Zachyťte dobrodružství ze světa zvířat v pražské ZOO s technikou Canon

Praha, Česká republika, 20. května 2016 – Již 7. června budou mít všichni nadšení fotografové příležitost vyzkoušet si špičkovou techniku Canon v pražské ZOO. Na řadě stanovišť budou moci zachytit zvířata z vlastní perspektivy, v tiskovém centru pak dostanou příležitost nechat si fotografie ihned vytisknout. Připraveny jsou i odborné přednášky a fotografická soutěž. Počet registrací je omezen.

Odborníci společnosti Canon a Centra FotoŠkoda v rámci akce Canon ZOOM se zájemci zkonzultují výběr nejlepší techniky a poradí, jak s její pomocí pořídit co nejlepší snímky při hledání vlastních dobrodružství. V tiskovém centru pak budou připraveny tiskárny Canon, na nichž si lidé budou moci pořízené snímky rovnou nechat vytisknout.

Zároveň bude probíhat soutěž o nejzajímavější snímek ze ZOO. Soutěžící budou potřebovat vlastní paměťovou kartu; vybraný snímek z ní stáhnou v tiskovém centru. Fotografie musí být pořízena v den soutěže v ZOO Praha bez dodatečných úprav a odevzdána ve formátu JPEG do 16 hodin. Každý registrovaný účastník může soutěžit pouze s jednou fotografií. Porota pak na konci dne vybere tři vítězné snímky, jejichž autoři obdrží hodnotné ceny od společnosti Canon a partnera akce Centra FotoŠkoda.

Registrovat se návštěvníci mohou na www.hledejnovadobrodruzstvi.cz/zoom, kde rovněž naleznou i veškeré podrobnosti k samotné akci Canon ZOOM. Vstupné do ZOO si návštěvníci hradí sami.

6. setkání nakladatelů se neslo v duchu nových trendů v tisku knih

PRAHA, 19. dubna 2018 – Knižní trh se mění a s ním i knižní nabídka. Kde dříve bylo méně titulů ve vyšším nákladu, se nyní vydává větší počet titulů s nižším nákladem. Na tuto situaci musí zareagovat polygrafický průmysl, jelikož ofsetový tisk se v nově nastalém případě začíná prodražovat a je neefektivní. Společnost Canon reaguje na změny knižního trhu a přináší řešení v podobě výhodných digitálních tiskových technologií. Na toto téma se zaměřilo také 6. setkání nakladatelů s výrobcem knih, které uspořádala společnost PowerPrint ve svém sídle v Horoměřicích u Prahy dne 10. dubna 2018.