VLOGGING

Posuňte svou tvorbu obsahu na vyšší úroveň díky fotoaparátu Canon EOS R50.

Čtyři vlivní influenceři, kteří se specializují na vše od módy přes jídlo po fitness a životní styl, odhalují, jak používání fotoaparátu Canon EOS R50 k zachycení a sdílení příběhů obohatilo jejich obsah na sociálních médiích.
Influencerka na sociálních sítích, Fatou N'Diayeová, sedí v podřepu v načechraném hnědém kabátě a usmívá se do fotoaparátu Canon EOS R50 na stativu.

Tvorba obsahu je nyní kompetitivnější než kdy dříve a ať už vytváříte dynamické vlogy o jídle nebo inspirativní fitness videa, přijde čas, kdy bude třeba zvážit, zda by nebylo vhodné vylepšit svá videa použitím fotoaparátu, který poskytuje lepší výkon, funkce a kvalitu obrazu.

A právě s tím vám pomůže fotoaparát Canon EOS R50. Základní bezzrcadlový fotoaparát se systémem EOS R od společnosti Canon je vybaven 24,2MP snímačem s vysokým rozlišením, pokročilými automatickými režimy a intuitivním rozhraním, které z něj činí ideální fotoaparát pro začínající tvůrce obsahu a influencery na sociálních sítích.

Fotoaparát EOS R50 nabízí mnoho způsobů, jak zjednodušit vytváření obsahu, od kompaktního a přenosného designu až po ostrý displej otočné dotykové obrazovky, což z něj činí ideální zařízení pro fotografování sebe sama a živé streamování.

Čtyři tvůrci dynamického obsahu z Velké Británie, Francie a Německa používají fotoaparát Canon EOS R50 k zachycení svých nejmilovanějších vášní. Jejich příběhy se liší, ale všichni zlepšili kvalitu svého obsahu díky tomuto výkonnému fotoaparátu APS-C.

Čtěte dál a zjistěte, jak fotoaparát EOS R50 usnadňuje, zrychluje a zlepšuje fotografování a sdílení obsahu, a to více než kdykoli předtím.

Fatou N'Diayeová: módní focení v Paříži

Tvůrkyně obsahu Fatou N'Diayeová stojí na slabě osvětlené ulici, drží si fotoaparát Canon EOS R50 u obličeje a dívá se do hledáčku.

Fotoaparát Canon EOS R50 nabízí vynikající výkon za slabého osvětlení díky automatickému zaostřování, které pracuje až do -4 EV, aby bylo zajištěno, že tvorba obsahu v noci nebo v tmavé místnosti bude stále ostrá.

Portrét pořízený fotoaparátem Canon EOS R50 tvůrkyní obsahu Fatou N'Diayeovou v dlouhém kabátě, barevné šále a trojúhelníkových slunečních brýlích.

Ovládací prvky fotoaparátu Canon EOS R50 jsou ideální pro začátečníky. Nabízí možnost rychlého přepínání mezi fotografováním a natáčením videa i průvodce nabídkami na dotykové obrazovce. Fatou používala pokročilé digitální zrcadlovky a hybridní fotoaparáty Canon, ale zaujala ji jednoduchost fotoaparátu EOS R50. „Zamilovala jsem si ho již od první fotografie, kterou jsem pořídila,“ popisuje. „Má prostě všechno. Je to fotoaparát, se kterým si fotografování zamilujete.“ Pořízeno fotoaparátem Canon EOS R50 s objektivem Canon RF 50mm F1.8 STM a nastavením 1/200 s, f/2.8 a ISO 200.

Pařížská bloggerka Fatou si zamilovala fotografování už jako dítě, když si její otec si bral svou kameru Canon všude s sebou. V roce 2007 založila blog Black Beauty Bag, kde psala o módě, zejména pro ženy černé pleti, a nyní sdílí své fotografie s více než 150 tisíci sledujících na účtu @blackbeautybag. „U mě jdou móda a fotografování ruku v ruce,“ říká.

Fatou cestovala po Paříži a pomocí fotoaparátu Canon EOS R50 zachycovala, jak jezdí na kole, nakupuje a natáčí outfity. Digitální stabilizace obrazu videa (IS) uchovala záběry z ruky ostré a univerzální otočná obrazovka s 1,62 miliony bodů jí usnadnila fotografování sebe samotné. „Automatické zaostřování můžete upravit klepnutím na objekt na dotykové obrazovce,“ vysvětluje Fatou. Fotoaparát pak automaticky sleduje vás nebo jakýkoli vybraný objekt.

Fatou říká, že si zamilovala velikost modelu EOS R50. „Nečekala jsem, že by takový malý fotoaparát měl schopnosti velké digitální zrcadlovky,“ pokračuje. „Fotoaparát EOS R50 umožňuje vybrat různé styly fotografií z režimu automatického kreativního bracketingu.“

Fotoaparát EOS R50 je stejně jako chytré telefony vybaven předvolbami funkcí a filtry, přičemž režim kreativního bracketingu automaticky aplikuje na každý pořízený snímek čtyři různé kreativní efekty, takže si můžete vybrat svůj oblíbený vzhled.

