Pražské skenovací a vytěžovací centrum Canon změnilo název na Delivery Center Prague

PRAHA, 8. září 2016 – Společnost Canon CZ oznamuje změnu názvu svého digitalizačního centra sídlícího v Prague Marina Office Center v Praze 7. Původní název Center of Excellence for Intelligent Data Processing (CoE-IDP) se 1. srpna změnil na Delivery Center Prague.

Delivery Center Prague (tehdy Center of Excellence for Intelligent Data Processing) se v květnu letošního roku přestěhovalo z Libuše do Holešovic, a to během jediného víkendu. Náročné, několik měsíců připravované stěhování, nyní doplňuje změna názvu. „Stěhování i změna názvu jsou kroky, které přímo souvisí s obchodní politikou naší společnosti. Canon celosvětově upevňuje díky nabídce outsourcingu svou pozici na trhu dokumentových procesů a investice do pražského centra je toho důkazem. Digitalizační centrum jsme s přestěhováním technologicky modernizovali a navýšili tak jeho kapacitní potenciál. Výrazně jsme také posílili IT infrastrukturu i bezpečnostní zabezpečení režimového pracoviště. Následná změna názvu je pak logickým krokem pro snazší komunikaci zejména na evropské zákazníky,“ uvádí Antonín Brož, ředitel divize Canon Business Services.

Digitalizační centrum v Praze funguje od roku 2007 a každoročně zpracuje pro zákazníky přes 15 milionů stran dokumentů, nejčastěji faktur. Služby využívají zákazníci z 19 států regionu Evropy, Středního Východu a Afriky, kdy těmi nejčastějšími jsou společnosti z oblasti finančnictví, logistiky a služeb. Mezi významné klienty patří například společnosti Allianz, DB Schenker nebo Carrier. V rámci Evropy pak v kooperaci se zahraničními obchodními pobočkami zajišťuje služby například pro rakouského železničního dopravce ÖBB, společnost Océ Technologies nebo realitně-investiční společnost CBRE Group.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.