Canon uvádí dvě nové síťové kamery se špičkovým výkonem za špatných světelných podmínek

PRAHA, 17. března 2016 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámil uvedení dvou nových vnitřních síťových bezpečnostních kamer funkčních i při minimálním osvětlení sledovaného prostředí – kameru VB M50B typu PTZ (Pan, Tilt and Zoom – otáčení, naklánění a zoom) a pevnou kopulovou kameru VB-H651V. Součástí nových modelů jsou funkce a vlastnosti, které zajišťují vysokou kvalitu obrazu i za opravdu velmi obtížných světelných podmínek. Kamery jsou vhodné pro širokou škálu nasazení, která vyžadují celodenní dohled, a to včetně sledování nejdůležitějších prvků infrastruktury, komerčních budov i městské zástavby.

VB-M50B FSL.jpg

Součástí obou novinek je nové grafické uživatelské rozhraní a speciální vestavěná aplikace Mobile Viewer, která je funkční v řadě prohlížečů na různých mobilních zařízeních. Canon tato zdokonalení přináší s cílem nabídnout instalačním firmám i koncovým uživatelům lepší kompatibilitu i širší možnosti správy.

Bezkonkurenční obraz při špatných světelných podmínkách
Vysoce citlivá síťová kamera VB-M50B typu PTZ s rozlišením 1,3 megapixelů se může pochlubit vynikajícím výkonem při špatných světelných podmínkách, a to dokonce i při pětinásobném optickém zoomu. Vysoká světenost zajišťuje průchod většího množství světla a tedy jasný obraz i při velkém přiblížení.

Díky vysoce citlivému snímači a skvělému výkonu obrazového procesoru dovolují výstupy z kamery VB-M50B barevné rozpoznávání tváře sledované osoby na vzdálenost 90 metrů, a to i v prostředí s velmi nízkým okolním osvětlením, které odpovídá měsíčnímu svitu (0,08 lx). Nová kamera je tak ideální pro aplikace vyžadující nepřetržitý dohled včetně vyhodnocování dění v zákoutích a shromažďování důkazních materiálů, například pro potřeby prosazování právních předpisů nebo pro zajištění dohledu v rámci městské zástavby.

Uživatelé VB-M50B mají k dispozici i nový režim Clear IR, který umožňuje pořizování černobílých záběrů ve vysokém rozlišení, díky čemuž je kamera plně funkční i během nočních hodin. Obraz v tomto režimu je ve srovnání s barevným výstupem čistší a nabízí i lepší prokreslení detailů, zejména pak v případě vzdálenějších objektů. Režim Clear IR navíc nabízí i snížení zkreslení obrazu způsobované chvěním horkého vzduchu. Kamera je proto vhodná i v místech, která vyžadují dohled na velké vzdálenosti v obtížných okolních podmínkách.

Vynikající obrazová kvalita
Kamera VB-H651V uživatelům nabízí Full HD rozlišení a široký zorný úhel až 122,1⁰. Díky těmto vlastnostem vytváří ostrý a velmi kvalitní obraz sledovaného prostoru a je tak ideální pro dohled, který vyžaduje vyšší obrazovou kvalitu. Nová kamera najde uplatnění všude tam, kde je nutné rozpoznávat obličeje nebo provádět složitější analýzy, například v prodejnách, učebnách, bankách nebo komerčních prostorách.

Oba modely se navíc mohou pochlubit novou technologií Motion Adaptive Noise Reduction z dílny společnosti Canon, která dovoluje rozpoznávání pohybujících se objektů i snížení šumu, a tedy zvýšení obrazového výkonu při špatných světelných podmínkách. Pomocí dynamického přizpůsobování redukce šumu v reálném čase v závislosti na konkrétní scéně a požadavcích tato technologie zajišťuje nejlepší možnou kvalitu pořízených snímků tak, aby umožňovaly efektivní detekci i identifikaci hrozeb.

„Poptávka po vysoce výkonných dohledových systémech, které zvládnou vytvářet stejně kvalitní snímky v noci i během dne, neustále roste,“ říká Julian Rutland, European NVS Marketing Director ve společnosti Canon Europe. „Technologie pro zajištění kvalitního obrazu i při špatných světelných podmínkách jsou proto důležitější, než kdykoli dříve. Nové kamery jsou skvělým rozšířením naší stávající produktové řady a vedle větší výkonnosti pro integrátory a instalační firmy přinášejí i větší odolnost a kvalitu, kterou zákazníci od značky Canon oprávněně očekávají.“

Vybrané technické informace:

• Model VB-M50B se může pochlubit světelností f/1,8 v případě širokoúhlého ohniska a f/2,4 u nejdelší ohniskové vzdálenosti 600 mm (hodnota ekvivalentní k 35mm filmu). Záběry kamera pořizuje v rozlišení 1,3 megapixelů. V případě barevného záznamu VB-M50B funguje při hodnotě osvětlení 0,04 lx a v černobílém režimu si vystačí s ještě menším množstvím světla – 0,002 lx. Součástí této kamery jsou i asférické členy a UD prvky s ultra nízkým rozptylem, které snižují chromatickou aberaci a zajišťují čistotu i ostrost výsledného obrazu.
  • Základem modelu VB-H651V je Full HD CMOS snímač typu 1/3“ s  rozlišením 2,1 megapixelů a objektiv s 2,4násobným optickým zoomem a clonou f/1,2 (širokoúhlé ohnisko), respektive f/1,8 (teleobjektiv). Pro barevný obraz kameře stačí osvětlení 0,035 lx a pro černobílý 0,002 lx.

Obě nové kamery jsou kompatibilní s profily S a G standardu ONVIF.

Nová zařízení budou v prodeji od 16. května 2016. Zákazníci a partneři z oblasti správy video obsahu a systémoví integrátoři mohou další informace o síťových kamerách značky Canon získat na adrese: http://www.canon.cz/for_work/business-products/network-cameras/

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.