Zachyťte dobrodružství ze světa zvířat v pražské ZOO s technikou Canon

Praha, Česká republika, 20. května 2016 – Již 7. června budou mít všichni nadšení fotografové příležitost vyzkoušet si špičkovou techniku Canon v pražské ZOO. Na řadě stanovišť budou moci zachytit zvířata z vlastní perspektivy, v tiskovém centru pak dostanou příležitost nechat si fotografie ihned vytisknout. Připraveny jsou i odborné přednášky a fotografická soutěž. Počet registrací je omezen.

Odborníci společnosti Canon a Centra FotoŠkoda v rámci akce Canon ZOOM se zájemci zkonzultují výběr nejlepší techniky a poradí, jak s její pomocí pořídit co nejlepší snímky při hledání vlastních dobrodružství. V tiskovém centru pak budou připraveny tiskárny Canon, na nichž si lidé budou moci pořízené snímky rovnou nechat vytisknout.

Zároveň bude probíhat soutěž o nejzajímavější snímek ze ZOO. Soutěžící budou potřebovat vlastní paměťovou kartu; vybraný snímek z ní stáhnou v tiskovém centru. Fotografie musí být pořízena v den soutěže v ZOO Praha bez dodatečných úprav a odevzdána ve formátu JPEG do 16 hodin. Každý registrovaný účastník může soutěžit pouze s jednou fotografií. Porota pak na konci dne vybere tři vítězné snímky, jejichž autoři obdrží hodnotné ceny od společnosti Canon a partnera akce Centra FotoŠkoda.

Registrovat se návštěvníci mohou na www.hledejnovadobrodruzstvi.cz/zoom, kde rovněž naleznou i veškeré podrobnosti k samotné akci Canon ZOOM. Vstupné do ZOO si návštěvníci hradí sami.

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.