Canon se opět připojí k celosvětové akci „Hodina Země“

Praha, Česká republika, 14. března 2016 – Společnost Canon se i v letošním roce tradičně připojí k celosvětové akci „Hodina Země“, která proběhne v sobotu 19. března od 20:30 do 21:30 místního času.

„Stejně jako v předešlých letech za firmu zajistíme, aby naše 3 loga Canon na střeše budovy centrály společnosti v Praze byla zhasnuta po celý víkend. Věříme, že se většina zaměstnanců rovněž zapojí a v sobotu alespoň na hodinu symbolicky zhasnou světla tam, kde se budou v daný čas nacházet,“ říká Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ.

Hodina Země je nejrozsáhlejší dobrovolnou akcí, která si klade za cíl upozornit na nutnost věnovat více pozornosti ochraně životního prostředí a zejména ochraně klimatu. Zapojují se do ní obce, firmy i jedinci, kteří postupně po celém světě v daný den a čas alespoň na hodinu vypínají všechna světla. V České republice se v loňském roce zapojilo více než 140 měst, 130 firem a tisíce jednotlivců.

Celosvětově kampaň pořádá Světový fond na ochranu přírody (WWF), v České republice pak Klimatická koalice, Centrum pro dopravu a energetiku a Ekologický institut Veronica. Podrobnější informace o celé akci jsou k dispozici na oficiálním webu www.veronica.cz/hodinazeme/

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.