Les je ohniskem života. Canon podporuje fotosoutěž Není les jako les

Praha, Česká republika, 10. června 2016 – Společnost Canon se stala partnerem 4. ročníku fotografické soutěže „Není les jako les“, kterou pořádá nezisková organizace FSC ČR. Soutěž, jež si klade za cíl podpořit vztah člověka k lesu a motivovat k odpovědné spotřebě dřeva a výrobků z něj, se koná v období od června do srpna 2016.

Soutěžící mohou své fotografie přihlásit ve třech kategoriích – Když lesy ožijí, Dobré dřevo ve vašich rukou, Váš čistý list, a v jedné videokategorii – Kamera v háji. Hlavním cílem fotografické soutěže je podpořit přírodě blízké lesní hospodaření a odpovědnou spotřebu výrobků ze dřeva, jelikož lesní porosty patří celosvětově mezi nejvíce ohrožené ekosystémy.

„Les nejsou jen stromy, kapradí a zvěř, les je ohniskem života – stačí se jen pořádně rozhlédnout a zaostřit. Pro společnost Canon je ekologie a společenská odpovědnost jedním z hlavních pilířů podnikové filozofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Velmi rádi tak prostřednictvím fotosoutěže „Není les jako les“ podporujeme odpovědný přístup k přírodnímu bohatství,“ říká Miloš Bejblík, Marketing Director CIG ve společnosti Canon CZ.

Vyhlášení výsledků
Z přihlášených snímků vybere odborná porota ty vítězné, které ocení na slavnostním vyhlášení 30. září 2016 u příležitosti mezinárodního FSC Friday – dne, kdy by se měli všichni spotřebitelé zamyslet nad stavem světových lesů a být nápomocni jeho zlepšení.

Výherci v jednotlivých kategoriích se mohou těšit na deset cen v podobě fotoaparátů Canon EOS 750D, Canon PowerShot G9X, Canon PowerShot SX420 IS a kamery Canon Legria HFR706.

Vítězné fotografie z jednotlivých kategorií budou ve velkém formátu představeny veřejnosti ve vybraném obchodním centru a podpoří odpovědnou spotřebu dřevěných výrobků a ochranu lesních ekosystémů. Ze všech fotografií zaslaných o soutěže pak pořadatelé připraví nástěnný kalendář, jenž bude k dispozici všem zájemcům na přelomu roku.

„Fotografickou soutěží chceme podpořit zájem o šetrné lesní hospodaření a obecně také o FSC certifikované výrobky. Značka FSC je celosvětově neprestižnějším systémem certifikace lesů a dřevěných výrobků a v České republice se s ní setkáváme stále častěji. Ceníme si proto spolupráce se společností Canon, která se rozhodla tuto myšlenku podpořit,“ doplňuje Tomáš Duda, ředitel FSC ČR.

Podrobnosti o soutěži a formulář pro nahrávání fotografií najdete na www.poznejdrevo.cz/fotosoutez.

O organizaci FSC
Národní kancelář FSC ČR (Fairwood z.s.) je nevládní, neziskovou organizací a národní pobočkou FSC v ČR. Již více než deset let prosazuje environmentálně vhodné, sociálně přínosné a ekonomicky životaschopné lesní hospodaření v České republice. Tím napomáhá chránit ohrožené a devastované lesy a jejich obyvatele. Jedním z cílů FSC ČR je také informování a vzdělávání o odpovědné spotřebě a možnostech podpory šetrného a přírodě blízkého hospodaření v lesích. Další informace najdete na: www.czechfsc.czwww.poznejdrevo.cz.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.