Canon EOS C300 Mark II splňuje podmínky Evropské vysílací unie pro HD i UHD rozlišení

Praha, Česká republika, 1. března 2016 – Společnost Canon oznámila, že její digitální filmová videokamera EOS C300 Mark II uspěla v nezávislých testech podle doporučení Evropské vysílací unie (EBU) pro pořizování videomateriálu v HD i UHD rozlišení¹. Testy u kamery EOS C300 Mark II potvrdily možnost zaznamenávat obraz s dynamickým rozsahem 15 EV (za kterým stojí nová technologie Canon Log2) i splnění podmínek dle doporučení R.118 úrovně 1 v případě HD rozlišení a úrovně 2 pro UHD².

Videokamera EOS C300 Mark II využívá nový snímač CMOS Super 35 mm s rozlišením 8,85 megapixelů a právě pro tento snímač navrhla společnost Canon svoji technologii gama korekce Log2. Díky vysokému dynamickému rozsahu získali uživatelé tvůrčí svobodu, která umožňuje vytvářet přesvědčivější vizuální efekty. V kombinaci s interní funkcí pro redukci šumu mohou kameramani natáčet prakticky kdekoli a pořídit tak záběry s naprosto minimálním šumem i v mnoha náročných natáčecích situacích.

Evropská vysílací unie si klade za cíl pomáhat 73 rozhlasovým a televizním společnostem z 56 zemí s výběrem technologií, které jsou pro jejich specifické účely nejvýhodnější. Britské společnosti sdružené v rámci iniciativy Digital Production Partnership (DPP) využívají doporučení EBU k tomu, aby zajistily určitou minimální technickou kvalitu natáčeného obsahu. Jistota určité kvality je důležitá zejména tehdy, když musí komprimovaný obraz přestát bez újmy editaci, optimalizaci tónů a barev, kódování i vlastní přenos k divákům.

„Testování našich kamer pomocí metodiky Evropské vysílací unie je pro Canon velmi důležité,“ říká Miloš Bejblík, Marketing Director CIG ze společnosti Canon CZ. „V případě modelu EOS C300 Mark II bylo naším cílem vyvinout kameru, která filmařům i televizním producentům umožní realizovat jejich tvůrčí vize. Díky splnění tohoto záměru může kamera nabídnout nejlepší možnou obrazovou kvalitu a jsme nesmírně rádi, že výsledky testů dle Evropské vysílací unie tento fakt potvrzují.“

Model EOS C300 Mark II následuje kameru Canon XC10, která ověřením dle doporučení R.118 Tier 1 HD úspěšně prošla v září loňského roku. Díky potvrzení možností pro HD a UHD rozlišení tak model EOS C300 Mark II rozšířil portfolio profesionálních televizních videokamer značky Canon, které podmínky Evropské vysílací unie splnily již dříve – předchůdce Canon EOS C300 Mark II, model EOS C300, i videokamery Canon XF305 a Canon EOS-1D C.

Celou zprávu se závěry testování můžete stáhnout na adrese: https://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3335_s18.pdf.

Pro více informací o kameře Canon EOS C300 Mark II navštivte: http://www.canon.cz/for_home/product_finder/digital_cinema/cinema_eos_cameras/eos_c300_mark_ii/

¹ EBU Tech 3335:  Metody měření zobrazovacího výkonu televizních kamer pro účely charakterizace a nastavení (http://tech.ebu.ch/docs/tech/tech3335.pdf)
² EBU Recommendation R.118:  Členění kamer s vysokým rozlišením (http://tech.ebu.ch/docs/r/r118.pdf)

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.