Canon obdržel certifikát Ekologická firma

PRAHA, 26. září 2016 – Společnost Canon klade velký důraz na ekologickou a odpovědnou stránku svého podnikání již mnoho let. Zapojuje se do řady projektů spojených s recyklací a tříděním odpadů a motivuje své zaměstnance i zákazníky k odpovědnějšímu přístupu k životnímu prostředí. Za svůj odpovědný přístup získal Canon CZ certifikát „Ekologická firma“, který uděluje společnost ASEKOL za sběr vysloužilých elektrospotřebičů ve firmách a institucích.

Firma v loňském roce odevzdala k recyklaci více než 700 tun vysloužilých elektrospotřebičů. „Podařilo se nám uspořit přes 17 tisíc MWh elektřiny, 12 tisíc hl ropy či 650 tisíc hl vody,“ vyjmenovává Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ. „Navíc jsme snížili emise skleníkových plynů o 3 tisíce tun CO2 ekv. a produkci nebezpečných odpadů o 13 500 tun,“ dodává.

Závazky společnosti Canon k udržitelnému rozvoji korespondují s odpovědným přístupem k podnikání, společnosti i životnímu prostředí a naplňují smysl firemní filosofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Společnost Canon bude i nadále sledovat a vyhodnocovat dopady svých kroků na okolní prostředí, a to tak, aby mohla identifikovat způsoby, jak zlepšit udržitelnost rozvoje ve všech oblastech podnikání.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.