Přestože Fatou není ve fotografování žádným nováčkem, zjistila, že tyto nástroje urychlily její pracovní postup. „Pro někoho, kdo toho o fotografování moc neví, je fotoaparát EOS R50 tou správnou volbou,“ uzavírá.

Elena Bulkowská: den v životě fitness influencerky

Snímek pořízený fotoaparátem Canon EOS R50 tvůrkyní obsahu Elenou Bulkowskou, jak běží po poli směrem k fotoaparátu a má na sobě korálový top a černé legíny.

Fotoaparát EOS R50 je vybaven stejným systémem automatického zaostřování jako fotoaparát Canon EOS R10, což Eleně umožnilo pořizovat ostré záběry. „Kdykoli si jdu zaběhat nebo zacvičit, nemusím se bát, že nebudu zaostřená, protože fotoaparát mě automaticky sleduje,“ říká. Pořízeno fotoaparátem Canon EOS R50 s objektivem Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM při nastavení 77 mm, 1/500 s, f/7.1 a ISO 100.

Influencerka Elena Bulkowská specializující se na životní styl a fitness sedí u stolu a jí cereálie. Na gripu s funkcí stativu před ní je fotoaparát Canon EOS R50, dotyková obrazovka je otočená nahoru.

Kompaktní velikost fotoaparátu EOS R50 se ukázala jako ideální pro tvůrce obsahu, kteří jsou neustále v pohybu. „Vstanu, udělám si snídani, postnu video s receptem, pak ho jen hodím do batohu a vypravím se na túru,“ vysvětluje Elena. „Dokonale se hodí do mého pracovního postupu, protože ho mohu vzít kamkoli.“

Elena, která se zaměřuje na fitness, založila účet @trainhard_eatwell v roce 2014 poté, co se přestěhovala do Stuttgartu a zjistila, že nikde poblíž nejsou žádné sportovní kluby. Sdílí svou vášeň pro pohyb online, motivuje své sledující zdravými recepty a videi o cvičení – a potřebuje fotoaparát, který s ní dokáže udržet krok.

Rychlost kontinuálního snímání fotoaparátu Canon EOS R50 12 sn./s a zpomalené záběry se snímkovou frekvencí 120p jsou ideální pro Elenin akční obsah. Systém automatického zaostřování Dual Pixel CMOS AF II sledoval Elenu během cvičení a udržel ji zaostřenou. „Moje videa z běhání jsou velmi plynulá,“ popisuje. „Dělám spoustu sportovního obsahu a skvělé je, že automatické zaostřování vás sleduje při cvičení.“

Elena se rozhodla přejít z chytrého telefonu a objevila fotoaparát EOS R50 a jeho intuitivní používání. „Přepínání mezi režimem videa a fotografie je opravdu snadné,“ pokračuje.

Fotoaparát EOS R50 je také vybaven 14 režimy scény pro fotografování, automatickou konfigurací nastavení pro situace, jako jsou autoportréty a sport, a šesti režimy filmu.

Martyn Odell: recepty pro revoluci v jídle

Influencer specializující se na jídlo, Martyn Odell, se s fotoaparátem Canon EOS R50 opře o kuchyňskou linku a upraví objektiv tak, aby mohl natočit talíř s jídlem.

Díky široké nabídce kompatibilních objektivů RF a RF-S vytváří Martyn s fotoaparátem Canon EOS R50 univerzální obsah. „Vyměnitelné objektivy mi umožňují hrát si s různými ohniskovými vzdálenostmi,“ vysvětluje. „Je neuvěřitelné, že je možné při natáčení použít širokoúhlý objektiv, který zachytí úplně vše, a poté ho při fotografování jídla lusknutím prstů vyměnit za 50mm objektiv.“

Fotoaparát Canon EOS R50 je nastaven svisle na stativu s kruhovým světlem a mikrofonem. Otočná dotyková obrazovka ukazuje influencera Martyna Odella, jak drží červenou cibuli.

Nový režim filmu fotoaparátu EOS R50 pro ukázky zblízka byl perfektní, když bylo potřeba ukázat před fotoaparátem jednotlivé přísady. „Poté, co před fotoaparátem podržím nějakou přísadu, zaostří znovu přímo na můj obličej, což je přesně to, co potřebuji,“ pochvaluje si Martyn.

Na účtu @lagomchef na síti TikTok učí Martynova videa lidi, jak snížit plýtvání potravinami a bavit se v kuchyni. Martyn je vystudovaný fotograf se zkušenostmi s digitální zrcadlovkou a pro tvorbu spontánního obsahu používá chytrý telefon. Fotoaparát EOS R50 ho ale zaujal možností pořizovat video v rozlišení 4K 30p a také v rozlišení 120p Full HD.

