Canon na photokina 2016 ukáže svět chytrého obrazu

PRAHA, 5. září 2016 – Společnost Canon Europe oznamuje plány pro kolínský veletrh photokina 2016. Návštěvníci se na vlastní oči přesvědčí o jedinečné schopnosti Canon zajistit vlastním hardwarem, digitálními službami a tiskem zpracování obrazu v nejvyšší kvalitě od jeho záznamu po reprodukci. V každém kroku fotografování Canon znovu odhaluje potenciál světa obrazů jak běžným uživatelům, tak profesionálům. Poprvé v Evropě bude vystaven výjimečný EOS 5D Mark IV, společně s kompletní řadou tiskáren PIXMA a hdbooks – službou, která profesionálně vytiskne a sváže personalizované fotoknihy.

__V_1751_sRGB_LR.jpg

„Cílem společnosti Canon je fotografy nejen inspirovat, ale umožnit jim pořizovat, ukládat, tisknout a sdílet jejich životy prostřednictvím univerzálního jazyka obrazů,“ říká Alessandro Stanzani, Executive Vice President of Consumer and Professional Imaging, Canon Europe. „Těšíme se, že na veletrhu photokina představíme naše inteligentní zobrazovací produkty, a doufáme, že inspirujeme fotografy v jejich cestě za co nejlepšími snímky.“

Objevme univerzální jazyk snímků
Návštěvníci expozice mohou naplno vstoupit do světa inspirativních obrazů – jejím jádrem je 180° zobrazovací plocha, na které Canon předvede novou podmanivou kampaň City Surfing. Čtyři hlavní zóny ukáží, jak zachycovat, ukládat a sdílet svůj život prostřednictvím inspirující obraznosti. Program živých seminářů přinese zájemcům informace, jak pořizovat vzrušující snímky prostřednictvím různých fotografických stylů a technik. Mezi prezentujícími vystoupí Canon Ambassador Thorsten Milse nebo sportovní fotograf Samo Vidic.

Na cestě k ideální fotografii
V části Capture Zone bude vystavena řada nových produktů. Jedním z nich bude i EOS 5D Mark IV, který si bude možné na místě přímo i vyzkoušet. Ve všech řadách nabízí Canon fotoaparáty, které dovolují plnit všechny potřeby jejich majitelů, ať jde o profesionála fotografujícího volně žijící zvířata na safari či o běžného uživatele, jenž zachycuje první kroky svého dítěte. Naši produktoví experti budou na veletrhu vždy při ruce, aby zájemců rozšířili znalosti o fotografování a pomohli jim tak k dosažení ideálních snímků.

Užijte si své snímky od fotografování po tisk
Autory snímků Canon povzbuzuje ve sdílení jejich vášně pro fotografii a snaží, aby autoři své obrazy sdíleli ať v digitální nebo fyzické formě. Část expozice nazvaná Store and Manage Zone proto představí inovativní digitální služby Canon, včetně cloudové služby irista a aplikace Lifecake. Irista na jednom místě nabízí prostor pro zachycené vzpomínky, je bezpečným a inteligentním úložištěm pro všechny fotografie. Ukládá snímky v originální kvalitně a inteligentně je označuje podle obsahu – od západů slunce po sport. Je tak velmi snadné vyhledat libovolné fotografie a během pár minut je vybrat do krásného hdbooku.

Aplikace Lifecake umožňuje prostřednictvím fotografií zaznamenávat životní milníky dětí. Pomáhá ukládat a zároveň sdílet konkrétní mimořádné okamžiky v takové podobě, která dovoluje si je kdykoliv užít s rodinou a přáteli.

Další část prezentace Print and Share Zone představí nejnovější tiskárny PIXMA, včetně řady PIXMA PRO, která tisk pozoruhodných, vysoce kvalitních snímků ještě usnadňuje. Tiskárny Canon používají špičkové inkousty i samotnou tiskovou technologii a díky tomu přenášejí digitální snímky do podoby vysoce kvalitních výtisků. Ostatně imagePROGRAF PRO-1000 bude v průběhu veletrhu tisknout vysoce kvalitní fotografie přímo na stánku Canon.

Investice do fantastické kvality obrazu
V produktech vystavovaných na veletrhu photokina využívá Canon vlastní technologie, vyvinuté a vyráběné pro dosažení prvotřídní kvality obrazu. Nejnovější technologie, které ukazují, jak budeme v budoucnosti spolupracovat a jak budeme vnímat zachycené obrazy, předvede v části expozice, nazvané Future Zone. S téměř osmdesátiletou historií v oblasti zobrazování a hlubokými odbornými znalostmi Canon pokračuje v investicích do vývoje špičkových technologií, z nichž každá posouvá hranice toho, co je možné dnes, zítra i v budoucnosti.

Stánek společnosti Canon najdete v Hale 3.2.

Canon vylepšuje řadu malých a lehkých 4K projektorů. Přidává kompaktní model s vysokým rozlišením: XEED 4K600Z

PRAHA, 7. listopadu 2017 – Canon uvádí kompaktní výkonný laser-fosforový projektor s technologií LCOS a světelným výkonem 6 000 lumenů. Canon XEED 4K600Z je ideální pro profesionální využití včetně simulací, designu, vzdělávání, kreativních projekcí nebo digitální reklamy. Vedle jasného a čistého obrazu se může nový projektor pochlubit i malými rozměry a funkcemi svého předchůdce – modelu XEED 4K600STZ.