RODINNÉ FOTOGRAFIE

Zachyťte přirozené rodinné okamžiky s fotoaparátem PowerShot PX

S fotoaparátem Canon PowerShot PX nezáleží na tom, zda chcete zvěčnit rodinu, přátele nebo domácí mazlíčky, protože vždy snadno zachytí nádherné okamžiky.
Žena s dětmi stojí kolem mísy v kuchyni a chystají se péct. Fotoaparát PowerShot PX je umístěn na hromádce knih, která leží před nimi.

Zachycení radostných okamžiků každodenního rodinného života už díky novému fotoaparátu Canon PowerShot PX nemůže být jednodušší. Fotoaparát PowerShot PX je natolik chytrý, že dokáže automaticky rozpoznat tváře a lze jej ovládat hlasovými příkazy. Je to dokonalý rodinný fotograf, který je připraven fotografovat během okamžiku a vždy bude k dispozici v srdci vašeho domova.

Digitální tvůrkyně a fotografka Eimear Varian Barryová, jejíž rodinné snímky jí na Instagramu zajistily téměř 97 000 sledujících, je svobodná matka a obvykle je to ona, kdo stojí za fotoaparátem.

Ale s fotoaparátem Canon PowerShot PX, který má Eimear k dispozici, už nebude na žádných snímcích chybět. Pomocí tohoto chytrého fotoaparátu s automatickým režimem detekce a snímání má Eimear po ruce svého vlastního digitálního rodinného fotografa, který zaznamenává zdánlivě nevýznamné okamžiky, z nichž se ale často vyklubou právě ty nejvýjimečnější.

Snadno zachyťte každodenní okamžiky

Rodina sedí venku na piknikové dece a jí ovoce. Fotoaparát Canon PowerShot PX je umístěn na piknikovém koši a míří na ně.

Fotoaparát Canon PowerShot PX využívá technologii rozpoznání scény, která je dostatečně chytrá, aby rozpoznala tváře lidí a rozhodla, jak bude kompozice vypadat nejlépe –automaticky sleduje pohybující se objekt, naklání se a zoomuje – a nakonec zachytí dokonalou vzpomínku, aniž byste se museli pohnout z místa. Díky snadnému použití je fotoaparát PowerShot PX dokonalým rodinným společníkem i pro ty nejrušnější domácnosti. „Myslím si, že aplikace a rozpoznávání hlasu jsou geniální,“ říká Eimear, která má jako svobodná matka často plné ruce práce.

„Podle mě je úžasné, že fotoaparát Canon PowerShot PX zachytí okamžiky, o kterých si ani nepomyslíme, že by mohly vypadat dobře,“ říká Eimear. „Například snímky dětí, když si vybarvují obrázky, zatímco já skládám nádobí do myčky. Vím, že se na ně za 20 let podívám a pomyslím si: „To byly časy!“ Možnost je přirozeně zachytit je prostě úžasná.“

Jednoduchost snímání s tímto fotoaparátem spočívá v chytrých funkcích a technologii rozpoznání scény, které byly ve vývoji po mnoho let. Fotoaparát PowerShot PX po zapnutí a umístění na povrch automaticky vyhledá objekt pomocí rozpoznání obličeje a upraví kompozici tak, aby zachytil snímky, které budou zahrnovat všechny osoby v záběru. Pořídí spoustu snímků a pak v aplikaci vytvoří doporučení těch nejlepších. Díky rozpoznávání známých obličejů nabízí přednostní fotografování osob, na kterých vám záleží nejvíc.

Když tedy máte plné ruce práce s vařením, bavíte se u kuchyňského stolu, užíváte si rodinnou narozeninovou oslavu nebo prostě pomáháte dětem s domácími úkoly, fotoaparát PowerShot PX vám může pomoci zachytit zářivé výrazy a krásu obyčejných okamžiků, nad kterými byste se možná ani nepozastavili.

Pro Eimear jsou to právě ty jednoduché okamžiky, jako je hra se psem nebo čtení příběhu na pohovce, kterých si cení a které chce sdílet. „Je opravdu hezké zachytit tyto okamžiky, o to víc, když si to ani neuvědomujete,“ říká.

Váš osobní digitální fotograf

Žena a malý chlapec se nadšeně dívají do fotoaparátu Canon PowerShot PX, který je umístěn na hromádce knih.

„Strašně ráda jsem si prohlížela tátovy knihy fotografií. Je to umělec a všechny knihy s fotografiemi, které doma mám, jsou knihy fotožurnalistiky. Když jsem byla malá, vnímala jsem život jako tvary a světla,“ říká Eimear, která si často vychutnává, že už při intimních rodinných okamžicích nemusí stát za fotoaparátem.

Dívka klečí u nízkého stolku a hraje si s hračkami a před ní je umístěn fotoaparát Canon PowerShot PX. Její matka si na telefonu prohlíží záznamy z fotoaparátu a na obrazovce je vidět fotografie, kterou upravuje.

„Jako fotografka jsem docela zvyklá dokumentovat situace v práci. Mou prací je zachycovat okamžiky, ale mnoho z nich je předem připraveno. Druhá stránka mé osobnosti prostě zbožňuje dokumentování přirozených okamžiků, na které se časem podíváte a podivíte se, jak se to tehdy tak hezky sešlo.“

Eimear se s fotoaparátem proháněla už jako dítě a dává přednost tomu, když její Instagram působí organizovanějším nádechem. Vysvětluje, že je hezké vytvářet doma snímky z každodenního života, které nejsou součástí jejích kolekcí.

