoemini S2 na pouzdro svého banja, aby ji mohla nosit i na budoucí koncerty.

„Bylo to pravděpodobně největší představení, který jsem dosud dělala,“ vysvětluje. „Byla jsem s popovým souborem z univerzity Cardiff University a hodně to pro mě znamenalo, protože jsem zpívala na velké scéně před velkým publikem.“

Kromě zpěvu hraje Evie na saxofon, klarinet, flétnu, banjo a klavír. Při tvorbě výtisků na pouzdro banja se Evie bude hodit samolepicí papír pro fototiskárnu Canon Zoemini S2. Vytiskla si také několik snímků na samolepicím papíře Canon ZINK Pre-Cut Circle, aby doplnila na hudební pouzdro další dekoraci.

„Stejně na pouzdro na banjo ráda lepím samolepky kapel, takže jsem na ně přilepila i svůj výtisk z fototiskárny Canon Zoemini S2,“ říká. „Až budu vystupovat, bude mi to hezky připomínat tento milník.“

Evie si také užila používání aplikace Canon Mini Print a přidala rámeček ke svému snímku. „Bylo to velmi snadné,“ říká. „Připojení fototiskárny Canon Zoemini S2 přes rozhraní Bluetooth bylo jednoduché a ke snímku jsem přidala rámeček, který byl skvělý, protože měl stejné barevné schéma jako fotografie a opravdu ji vylepšil.“

Megan Gaenová

Pár rukou drží fototiskárnu Canon Zoemini S2 a smartphone zobrazující aplikaci Canon Mini Print s maturitním snímkem na obrazovce.

Studentka magisterského studia Megan Gaenová si hraní s funkcemi v aplikaci Canon Mini Print užila. Aplikaci můžete použít k nastavení samospouště a dálkové spouště, ke kontrole živého zobrazení, přidání stylového přizpůsobení a vytvoření koláží.

Žena připíná malou černobílou fotografii na řetězec světélek vedle dalších už připnutých fotografií.

Megan zjistila, že se fototiskárna Canon Zoemini S2 opravdu snadno používá. Vystavila svůj výtisk ve svém pokoji na univerzitní koleji, kde visí připevněný na řetězec světélek.

Megan se jako na svůj velký okamžik zaměřila na svoji „domácí“ absolventskou oslavu. Stejně jako v případě mnoha studentů, jejichž univerzitní zkušenosti byly ovlivněny pandemií Covid-19, byla i Meganina promoce na univerzitě University of Southampton zrušena.

„Můj velký okamžik byl v roce 2021, kdy jsem dokončila svůj bakalářský titul z němčiny a španělštiny,“ říká. „Přesto jsme si mohli půjčit šaty, takže jsem doma udělala malou promoci se svými rodiči. Pořídili jsme pár pěkných fotografií, což bylo opravdu důležité, protože to byly čtyři roky tvrdé práce a rozhodně důvod k oslavě.“

Kromě toho, že si chce Megan pověsit svůj výtisk v pokoji na univerzitní koleji, chce také přidat výtisk na stěnu s fotogalerií v pokoji u sebe doma. „Má černobílé téma, takže jsem použila aplikaci Canon Mini Print k přidání černobílého filtru. Bylo to opravdu šikovné, protože jsem se nemusela starat o úpravy v počítači,“ vysvětluje.

Megan použila při tisku existující snímek z fotoaparátu smartphonu, ale na zadní straně fototiskárny Canon Zoemini S2 je tlačítko filtru, které umožňuje přepnout ze živých barev na černobílé. K dispozici je také možnost připojit se prostřednictvím aplikace ke službám Facebook, Instagram a Google Photos a vytisknout své snímky odtamtud.

„Říkala jsem si, že přidání všech malých nálepek, filtrů a rámečků bylo opravdu bezva, a pak si můžete obrázek přizpůsobit podle svého vkusu,“ říká. „Bylo to jednoduché a rychlé – a nemusela jsem mít obavy o vysoušení inkoustu.“

Subhangi Duaová

Mladá žena sedící v proutěném křesle hrdě drží obraz. Na klíně a vedle ní jsou další dvě barevná umělecká díla.

Vysokoškolská studentka Shubhangi Duaová použila fototiskárnu Canon Zoemini S2 k tisku série snímků ze své první umělecké výstavy. „Nikdy jsem umění nepovažovala za povolání, ale díky výstavě mám nyní pocit, že se mohu nazývat umělkyní,“ říká.

Shubhangi by se ráda stala umělkyní a její tvůrčí vášeň se samozřejmě musela stát součástí velkého životního okamžiku. Nedávno si splnila svůj dětský sen o první umělecké výstavě, na akci Fringe Arts Festival v anglickém Bathu.

„Tento obraz (viz výše) jsem si vybrala jako svůj velký okamžik, protože je to kousek z mé první výstavy,“ říká. „Když jsem viděla, jak má práce visí na zdi mezi mnoha dalšími talentovanými umělci, získala jsem pocit úspěchu a uznání za tvrdou práci, kterou jsem odvedla. Je to také velký okamžik, protože po mnoho let jsem si myslela, že nejsem dost dobrá na to, abych byla umělkyní, a jsem ráda, že jsem se mýlila.“

Fototiskárna Canon Zoemini S2 je položená lícem dolů na barevných kresbách, vedle malé umělecké nálepky, která je vložena do deníku.

Shubhangi tiskne svůj velký životní okamžik pro svůj deník. Fototiskárna Canon Zoemini S2 se nabíjí přibližně 120 minut a tisknout můžete dokonce i během nabíjení.

Žena v šedém kabátě se usmívá do fotoaparátu, zatímco ruka před ní ukazuje malý výtisk uměleckých fotografií.

Tlačítkem Border (Okraj) přidáte k tisku bílý nebo vlastní okraj.

Subhangi také vytiskla z výstavy dvě malby, které pro ni byly velmi osobní. „Tyto dvě malby se mají na sebe dívat,“ vysvětluje. „Velká malba je moje maminka a malá jsem já, když jsem byla mladší.“

Aplikace Canon Mini Print se dodává s velkým množstvím nálepek, od květin až po zvířata. Shubhangi použila aplikaci k přidání některých květinových nálepek k tisku obrazů, aby odrážely přirozené téma. „Dala jsem si výtisky do deníku a chystám se je kopírovat a dát je do svého pokoje na tabuli úspěchů, abych si mohla připomínat, že jsem to dokázala,“ říká.


Ať už tedy chcete dát všem vědět o svém „velkém okamžiku“ a ukázat jej světu, nebo si uchovat živou vzpomínku v osobním deníku, fototiskárna Canon Zoemini S2 i ostatní modely z řady Canon Zoemini jsou ideální pro vytváření výtisků, které si můžete vystavit doma, ozdobit jimi svá zařízení a sdílet je s přáteli a rodinou. Tak na co čekáte? Nezapomeňte sdílet své výsledky s hashtagem #FreeYourStory a označit @canonemea.



Napsala: Tamzin Wilksová

Související produkty

Související články