Canon je tradičním partnerem barevného běhu Color Run

Praha, Česká republika, 13. května 2016 – Společnost Canon se v letošním roce stala opět partnerem největší barevné běžecké události na světě. The Color Run™ odstartuje 4. června v 16 hodin na pražském Výstavišti v Holešovicích, běžci se však na místě budou připravovat již od 14 hodin, aby si nejzábavnější a nejbarevnější běh ve svém životě užili opravdu naplno. V promo stánku Canon si navíc budou moci pořídit stylové fotografie a sdílet je se svými přáteli na sociálních sítích.

The Color Run™ je dlouhý pět kilometrů, z nichž každý je spojen s jednou barvou. Všechny barvy jsou samozřejmě čistě přírodní a zdravotně nezávadné. Cílovou rovinku zaštiťuje značka Canon.

„Canon a běh je naprosto ideální spojení, což u takovéto barevné akce platí dvojnásob. Množství vizuálně zajímavých momentů, pohyb, energie, zábava a pozitivní emoce v barevné perspektivě lákají natolik, že ani řada z nás neodolala. Doufám, že si tuto akci všichni zúčastnění užijí naplno a my už je v červené zóně pěkně vybarvíme,“ neskrývá nadšení Miloš Bejblík, Marketing Director CIG ve společnosti Canon CZ. Cílem barevného běhu není podávat vrcholné sportovní výkony, ale užít si atmosféru a podpořit zábavnou formou zdravý životní styl. Na trase se potkají jak zkušení běžci, tak úplní amatéři. Běh je bez měření času a každý závodník v cíli získá medaili. Po závodě se pak všichni zúčastnění mohou těšit na The Color Run™ afterparty, kde celý barevný den stylově zakončí.

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.