Canon obdržel certifikát Ekologická firma

PRAHA, 26. září 2016 – Společnost Canon klade velký důraz na ekologickou a odpovědnou stránku svého podnikání již mnoho let. Zapojuje se do řady projektů spojených s recyklací a tříděním odpadů a motivuje své zaměstnance i zákazníky k odpovědnějšímu přístupu k životnímu prostředí. Za svůj odpovědný přístup získal Canon CZ certifikát „Ekologická firma“, který uděluje společnost ASEKOL za sběr vysloužilých elektrospotřebičů ve firmách a institucích.

Firma v loňském roce odevzdala k recyklaci více než 700 tun vysloužilých elektrospotřebičů. „Podařilo se nám uspořit přes 17 tisíc MWh elektřiny, 12 tisíc hl ropy či 650 tisíc hl vody,“ vyjmenovává Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ. „Navíc jsme snížili emise skleníkových plynů o 3 tisíce tun CO2 ekv. a produkci nebezpečných odpadů o 13 500 tun,“ dodává.

Závazky společnosti Canon k udržitelnému rozvoji korespondují s odpovědným přístupem k podnikání, společnosti i životnímu prostředí a naplňují smysl firemní filosofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Společnost Canon bude i nadále sledovat a vyhodnocovat dopady svých kroků na okolní prostředí, a to tak, aby mohla identifikovat způsoby, jak zlepšit udržitelnost rozvoje ve všech oblastech podnikání.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.