PowerShot SX720 HS aneb cestování nalehko s nejtenčím 40násobným superzoomem značky Canon

Praha, Česká republika, 18. února 2016 – Společnost Canon rozšiřuje modelovou sérii kompaktů na cesty PowerShot SX o svůj nejtenčí a současně nejvýkonnější fotoaparát se superzoomem – PowerShot SX720 HS. Nový model v sobě kombinuje snímač CMOS s rozlišením 20,3 megapixelů a obrazový procesor DIGIC 6 a disponuje tak dostatečným výkonem pro systém Canon HS, díky kterému se mohou fotografie i filmy ve Full HD rozlišení pochlubit fantastickou kvalitou. Ať již jde o snímky z toulání městem nebo o záběry z pikniku pod širým nebem, při východu i západu slunce.

PowerShot SX720 HS BK FSL.jpg

PowerShot SX720 HS

Velký zoom, vysoká kvalita
Canon PowerShot SX720 HS využívá univerzální ultra širokoúhlý objektiv se 40násobným optickým zoomem (24 až 960 mm) a díky technologii ZoomPlus umožňuje až 80násobné přiblížení. Nový kapesní a lehký fotoaparát se může pochlubit tělem se šířkou pouhých 35,6 mm, díky které je ideálním společníkem pro zachycení všech akcí zblízka i zdálky. Uživatelé mají k dispozici pokročilého asistenta pro výběr kompozice během zoomu (Advanced Zoom Framing Assist), který inteligentně přizpůsobuje přiblížení podle počtu osob v záběru. Asistent tak výrazně zjednodušuje pořízení skupinových snímků s velkým počtem osob v popředí jakékoli ohromující scenérie. Užitečný je i inteligentní stabilizátor obrazu, který se při přesunu fotografa do jiné lokality neustále přizpůsobuje novým podmínkám – výsledné snímky pak mají nejlepší možnou kvalitu obrazu, a to i v případě pohybu po členitém terénu.

Životy uživatelů ve filmech s Full HD rozlišením
Uživatelé PowerShot SX720 HS mohou stiskem tlačítka zachytit všechny dech beroucí okamžiky do filmů ve formátu MP4 s Full HD rozlišením při snímkovací frekvenci 60p. V kombinaci s automatickým horizontem umožňuje dynamický stabilizátor obrazu vytvářet díky korekci chvění přístroje v pěti osách naprosto stabilní záběry, a to i během chůze nebo při fotografování z obtížných úhlů. Uživatelé mají k dispozici i režim Short Clip Movie, který je vhodný pro zachycení akcí v podobě čtyř, pěti nebo šestisekundových filmových klipů a podporuje různé způsoby přehrávání, včetně zpomalení nebo zdvojnásobení rychlosti záběru. Nechybí ani možnost perfektního zaostření fotografií i filmů při ručním ovládání, a to díky celkově větší kontrole nad fotoaparátem, včetně zvýrazňování obrysů právě při manuálním zaostřování.

Kreativita za každé situace
Uživatelé mohou dát na cestách volný průchod svým tvůrčím záměrům – s aktivním režimem Creative Shot vytváří nový fotoaparát ke každému snímku automaticky pět verzí s různými filtry a obrazovými efekty. Díky režimu Story Highlights může navíc fotoaparát zcela sám z pořízených snímků připravit vzpomínkové videoalbum, které umožní snadné znovuprožití i sdílení zážitků z cest. To vše bez nutnosti editačních zásahů ze strany uživatele.

Nová forma pohlednice aneb okamžité sdílení zaznamenaného okamžiku
Ať již jde o toulky v závratných výškách Machu Picchu nebo o návštěvu majestátního Taj Mahalu, sdílení divů světa s nejbližšími přáteli je díky NFC a Wi-Fi konektivitě opravdu velmi snadné. Jednoduše stačí vzájemným dotykem spárovat fotoaparát s chytrým telefonem nebo zařízením Connect Station CS100, případně stisknout tlačítko Wi-Fi a zahájit tak sdílení a zálohování snímků na ostatní připojená zařízení.  K dispozici je i funkce Image Sync pro snadnou archivaci snímků z cest i snadné zálohování fotografií do řady cloudových služeb. A to včetně platformy Canon irista, která umožňuje nejen automatické ukládání snímků a šetření místem na paměťové kartě, ale také tvorbu galerií a jejich sdílení s přáteli i rodinou. Díky podpoře bezdrátové komunikace mohou uživatelé pomocí chytrého telefonu ovládat PowerShot SX720 HS vzdáleně a pořizovat tak například snímky skupiny surikat nebo okázalých plameňáků bez jejich jakéhokoli vyrušení.

Klíčové vlastnosti fotoaparátu PowerShot SX720 HS:

• Možnost cestovat nalehko a zachytit každý okamžik
  • Vše potřebné pro naprosto perfektní filmy
  • Snadné připojení, sdílení i zálohování
  • Ideální pro zachycení nejúžasnějších okamžiků – ve dne i v noci
  • Tak jednoduchý nebo pokročilý přístroj, jak uživatelé sami chtějí

Oživte své vzpomínky s novými domácími tiskárnami Canon

PRAHA, 5. prosince 2017 – Canon představuje dvě nové tiskárny z produktové řady PIXMA – modely TS205 a TS305. Obě tiskárny jsou ideální pro domácí uživatele a studenty, kteří ocení jak malé rozměry, vysokou kvalitu tisku, širokou konektivitu a funkční možnosti, tak i nízkou pořizovací cenu.