Canon získal pět prestižních ocenění TIPA Awards pro rok 2016

Praha, Česká republika, 21. dubna 2016 – Společnost Canon s potěšením oznamuje, že získala pět prestižních ocenění od světové fotografické a tiskové asociace Technical Image Press Association (TIPA). Ceny TIPA Awards jsou každoročně udělovány nejlepším produktům z oblasti záznamu obrazu, které výrobci uvedli na trh v uplynulých dvanácti měsících. V letošním roce byl Canon opět oceněn za technické inovace v rozmanitém produktovém portfoliu – od kompaktních fotoaparátů pro běžné spotřebitele až po profesionální digitální zrcadlovky a fototiskárny.

EOS 5DS R FSL.jpg

Nejlepší profesionální zrcadlovka:
EOS 5DS / EOS 5DS R

EOS-1D X Mark II EF 50mm FSL.jpg

Nejlepší profesionální fotoaparát / videokamera:
EOS-1D X Mark II

IXUS 285 HS PURPLE Vertical FSL.jpg

Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát:
IXUS 285 HS

PowerShot G5 X FSL.jpg

Nejlepší kompaktní fotoaparát pro pokročilé uživatele:
PowerShot G5 X

imagePROGRAF PRO-1000_SIDE paper colour.jpg

Nejlepší fototiskárna:
imagePROGRAF PRO-1000

Udělena byla následující ocenění:

• Nejlepší profesionální digitální zrcadlovka: EOS 5DS / EOS 5DS R
  • Nejlepší profesionální fotoaparát / videokamera: EOS-1D X Mark II
  • Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát: IXUS 285 HS
  • Nejlepší kompaktní fotoaparát pro pokročilé uživatele: PowerShot G5 X
  • Nejlepší fototiskárna: imagePROGRAF PRO-1000

„Pro společnost Canon je ctí získat tato prestižní ocenění TIPA Awards, která podtrhují náš závazek přinášet vysoce kvalitní a špičkové produkty,“ říká Steve Marshall, Product Marketing Director, Consumer Imaging ve společnosti Canon Europe. „Zobrazovací průmysl je úžasnou oblastí a my jsme hrdí, že můžeme díky našim produktům posouvat hranice možného a inspirovat lidi k tomu, aby se dívali na svět z vlastní perspektivy a bavili se fotografováním. Velice nás těší, že jsme za tuto naši snahu získali ocenění TIPA Awards, a to napříč všemi našimi produktovými řadami, od modelů pro běžné uživatele a vášnivé fotografy až po profesionální produkty.“

Porota TIPA je složená z redaktorů 27 předních světových fotografických časopisů z 15 zemí světa a pěti světových kontinentů. Její členové každoročně posuzují nejnovější produkty z oblasti záznamu obrazu a na základě celé řady hodnotících parametrů (od inovativnosti přes design až po celkovou kvalitu) vyberou a ocení nejlepší produkty a technologie.

Porota TIPA ocenila produkty značky Canon zejména na základě následujících vlastností a parametrů:

Nejlepší profesionální digitální zrcadlovka: EOS 5DS / EOS 5DS R
Rozlišení zrcadlovek EOS 5DS a EOS 5DS R konkuruje digitálním fotoaparátům „středního formátu“ díky impozantnímu 50,6megapixelovému CMOS snímači (u EOS 5DS R včetně speciálního filtru, jenž eliminuje změkčení nízkopásmovým filtrem), který umožňuje pořizovat snímky v plném rozlišení rychlostí 5 snímků za sekundu a nahrávat Full HD videa v rozlišení 1080p rychlostí 30 snímků za sekundu. Disponují dvojicí obrazových procesorů DIGIC 6 a nově vyvinutou technologií Mirror Vibration Control System, která díky přesnému řízení pohybu zrcátka eliminuje vliv zpětných rázů a minimalizuje tak riziko rozmazání snímků. Fotoaparáty mají velký Clear View II LCD displej se 100% pokrytím, úhlopříčkou 3,2 palce a 1,04 miliony bodů, nechybí ani měřící snímače RGB-IR s rozlišením 150 000 pixelů. Výkon automatického zaostřování je podpořen snímačem s 61 ostřícími body a funkcí EOS Intelligent Tracking and Recognition AF (iTR), která zpracovává informace poskytované měřícím snímačem.

