Canon rozšiřuje svoji produktovou řadu MAXIFY o vysoce výkonná a efektivní zařízení zvyšující produktivitu firem

PRAHA, 1. června 2016 – Společnost Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámila rozšíření své produktové řady MAXIFY o pět zařízení. Čtyři nové modelové série multifunkčních zařízení – MAXIFY MB2150, MB2750, MB5150 a MB5450 – spolu s jednoúčelovou tiskárnou MAXIFY iB4150 nahradí modely MAXIFY MB2050, MB2350, MB5050, MB5350 a iB4050. Nová zařízení umožňují výrazné zvýšení produktivity a přináší tak do prostředí malých i domácích kanceláří ještě vyšší efektivitu.

MB2150 MkII EUR FRT.jpg

MAXIFY MB2150

MB2750 MkII EUR FRT.jpg

MAXIFY MB2750

MB5150 MkII EUR FRT.jpg

MAXIFY MB5150

MB5450 MkII EUR FRT.jpg

MAXIFY MB5450

iB4150 MkII EUR FRT.jpg

MAXIFY iB4150

Špička v každém ohledu
Rychlost a univerzálnost zařízení z produktové řady MAXIFY maximalizuje produktivitu v kancelářích díky snížení doby nutné pro výstup prvního výtisku (ISO-FPOT-MONO) na pouhých 6 sekund a zvýšení rychlosti tisku ve formátu A4 na 24 stran za minutu v černobílém režimu a na 15,5 strany za minutu v barevném režimu. Ve skvělém souladu s rychlostí tisku a skenovacích i kopírovacích funkcí je také profesionální kvalita výstupů. Speciálně navržené inkousty s technologií Dual Resistant High Density (DRHD) zajišťují odolnost barevných tisků proti popisovačům i proti otěru a současně umožňují vytvářet výstupy s nápadným černým textem a s živými barvami v grafických prvcích. To vše při opravdu mimořádné trvanlivosti těchto výstupů.

Zařízení MAXIFY MB5150 a MB5450 se navíc mohou pochlubit i možností jednoprůchodového oboustranného skenování, které umožňuje současně nasnímat obě strany dokumentu. Tyto modely tak šetří čas při zpracování velkého množství dokumentů, jež uživatelé potřebují naskenovat v rámci jedné úlohy.

Vysoká účinnost i výkon
Součástí nejnovějšího rozšíření produktové řady MAXIFY jsou zařízení s kapacitou papíru 500 listů a s inkoustovými zásobníky pro kazety XL s vysokou výtěžností při černobílém tisku až 1 200 stran (modely MB2150 a MB2750) nebo 2 500 stran (modely MB5150, MB5450 a iB4150). Méně častá výměna inkoustových kazet vede k menším prostojům tiskárny i ke zvýšení provozní efektivity.

Nová produktová řada tiskáren MAXIFY přináší výhody doslova ve všech oblastech, od nízké spotřeby energie až po velké objemy výstupů. Nechybí ani možnost zaznamenávat informace o využívání zařízení, jako je celkový objem vytištěných stran a naskenovaných a odfaxovaných dokumentů. Díky těmto informacím mají zákazníci lepší představu o tom, jak zařízení v rámci kanceláře využívají.

Intuitivní technologie pro vysokou produktivitu
Tisk, kopírování, skenování i faxování je s novými zařízeními řady MAXIFY opravdu velmi jednoduché. Modely MB5150 a MB5450 se mohou pochlubit velkým barevným dotykovým displejem s úhlopříčkou 8,8 cm (3,5 palce) a vylepšeným uživatelským rozhraním. Nechybí ani velkokapacitní zásobník papíru a automatický podavač dokumentů pro 50 listů. Obě zařízení umožňují oboustranný tisk a podporují širokou škálu formátů a typů papíru – od běžného papíru ve formátu A4 přes štítky, obálky až po fotografické papíry. A dokonce podporují i oboustranné kopírování identifikačních průkazů. Všechny tyto vlastnosti výrazně zjednodušují běžné kancelářské činnosti.

Vylepšená konektivita
Zařízení z produktové řady MAXIFY jsou ideální pro flexibilní prostředí a kancelářské prostory, kde týmy nebo celá organizace tiskárny sdílejí. Díky vestavěné bezdrátové i drátové konektivitě (Wi-Fi a Ethernet) umožňují tiskárny MAXIFY sdílený tisk z více osobních počítačů i z bezdrátových zařízení v kanceláři. Kompatibilita s aplikací Canon PRINT umožňuje připojení k tiskárně z chytrých telefonů nebo tabletů, a tedy i tisk nebo skenování pomocí těchto mobilních zařízení.  Všechny nové modely se mohou díky rozšíření MAXIFY Cloud Link pochlubit i možností tisku z a skenování do cloudových služeb, jako je Evernote, Dropbox, OneDrive, Concur a Google Drive. To vše bez nutnosti využívat osobní počítač.

Nové tiskárny řady Canon MAXIFY budou v Evropě v prodeji od července 2016.

Klíčové vlastnosti modelové série MAXIFY MB2150

• Výstup prvního černobílého výtisku za 6 sekund a rychlost tisku ve formátu A4 19 stran za minutu černobíle a 13 stran za minutu barevně
  • Bezdrátová konektivita Wi-Fi
  • Aplikace Canon PRINT a podpora technologií Mopria (operační systém Android) a Apple AirPrint
  • Kompatibilita se službou Google Cloud Print
  • Režim přístupového bodu (Wi-Fi) – přímé propojení bez nutnosti využívat síťovou infrastrukturu
  • Plně integrovaný automatický podavač dokumentů s kapacitou 50 listů
  • Automatický oboustranný tisk a kopírování
  • Volitelné inkoustové kazety XL s výtěžností až 1 200 černobílých stran
  • Tisk z a skenování do cloudových služeb pomocí rozšíření MAXIFY Cloud Link

Klíčové vlastnosti modelové série MAXIFY MB2750 (vylepšení vůči MB2150)

• Výstup prvního černobílého výtisku za 6 sekund a rychlost tisku ve formátu A4 24 stran za minutu černobíle a 15,5 strany za minutu barevně
  • Bezdrátová i drátová konektivita – Wi-Fi a Ethernet
  • Dva zásobníky papíru (celková kapacita 500 listů)
  • Vysoce citlivý barevný dotykový displej s úhlopříčkou 3 palce

Klíčové vlastnosti modelové série MAXIFY MB5150

• Pigmentové inkousty s technologií DRHD, čtyři samostatné inkoustové zásobníky
  • Plně integrovaný jednoprůchodový oboustranný automatický podavač dokumentů s kapacitou 50 listů
  • Automatický oboustranný tisk i kopírování
  • Volitelné inkoustové kazety XL s výtěžností až 2 500 černobílých stran
  • Monitoring používání tiskárny a nastavování omezení
  • Tisk z a skenování do cloudových služeb pomocí rozšíření MAXIFY Cloud Link a vysoce citlivého barevného dotykového displeje s úhlopříčkou 3,5 palce

Klíčové vlastnosti modelové série MAXIFY MB5450 (vylepšení vůči MB5150)

• Dva zásobníky papíru (celková kapacita 500 listů)

Klíčové vlastnosti jednoúčelové tiskárny MAXIFY iB4150

• Automatický oboustranný tisk
  • Výhradně inkoustové kazety XL s výtěžností až 2 500 černobílých stran
  • Tisk z cloudových služeb pomocí rozšíření MAXIFY Cloud Link

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.