Canon na akci NAB 2016 představil řadu aktualizací produktových firmware včetně Canon Log3 pro EOS C300 Mark II

Praha, Česká republika, 13. dubna 2016 – Společnost Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představil aktualizace firmware u několika produktů prezentovaných na akci Národní asociace provozovatelů televizního vysílání NAB 2016. Nové aktualizace firmware přinášejí řadu vylepšených funkcí pro profesionální uživatele, včetně efektivnější práce, snadnějšího použití, ostření a korekce objektivů, barevných prostor a kreativní flexibility pro produkty z řady EOS Cinema, HD Video a referenční 4K monitory.

Přehled aktualizací firmware:

• Aktualizace pro EOS C300 Mark II umožní různé funkce, jako je natáčení s novou technologií Canon Log3, zvětšení hledáčku během nahrávání, průvodce ostřením s objektivy EF Cinema Prime, funkce automatické clony a zoomu na rukojeti multiovladače u objektivů nové řady COMPACT-SERVO a CINE-SERVO, snímač Canon Dual Pixel CMOS AF (DAF) s objektivy COMPACT-SERVO 18-80mm a CINE-SERVO 17-120mm, výstup ACES 1.0, aktualizace korekce periferního osvětlení a celkové vylepšení obrazu (např. snížení hladiny šumu při špatném osvětlení pro Canon Log2)
  • Aktualizace pro EOS C100 Mark II umožní funkce automatické clony a zoomu na rukojeti multiovladače u objektivů nové řady COMPACT-SERVO a CINE-SERVO, snímač Canon Dual Pixel CMOS AF (DAF) s objektivy COMPACT-SERVO 18-80mm a CINE-SERVO 17-120mm, aktualizace korekce periferního osvětlení a nastavitelné zakázání mikrofonu
  • Firmware 4K referenčního monitoru DP-V2410 bude aktualizován na podporu ARRI Log C a ARRI metadat, vylepší kontrast displeje a dynamický rozsah, přidá podporu pro profily Canon Log3 a Hybrid Log Gamma a pro zobrazení vstupního signálu SMPTE 2084 na monitoru
  • Aktualizovaný firmware 4K referenčního monitoru DP-V3010 vylepší kontrast displeje a dynamický rozsah, přidá podporu pro profily Canon Log3 a Hybrid Log Gamma a pro zobrazení vstupního signálu SMPTE 2084 na monitoru
  • Objektiv CINE-SERVO 17-120mm bude aktualizován tak, aby byl kompatibilní s funkcemi snímače Canon Dual Pixel CMOS AF (DAF) v přístrojích EOS C300 Mark II a EOS C100 Mark II
  • Aktualizace pro kameru ME20F-SH bude zahrnovat podporu pro dalších 19 EF a CINE objektivů, což zpřístupní více tvůrčích možností v širší škále natáčecích aplikací včetně televizní a filmové produkce
  • Aktualizace profesionálních videokamer XA35 a XA30 a videokamery LEGRIA HF G40 obsahují nový MP4 formát souborů při datovém toku souborů 8Mbps (720 / 59.94P, 50P) umožňující uživateli natáčet záběry s nízkou přenosovou rychlostí
  • Aktualizace firmware pro profesionální videokamery XF305 a XF300 zahrnují nové režimy natáčení umožňující větší kreativní flexibilitu, režim dynamického rozsahu Wide DR Gamma (600 %), režim priority zvýraznění, signálu a šumu
  • Firmware 4K videokamery XC10 bude po aktualizaci obsahovat nový MP4 formát souborů v režimu HD, vylepšenou rychlost ostření a volbu rychlosti závěrky pro redukci blikání

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.