Nejlepší profesionální fotoaparát / videokamera: EOS-1D X Mark II
S nově vyvinutým 35mm full-frame CMOS snímačem s rozlišením 20,2 megapixelů nabízí EOS-1D X Mark II kontinuální snímání s rychlostí až 14 snímků za sekundu a až 16 snímků za sekundu v režimu živého náhledu. Dvojice DIGIC 6+ procesorů umožňuje pořídit při kontinuálním snímání sekvence s neomezeným počtem snímků ve formátu JPEG nebo se 170 snímky ve formátu RAW. Fotoaparát umí rovněž natáčet 4K videa rychlostí 60 snímků za sekundu a Full HD videa rychlostí 120 snímků za sekundu díky technologii CMOS AF s dvojitými pixely. S volitelným bezdrátovým adaptérem podporuje fotoaparát vysokorychlostní standard 802.11ac. Rychlost a přesnost zaměřování je podpořena vylepšeným hledáčkem s 61 body a prediktivním ostřícím algoritmem AI Servo II+.

Nejlepší snadno použitelný kompaktní fotoaparát: IXUS 285 HS
Canon i nadále nabízí kapesní a přitom plně vybavené kompaktní fotoaparáty, které poskytují mnohem více možností a vyšší kvalitu snímků než fotoaparáty v telefonech. IXUS 285 HS disponuje 3palcovým LCD displejem, 12násobným optickým zoomem a vestavěným optickým stabilizátorem obrazu. Díky Wi-Fi konektivitě a podpoře NFC je snadné i sdílení. CMOS snímač s rozlišením 20,2 megapixelů a obrazový procesor DIGIC 4+ zajišťují skvělou kvalitu obrazu i v náročnějších světelných podmínkách. Fotoaparát rovněž natáčí Full HD videa v rozlišení 1080p.

Nejlepší kompaktní fotoaparát pro pokročilé uživatele: PowerShot G5 X
G5 X je fotoaparát s rozlišením 20,2 megapixelů s CMOS snímačem typu 1,0 a procesorem DIGIC 6. Umožňuje fotografování rychlostí až 6 snímků za sekundu a natáčení Full HD videí. Jeho součástí je 24-100mm objektiv se světelností  f/1,8 až 2,8, clonou s devíti lamelami a ostřením na přibližně 2 palce. Elektronický hledáček má 2,36 milionů bodů a 100% pokrytí s obnovovací frekvencí až 120 snímků za sekundu. Zabudovaný snímač se přepíná z hledáčku na dotykovou obrazovku na 3palcovém LCD displeji s variabilním úhlem natočení. Sáňky jsou kompatibilní se všemi Speedlite blesky systému EOS.

Nejlepší fototiskárna: imagePROGRAF PRO-1000
Model PRO-1000 v sobě kombinuje jednoduchost použití stolního zařízení a tisk až do formátu A2 (17 palců) s řadou funkcí profesionálních modelů tiskáren. Pro tisk používá 11 barevných inkoustů LUCIA PRO (a Chroma Optimizer). Inkousty jsou podávány pomocí tiskové hlavy FINE, což zajišťuje rychlejší tisk a stabilní vysokou kvalitu tisku. K dispozici je i nový černý inkoust – fotografická černá i matná černá jsou dávkovány odděleně, takže není třeba měnit inkoust při výměně papíru. Vakuum při dávkování papíru zajišťuje, že se papír během tisku nepomačká a inkoust se tak lépe rozmístí bez ohledu na gramáž a typ papíru.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.