PRAHA, 1. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představila dva nové profesionální monitory, které navrhla tak, aby splňovaly požadavky televizní a filmové produkce pro práci ve 4K rozlišení. Nový 24palcový referenční monitor DP-V2420 s vysokým jasem je ideální pro zobrazení obsahu v režimu High Dynamic Range (HDR) a první 17palcový profesionální monitor DP V1710 je předurčený pro práci v exteriérech a přenosových vozech. Nové monitory v sobě spojují technologie značky Canon pro zpracování obrazu s jedinečným systémem podsvícení a s IPS LCD panelem. Díky této kombinaci oba nové modely přináší neuvěřitelně kvalitní reprodukci barev, špičkové rozlišení i vysoce kontrastní podání obrazu.

DP-V2420 FSL.jpg

DP-V2420

DP-V1710 FSL.jpg

DP-V1710

DP-V2420 – technologie nové generace pro zpracování obrazu
Model DP-V2420 je vlajkovou lodí značky Canon mezi monitory pro 4K rozlišení. Společnost Canon tento nový 4K referenční monitor s vysokým jasem vyvinula v reakci na různorodé požadavky předních firem z oblasti televizní a filmové produkce. Canon  DP-V2420 splňuje podmínky nového standardu ITU-R BT.2100 pro obraz s vysokým dynamickým rozsahem a může se pochlubit naprosto skvělou reprodukcí barev, kterou dosud nenabízel žádný monitor. Díky rozšířenému dynamickému rozsahu přináší model  DP-V2420 větší kontrast mezi světlými a tmavými oblastmi obrazu a nabízí tak pocit trojrozměrnosti při sledování scény.

Součástí monitoru je také vestavěná jednotka pro debayering, která umožňuje zobrazit přímo z kompatibilních filmových kamer systému Cinema EOS obsah v nativním 4K RAW formátu. Monitor tedy šetří náklady na externí jednotku pro debayering  a výrazně tak zlepšuje workflow pro práci ve 4K rozlišení.

DP-V1710 – nový etalon pro 17palcové profesionální 4K monitory
Canon DP-V1710 je prvním 17palcovým 4K (UHD) profesionálním monitorem pro oblast televizní produkce. V kompaktním těle přináší úchvatné rozlišení 3 840 x 2 160 pixelů a díky hmotnosti pouhých 8 kilogramů je naprosto perfektní při natáčení v exteriérech. Malá velikost a možnost montáže do 19palcového rozvaděče navíc z DP-V1710 činí ideální zařízení pro použití v přenosových vozech s omezenými prostory.

Monitor podporuje rozhraní HD/3G i 6G-SDI a pro přenos signálu ve 4K rozlišení si tak vystačí s jediným kabelem. Díky optimalizaci pro podporu funkcí HDR EOTF přináší monitor DP-V1710 takové podání černé, které splňuje nároky televizní produkce. Canon DP-V1710 je tedy vhodný pro profesionály vytvářející obsah s vysokým dynamickým rozsahem a ve Full HD a 4K rozlišení.

Maximální spolehlivost
Společnost Canon dala monitorům DP-V2420 a DP-V1710 do vínku elegantní a robustní těla i vlastnosti pro snadné používání včetně nastavitelných tlačítek, kterým mohou uživatelé přiřadit mnoho různých funkcí.

V produktové řadě profesionálních monitorů značky Canon pro 4K rozlišení zaujímají nové modely pozici vedle monitorů DP-V2410 a DP-V3010. Novinky se mohou pochlubit širokou škálou možností zobrazení, díky kterým splňují všechny požadavky televizní i filmové produkce.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.

• Canon
  • Tiskové centrum
  • ...
  • Canon rozšiřuje svoji řadu profesionálních 4K monitorů o 24palcový model s vysokým jasem a první 17palcový model pro televizní a filmovou produkci