Canon přichází s revoluční technologií UVgel, která změní svět velkoformátového tisku se systémem roll-to-roll

PRAHA, 16. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámila svoji nejnovější tiskovou technologii UVgel. Canon tuto jedinečnou technologií brzy představí v nové modelové řadě roll-to-roll tiskáren, které poskytovatelům služeb z oblasti velkoformátového tisku nabídnou nevídanou kombinaci produktivity, obrazové kvality, širokého spektra využitelnosti, automatizace a nízkých provozních nákladů.

„Tuto novou revoluční a převratnou technologii jsme vyvinuli v úzké spolupráci s našimi zákazníky i významnými prodejci a celý proces výzkumu i vývoje jsme podpořili značnými investicemi,“ říká Jeppe Frandsen, Executive Vice-President Industrial and Production Solutions ve společnosti Canon Europe.  „Naši zákazníci vždy považovali za důležité krátké reakční doby i vysokou produktivitu a my děláme vše pro to, abychom tyto jejich požadavky naplnili a nabídli poskytovatelům tiskových služeb i prodejcům skutečný pokrok v oblasti produkčního tisku se systémem roll-to-roll. Jsme velmi hrdí na to, že naše nejnovější technologie překonává hranice možností latexového tisku i tisku eco-solventními inkousty. Technologie UVgel se může pochlubit vyšší produktivitou tisku, za níž stojí rychlejší přenos inkoustu na materiál, přičemž vykazuje nižší spotřebu inkoustu a poskytuje rozšířený barevný gamut. Tato technologie bude základem nadcházející generace roll-to-roll tiskáren, které našim zákazníkům pomohou se zvýšením jejich tiskové produktivity při současném snížení provozních nákladů a podpoří tak růst jejich podnikání.“

Klíčové vlastnosti a přínosy technologie UVgel:

• Zcela nový inkoust vytvrditelný UV zářením, který společnost Canon vyvinula tak, aby vytvářel gel okamžitě při kontaktu s materiálem. Výsledkem je velmi přesné umístění inkoustových kapek umožňující perfektní opakovatelné výstupy při tisku vysokou rychlostí.
  • Spojení širokého barevného gamutu inkoustů na bázi rozpouštědel s přínosy pro životní prostředí a s bezpečností latexových a UV inkoustů.
  • Snížení tiskových nákladů až o 40 procent v porovnání s eco-solventem a latexem díky ultratenké disperzi inkoustu, která nevytváří téměř žádný reliéf na povrchu médií, a nízké spotřebě inkoustu.

Výsledkem všech těchto vlastností je nákladově efektivní, netoxický, odolný, barevně stálý a vysoce kvalitní tisk při použití prakticky jakéhokoli flexibilního materiálu.

Převratná technologie tisku UVgel v sobě navíc spojuje hned několik nových hardwarových technologií z dílny společnosti Canon, mezi které patří:

• Pokročilá technologie piezoelektrické tiskové hlavy další generace, která využívá patentované akustické vzorkování pro průběžné sledování výkonu trysek během tisku.
  • Unikátní subsystém LED UV vytvrzování, který funguje naprosto nezávisle na tiskovém systému a zajišťuje stejné časování od vystřelení kapky po její vytvrzení pro každou kapičku inkoustu. Díky této technologii se mohou výstupy pochlubit bezprecedentně jednotným podáním celého tištěného obrazu.
  • UV systém založený na technologii LED, který inkoust vytvrzuje bez tepelného vyzařování a umožňuje tak bezproblémový tisk na nejtenčí a na teplo nejcitlivější flexibilní média.
  • Neustálá průběžná kompenzace výkonu trysek, která usnadňuje bezobslužný tisk a snižuje množství odpadu.

„Strategií společnosti Canon je působit na rostoucích trzích a nabízet průlomové produkty, které jsou výhodné pro naše zákazníky i partnery,“ pokračuje Jeppe Frandsen. „Oblast grafického tisku včetně velkoformátových značení expanduje velmi rychle a objem tisku na zařízeních se systémem roll-to-roll každoročně roste¹. Navíc přes 40 procent všech zakázek je nutné vyřešit během 24 hodin² a takto krátké lhůty jen podtrhují důležitost a očekávání, která jsou dnes v tomto oboru naprosto běžná. Společnost Canon je hrdá na to, že pokračuje ve svém závazku přinášet zákazníkům a partnerům řešení, která naplňují tiskové požadavky pro 21. století.“

Nejnovější technologie tisku UVgel bude základem rodiny nových tiskových produktů se systémem roll-to-roll, z nichž první bude vysoce produktivní tiskárna pro formáty se šířkou až 64 palců plánovaná na jaro příštího roku. Výrazné investice do nové technologie jsou důkazem pokračujícího úsilí společnosti Canon o udržení pozice lídra v oblasti digitálního grafického tisku. Díky své vysoce oceňované a úspěšné modelové řadě Océ Arizona se navíc Canon již etablovat i jako přední hráč na trhu s UV flatbed tiskárnami.

„Těšíme se na to, až v následujících měsících na významných evropských akcích pro prodejce i zákazníky naši nejnovější průlomovou technologii předvedeme v konkrétních zařízeních,“ dodává Jeppe Frandsen.

¹ Studie IT Strategies, Wide Format Ink Jet Graphics Summary 2015
² Studie Wide Format Printing Critical Element in the Communications Mix, InfoTrends, 2013

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.