„Myslím, že fotoaparát PowerShot PX je v takových situacích opravdu úžasný. Například já jsem celý týden s dětmi doma sama. Jsem svobodná matka. Nemám nikoho, kdo by mě s dětmi vyfotografoval při pečení nebo venku na zahradě, jak spolu blbneme, protože vždy stojím za fotoaparátem.“

Fotoaparátu Canon PowerShot PX na to má řešení. Není potřeba ho držet, můžete ho ovládat pomocí hlasových příkazů a využít jeho schopnosti vytvářet kompozice a pořizovat vlastní snímky a videa pomocí objektivu s 3× optickým zoomem a možností otáčení a náklonu. Vybere také nejlepší fotografie a videa a zorganizuje je za vás, takže si tyto vzácné životní okamžiky můžete vychutnat bez přerušení.

„Rozpoznávání hlasu je úžasné pro případy, kdy jste v obývacím pokoji a najednou si řeknete, že tohle si přejete zvěčnit. Nyní už tu možnost máte,“ říká Eimear. „Mám strašnou radost, když se můžu ohlédnout zpět na ty upřímné fotografie. Je to úplně stejné, když si prohlížím i ty organizovanější snímky.“

Ve chvílích, kdy chcete vstoupit do role fotografa, můžete fotoaparát snadno ovládat z aplikace pro smartphony, kde můžete pořizovat a prohlížet pořízená videa a fotografie.

Umístěte jej do ústředního bodu domova

Rodina sedí a stojí okolo stolu a v míse míchá přísady na pečení.

„Fotili jsme se při pečení,“ říká Eimear. „A to je přesně ono: jsme rozmazlení dokonalými fotografiemi, a proto jsem ráda, že společnost Canon vytvořila tento produkt, protože mně se nejvíc líbí ty nejpřirozenější fotografie z každodenního života.“

Kompaktní a přizpůsobivý design fotoaparátu Canon PowerShot PX znamená, že dokonale splyne s jakýmkoli prostředím ve vaší domácnosti.

Pro Eimear je jídelní stolek ideálním místem pro umístění fotoaparátu PowerShot PX, protože se u něj obvykle odehrává mnoho okamžiků rodinného života. „Chtěla jsem, aby byl umístěn v kuchyni, protože je to otevřená místnost a právě stolek je ústředním bodem dolního patra,“ říká.

„Večer, když připravuji večeři a děti si vybarvují obrázky a všichni jsme v kuchyni – to jsou ty chvíle, kdy dělám úplně obyčejné mamkovské věci. Není to nic okouzlujícího, ale pro mě to znamená všechno. Snímek, na kterém přicházím s nádobím, když děti dělají domácí úkoly, je vizuálním příkladem mého každodenního života matky. A to jsou ty chvíle, na které chci vzpomínat,“ říká.

Všichni víme, že život se neodehrává za fotoaparátem, ale před ním. Ale jak se rozhodnete zapamatovat si ty kapitoly, které tvoří váš život, jak ho znáte? Pro rodiče, jako je Eimear, může fotoaparát PowerShot PX posloužit jako skvělý nástroj pro dokumentování lidí, které máme rádi – nyní i v budoucnu.

„Nemůžeme si přeci pamatovat každý okamžik svého života. Já si třeba ani moc nevzpomínám na těhotenství. Vím, že to zní šíleně, ale je to pravda! Když si s odstupem prohlížíme fotografie, pomyslíme si: „Kdy se tohle stalo? Na to jsem úplně zapomněla.“ Myslím si tedy, že je skvělý nápad tyto vzpomínky zachytit tak, jak se skutečně odehrávaly. Je to opravdu úžasné.“


Napsala Lorna Dockerillová

Související produkty

  • Kompaktní digitální fotoaparáty

    PowerShot PX

    Zachyťte automaticky nejcennější životní okamžiky pomocí inteligentního fotoaparátu, který rozpoznává tváře a umí se připojit k vašemu chytrému zařízení.
  • Kompaktní digitální fotoaparáty

    PowerShot ZOOM

    Fotoaparát PowerShot s rozměry do dlaně pro zachycení kouzelných okamžiků v rodině či v přírodě při ohniskové vzdálenosti 100 mm, 400 mm2, nebo po digitálním rozšíření i 800 mm.
  • Bezzrcadlové fotoaparáty

    EOS RP

    Malý, lehký a intuitivní plnoformátový bezzrcadlový fotoaparát je ideální k cestování a pro každodenní fotografování.
  • Digitální zrcadlovky

    EOS 850D

    Proveďte další krok na cestě ke kreativní svobodě a začněte pořizovat úžasně detailní snímky a ohromující videa v rozlišení 4K pomocí lehké digitální zrcadlovky s možnostmi připojení, která je pro své uživatele inspirací i odměnou.
  • Tiskárny pro domácnosti

    SELPHY CP1300

    Tiskárna je stylová, přenosná a lze s ní bezdrátově tisknout fotografie a fotografie na doklady z kompatibilních chytrých zařízení i fotoaparátů.
  • Tiskárny pro domácnosti

    PIXMA řady TS9550

    Zjistěte, jak mohou možnosti bezdrátového připojení, zásobník ADF na 20 listů a možnost práce s formátem A3 naplnit všechny vaše pracovní potřeby.

Související články