Nové rozšíření obrazových možností EOS 5D Mark IV nabídne dynamický rozsah a zjednodušené stupňování barev

PRAHA, 20. dubna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, uvolnila nové servisní rozšíření technických možností digitální zrcadlovky EOS 5D Mark IV. Canon tak reaguje na podněty celosvětové komunity profesionálních fotografů a filmařů. Díky tomuto rozšíření může nyní uvedený fotoaparát získat funkci gama korekce Canon Log (C Log), která je běžně dostupná v kamerách z filmové řady Cinema EOS. Uživatelé EOS 5D Mark IV tak budou mít k dispozici širší dynamický rozsah záznamu i možnost snadnější barevné korekce obrazu (colour grading).

EOS 5D Mark IV.png

EOS 5D Mark IV

Canon profil C Log navrhl tak, aby umožnil až osminásobné zlepšení dynamického rozsahu a minimalizoval ztrátu detailů ve tmavých a světlých oblastech snímku. Při použití této gama korekce se může zrcadlovka EOS 5D Mark IV pochlubit v případě hodnoty citlivosti ISO 400 největším dynamickým rozsahem 12 EV, díky kterému je ideálním přístrojem pro pořizování záběrů i za špatných světelných podmínek.

Korekce C Log upravuje zpracování obrazových dat po pořízení záběru a zajišťuje tak maximální svobodu postprodukčních úprav. Díky tomuto přístupu příznivci natáčení videí snadno dosáhnou barevné shody se záběry pořízenými na jiných fotoaparátech a kamerách včetně těch z filmové řady Canon Cinema EOS.

Gama korekce C Log navíc snižuje šum, a to zejména v oblastech stínů, které se mohou vyskytnout při stupňování barev. Nové servisní rozšíření technických možností dovoluje díky podpoře malého barevného posunu dosáhnout přesného podání barev a přináší tak větší flexibilitu pro colour grading záběrů.

Nové rozšíření technických možností bude exkluzivně k dispozici jako placený upgrade u autorizovaných servisních center značky Canon.