Canon získal od organizace EcoVadis nejvyšší ocenění za přístup k udržitelnému rozvoji

Praha, Česká republika, 7. března 2016 – Společnost Canon získala druhý rok po sobě zlatou pečeť od organizace EcoVadis za udržitelný rozvoj a zařadila se tak mezi top 5 % společností s nejlepším výkonem v oblasti udržitelnosti.

EcoVadis image.png

Organizace EcoVadis při hodnocení jednotlivých společností analyzuje celkem 21 ukazatelů souvisejících s udržitelným rozvojem, a to z pohledu čtyř hlavních témat – životní prostředí, spravedlnost pracovních podmínek, etičnost a solidnost obchodních praktik a dodavatelský řetězec. Daty o svém podnikání společnost Canon potvrdila, že všechna tato uvedená témata podporuje.

„Jsme velmi hrdí na uznání naší tvrdé práce i našeho závazku podnikat odpovědně,“ říká Walter Tobé, Sustainability Director ve společnosti Canon Europe NV. „Zlatá pečeť od organizace EcoVadis dává našim zákazníkům jistotu, že mohou mít v přístup značky Canon k udržitelnému rozvoji maximální důvěru.“

Závazky společnosti Canon k udržitelnému rozvoji korespondují s odpovědným přístupem k podnikání, společnosti i životnímu prostředí a naplňují smysl firemní filosofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Společnost Canon bude i nadále sledovat a vyhodnocovat dopady svých kroků na okolní prostředí, a to tak, aby mohla identifikovat způsoby, jak zlepšit udržitelnost rozvoje ve všech oblastech podnikání.

EcoVadis je nezávislá agentura, která hodnotí přístup firem ke společenské odpovědnosti. Jedinečná metodika této organizace zahrnuje 150 nákupních kategorií, 110 zemí a 21 CSR ukazatelů. Metodika agentury EcoVadis  vychází z mezinárodních CSR standardů a zohledňuje tak například pravidla organizace Global Reporting Initiative, platformy United Nations Global Compact i standardu ISO 26000.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.