Les je ohniskem života. Canon podporuje fotosoutěž Není les jako les

Praha, Česká republika, 10. června 2016 – Společnost Canon se stala partnerem 4. ročníku fotografické soutěže „Není les jako les“, kterou pořádá nezisková organizace FSC ČR. Soutěž, jež si klade za cíl podpořit vztah člověka k lesu a motivovat k odpovědné spotřebě dřeva a výrobků z něj, se koná v období od června do srpna 2016.

Soutěžící mohou své fotografie přihlásit ve třech kategoriích – Když lesy ožijí, Dobré dřevo ve vašich rukou, Váš čistý list, a v jedné videokategorii – Kamera v háji. Hlavním cílem fotografické soutěže je podpořit přírodě blízké lesní hospodaření a odpovědnou spotřebu výrobků ze dřeva, jelikož lesní porosty patří celosvětově mezi nejvíce ohrožené ekosystémy.

„Les nejsou jen stromy, kapradí a zvěř, les je ohniskem života – stačí se jen pořádně rozhlédnout a zaostřit. Pro společnost Canon je ekologie a společenská odpovědnost jedním z hlavních pilířů podnikové filozofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Velmi rádi tak prostřednictvím fotosoutěže „Není les jako les“ podporujeme odpovědný přístup k přírodnímu bohatství,“ říká Miloš Bejblík, Marketing Director CIG ve společnosti Canon CZ.

Vyhlášení výsledků
Z přihlášených snímků vybere odborná porota ty vítězné, které ocení na slavnostním vyhlášení 30. září 2016 u příležitosti mezinárodního FSC Friday – dne, kdy by se měli všichni spotřebitelé zamyslet nad stavem světových lesů a být nápomocni jeho zlepšení.

Výherci v jednotlivých kategoriích se mohou těšit na deset cen v podobě fotoaparátů Canon EOS 750D, Canon PowerShot G9X, Canon PowerShot SX420 IS a kamery Canon Legria HFR706.

Vítězné fotografie z jednotlivých kategorií budou ve velkém formátu představeny veřejnosti ve vybraném obchodním centru a podpoří odpovědnou spotřebu dřevěných výrobků a ochranu lesních ekosystémů. Ze všech fotografií zaslaných o soutěže pak pořadatelé připraví nástěnný kalendář, jenž bude k dispozici všem zájemcům na přelomu roku.

„Fotografickou soutěží chceme podpořit zájem o šetrné lesní hospodaření a obecně také o FSC certifikované výrobky. Značka FSC je celosvětově neprestižnějším systémem certifikace lesů a dřevěných výrobků a v České republice se s ní setkáváme stále častěji. Ceníme si proto spolupráce se společností Canon, která se rozhodla tuto myšlenku podpořit,“ doplňuje Tomáš Duda, ředitel FSC ČR.

Podrobnosti o soutěži a formulář pro nahrávání fotografií najdete na www.poznejdrevo.cz/fotosoutez.

O organizaci FSC
Národní kancelář FSC ČR (Fairwood z.s.) je nevládní, neziskovou organizací a národní pobočkou FSC v ČR. Již více než deset let prosazuje environmentálně vhodné, sociálně přínosné a ekonomicky životaschopné lesní hospodaření v České republice. Tím napomáhá chránit ohrožené a devastované lesy a jejich obyvatele. Jedním z cílů FSC ČR je také informování a vzdělávání o odpovědné spotřebě a možnostech podpory šetrného a přírodě blízkého hospodaření v lesích. Další informace najdete na: www.czechfsc.czwww.poznejdrevo.cz.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.