„Kvalita pouhým stisknutím tlačítka je pro mě tak důležitá, protože můj obsah je velmi neplánovaný,“ říká Martyn. „Vím, že mohu fotoaparát zvednout, stisknout tlačítko záznamu a pořídit krásné záběry přímo v rozlišení 4K. Možnost pořizovat zpomalené záběry rovněž přidala do mého obsahu o jídle novou dynamiku.“

Snadno použitelné režimy fotografování fotoaparátu Canon EOS R50 mu navíc pomohly s pořizováním detailních snímků jídla. „Jednou ze skvělých funkcí je bracketing zaostřování, který vám umožní pořizovat makrofotografie opravdu snadno a vybrat si tu správnou hloubku ostrosti.“

Díky ovládání fotoaparátu s technologií Bluetooth a bezdrátovému připojení fotoaparátu EOS R50 může Martyn okamžitě zveřejňovat obsah na svých sociálních kanálech. „Fotografie a videa můžete z fotoaparátu EOS R50 velmi snadno odesílat do telefonu prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect, která vám umožní sdílet obsah online ihned po pořízení,“ vysvětluje.

Zeena Shahová: snadnější inspirace pro design

Tvůrkyně obsahu Zeena Shahová pořizuje fotoaparátem Canon EOS R50 fotografii bohatě zdobeného stolu.

Pro mě jako někoho, kdo to s technologiemi příliš neumí, je fotoaparát EOS R50 skutečně jednoduchý a velmi intuitivní,“ vysvětluje Zeena. „Možnost pořizovat fotografie a automaticky si je o několik sekund později zobrazit v telefonu je skvělá. Ušetří mi to spoustu času.“

Portrét stylové influencerky Zeeny Shahové v růžovém overalu a modrém klobouku pořízený fotoaparátem Canon EOS R50. Stojí proti bíle natřené zdi a směje se.

Styl je pro Zeenu velmi důležitý, proto je pro ni velkou výhodou, že se jí fotoaparát EOS R50 vejde do kabelky a může si ho vzít z domova do studia. „Provází mě všude a opravdu mi pomáhá zlepšit kvalitu,“ říká. „Je to, jako bych byla opravdovou fotografkou, a pořizování takto kvalitních fotografií je prostě radost.“ Pořízeno fotoaparátem Canon EOS R50 s objektivem Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM při nastavení 18 mm, 1/500 s, f/9 a ISO 160.

Zeena žijící v Londýně (@heartzeena) je designérka, stylistka, moderátorka a autorka, která během lockdownu znovu objevila staré umění mramorování. Nejprve dokumentovala své umění na chytrém telefonu, ale pak chtěla posunout kvalitu na vyšší úroveň.

Přesné a ostré snímky z fotoaparátu EOS R50 Zeenu a její umělecké oko uspokojily jasnými tóny a detaily. „Má opravdu krásné barvy,“ říká. „Jsou velmi věrné a je skvělé moct sdílet se svými sledujícími záběry ve vysokém rozlišení a s nádhernou sytostí.“

Kreativní bracketing umožňuje více úprav každého snímku, takže Zeena může posílat svůj obsah přímo na sociální sítě. „Díky předpřipraveným filtrům můžete snímky ihned zveřejnit,“ vysvětluje.

Zeeně se na fotoaparátu EOS R50 líbí především funkce zpomaleného záběru, kterou ve svých videích o mramorování zachycuje fascinující efekt vířících inkoustů. „To je přesně to, co mi při natáčení na telefon chybělo,“ pokračuje. „Bracketing zaostřování na fotoaparátu EOS R50 je také skvělý. Prolíná snímky dohromady a přidává opravdu krásnou hloubku ostrosti, kterou bych prostě jinak zachytit nedokázala.“

Výhody fotoaparátu EOS R50 pro tvůrce obsahu

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Ať už chcete funkce sledování obličeje a automatického zaostřování, intuitivní režimy fotografování, otočnou dotykovou obrazovku pro kontrolu kompozice a nastavení, detailní a oslnivou kvalitu obrazu nebo přístup k univerzální řadě objektivů, které fotoaparát se systémem EOS R nabízí, bude vám fotoaparát EOS R50 ideálním pomocníkem při vytváření úchvatného obsahu, který můžete sdílet s přáteli i sledujícími.


Autorka: Lauren Scottová

Související výrobky

Související články

  • FOTOGRAFIE

    Fotoaparát EOS R50 vs. EOS R10

    Porovnáváme klíčové funkce a design dvou fotoaparátů APS-C se systémem EOS R.

  • VIDEO

    Tipy pro vylepšení vašich videí na sociální sítě

    Čtyři autoři diskutují o tom, čím se vyznačuje skvělý obsah a jak vyniknout online.

  • VIDEO

    Jak pořizovat vysoce kvalitní videa jako profesionál

    Kanál Jessie Bakes Cakes (Jessie peče dorty) získal díky svým úžasným videím o jídle více než 100 tisíc sledujících. Jessie zde vysvětluje, jak zvládnout natáčení videí o jídle.

  • VLOGGING

    Jak se stát vlogerem

    Pusťte se do toho a vytvářejte kvalitní vlogy s našimi tipy pro začínající vlogery.