Společnost Canon CZ spustila provoz modernizovaného pražského skenovacího a vytěžovacího centra

PRAHA, 16. června 2016 – Společnost Canon CZ slavnostně zahájila provoz pražského digitalizačního centra v nových prostorách v budově sídla společnosti. Ta sídlí v Prague Marina Office Center v Praze 7.

Pražské Center of Excellence for Intelligent Data Processing (CoE-IDP) bylo od roku 2007 umístěno v pronajatých prostorách v Praze-Libuši. V květnu letošního roku však bylo po několikaměsíčních přípravách během jediného víkendu přestěhováno do pražských Holešovic.

Výsledkem stěhování je komplexní modernizace, která přispěje zejména ke zvýšení variabilnosti kapacity centra v případě potřeby jejího navýšení (jednorázového i dlouhodobého). CoE-IDP bylo tedy doplněno o nová zařízení, má k dispozici vlastní IT support team, je připojeno na rychlejší a modernější IT infrastrukturu a v neposlední řadě toto přísně režimové pracoviště v nových prostorách nabízí i větší komfort pro zaměstnance, kterých je více než 45.

Kromě zákazníků s tuzemským zastoupením (Allianz, DB Schenker, Carrier) zpracovává pražské skenovací a vytěžovací centrum také zakázky ze zahraničí. „V rámci Evropy v kooperaci s našimi zahraničními obchodními pobočkami zajišťujeme digitalizační služby například pro rakouského železničního dopravce ÖBB, společnost Océ Technologies nebo realitně-investiční společnost CBRE Group,“ vyjmenovává Václav Hána, Manager Center of Excellence for Intelligent Data Processing, jenž zmiňuje i prestižní zakázku Rakouské obchodní komory, která si objednala digitalizaci kompletního archivu, tedy všech dokumentů z doby od přelomu roku 1900 až po současnost.

Canon prostřednictvím svého digitalizačního centra (CoE-IDP) poskytuje outsourcingové služby v oblasti dokumentových procesů, kdy pražská pobočka takto pro zákazníky ročně zpracuje přes 15 milionů stran dokumentů.

Canon již 32 let mezi pěti nejinovativnějšími firmami. Loni v TOP 3.

Praha, 18. ledna 2018 - Společnost Canon se za rok 2017 umístila na třetím místě v žebříčku firem podle počtu nově získaných patentů ve Spojených státech. Je tak jedinou společností na světě, která se již 32 let za sebou drží v první pětce tohoto prestižního pořadí. Vyplývá to z výsledku zveřejněného společností IFI CLAIMS Patent Services. Navíc je Canon i díky 3 285 patentům získaných v USA za loňský rok již 13. rokem první ve srovnání s ostatními japonskými firmami.