Přihlašování do soutěže New Cosmos of Photography 2016 bylo spuštěno

Praha, Česká republika, 28. dubna 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, spustila 20. dubna přihlašování do 39. ročníku fotografické soutěže New Cosmos of Photography 2016. Canon se touto každoroční soutěží již od roku 1991 snaží objevovat a podporovat nové fotografy, kteří při své tvůrčí práci využívají nových a neotřelých možností pro fotografické vyjádření.

CINC photo contest judges_Image_FINAL.jpg

Porotci zkoumají přihlášené práce (Výběrový proces ocenění Excellence Award z roku 2015)

„Díky spolupráci s renomovanými fotografy, umělci, kurátory a fotografickými a uměleckými kritiky z celého světa se stala soutěž New Cosmos of Photography vysoce uznávanou bránou k úspěchu pro nové fotografy,“ komentoval soutěž Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility ve společnosti Canon Inc. „Soutěž si klade za cíl podporovat tvorbu originálních prací, které posouvají hranice fotografických možností. Z toho důvodu je soutěž otevřená široké veřejnosti bez ohledu na věk či národnost. Nejsou rovněž dána žádná omezení ohledně počtu nebo formátu přihlášených prací.“

Přihlášky do soutěže New Cosmos of Photography 2016 jsou přijímány z celého světa od 20. dubna do 15. června 2016. Výběrová komise se sejde v červenci, aby zvolila sedm vítězů Excellence Award a 14 držitelů čestných uznání. V listopadu pak ze sedmi držitelů ceny Excellence Award vybere ještě celkového vítěze hlavní ceny Grand Prize.

Vítěz hlavní ceny Grand Prize obdrží finanční odměnu milion jenů a cenu Canon, kromě toho bude moci uspořádat samostatnou výstavu na výstavě vítězných prací příštího ročníku New Cosmos of Photograhy. S cílem podpořit pokračující snahu a tvůrčí činnost budou finančně odměněni i všichni letošní držitelé Excellence Award a čestných ocenění, kteří rovněž vystaví své práce na letošní výstavě vítězných děl.

Další informace o letošním ročníku soutěže New Cosmos of Photography naleznete na stránkách www.canon.com/scsa/newcosmos/.

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.