Prestižní ocenění iF Design Awards pro sedm produktů Canon

Praha, Česká republika, 29. února 2016 – Značka Canon získala ocenění organizace iF International Forum Design GmbH. Prestižní cenou iF Design Award pro rok 2016 bylo vyznamenáno sedm produktů Canon. Za zmínku stojí zejména 4K videokamera XC10, která obdržela nejvyšší možné ocenění v produktové kategorii – iF Gold Product Design Award 2016.

iF_GOLD_AWARD_2016.jpg
iF_DESIGN_AWARD_2016.jpg

Vítězný produkt: iF Gold Product Design Award 2016:

XC10 4K Camcorder_300.jpg

4K videokamera XC10

Vítězné produkty: iF Design Award 2016:

EOS 5DS_300.jpg

EOS 5DS / EOS 5DS R

EF 11-24mm f4L USM_300.jpg

EF 11-24mm f/4L USM

EOS M3_300.jpg

EOS M3

PowerShot G3 X_300.jpg

PowerShot G3 X

MX495_300.jpg

Řada PIXMA MX490 (na snímku PIXMA MX495)

MF229dw_300.jpg

Řada i-SENSYS MF220/210 (na snímku i-SENSYS MF229dw)

Ocenění iF  Design Awards získaly digitální zrcadlovky EOS 5DS / EOS 5DS R, ultra širokoúhlý objektiv EF 11-24mm f/4L USM, kompaktní systémový fotoaparát EOS M3, PowerShot G3 X se superzoomem, řada inkoustových tiskáren PIXMA MX490 a řada laserových multifunkčních tiskáren i-SENSYS MF220/210.

Ocenění iF Design Awards jsou udělována od roku 1953 a jsou považována za jedny z nejprestižnějších cen v oblasti designu. Mezinárodně uznávaní odborníci na design letos hodnotili 5 295 položek z 53 zemí v sedmi kategoriích – produktový design, obaly, komunikace, interiéry, architektura, design služeb a profesionální koncept.

Letošní rok je pro společnost Canon již dvaadvacátým rokem v řadě, kdy na ocenění iF Design Awards dosáhla. Uznání za dokonalý design si Canon velmi váží a své produkty bude i nadále vyvíjet tak, aby byly stále synonymem nejlepšího výkonu a mohly se pochlubit špičkovým designem.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.