PRAHA, 15. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila skutečně univerzální teleobjektiv – EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM. Nový model je nástupcem objektivu EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM a ocení ho jak fotografičtí fandové a pokročilý uživatelé, tak i příznivci natáčení videí. Elegantní a kompaktní objektiv EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM se může pochlubit působivým rozsahem ohniskových vzdáleností 70 až 300 mm, který uživatelům usnadňuje pořizování záběrů vzdálených objektů i fotografování a natáčení sportu, divoké přírody nebo dalších typů akčních scén.

lens Slant without cap.jpg
lens Front Slant.jpg

Nový objektiv je díky prvotřídnímu automatickému zaostřování a špičkové optice ideálním rozšířením výbavy všech fotografů a kameramanů, kteří využívají zařízení systému Canon EOS. Objektiv EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM je přitom určený pro přístroje s APS-C i full-frame snímači – od zrcadlovky EOS 80D až po fotoaparát EOS 6D. Nejnovější model je vysoce výkonný objektiv, který umožňuje přiblížení ke vzdáleným akcím a zaznamenání každého zajímavého okamžiku do podoby velmi působivých snímků.

Vynikající kvalita za každé situace
Objektiv EF 70-300mm F/4-5,6 IS USM se může pochlubit zcela novou optikou, která staví na dosavadních špičkových zkušenostech společnosti Canon. Součástí nového modelu je jeden optický prvek s ultra nízkým rozptylem a uživatelé tak mohou získat velmi ostré výstupy s vynikajícím barevným podáním i kontrastem a s minimálním vlivem chromatické aberace. Objektiv využívá nový optický stabilizátor obrazu s rozsahem 4 EV, který efektivně snižuje chvění fotoaparátu a rozmazání výsledných snímků i v případě použití zoomu. Díky takto skvělé stabilizaci není v mnoha situacích nutný stativ a uživatelé mohou fotografovat s delšími expozičními časy bez jakéhokoli negativního vlivu na ostrost výstupů.

Nový EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM využívá technologii vestavěného pohonu Nano USM, kterou Canon uvedl v objektivu EF-S 18 -135mm f/3,5-5,6 IS USM. Tento průlomový typ pohonu v kombinaci s plynulým a tichým provozem zajišťuje velmi rychlé zaostření i dokonalé sledování objektů, a tedy i perfektní zachycení jakékoli akce. Díky univerzálnímu rozsahu ohniskových vzdáleností je nový objektiv ideální pro vytváření nádherných portrétů i pro zachycení dynamických situací – v podobě fotografií nebo videí.

Technologie Nano USM navíc umožňuje pořizovat skvělá videa s přirozenou atmosférou – rychlý a tichý pohon přeostří mezi jednotlivými objekty naprosto plynule a bez zvukového šumu, který je typický právě pro automatické zaostřování.

Informační displej pro přesné zaostřování
Model EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM je prvním objektivem značky Canon, jehož součástí je i elektronický informační displej. Nový objektiv je díky tomuto displeji ideální pro pokročilé fotografy, kteří při pořizování snímků vyžadují okamžitý a neustálý přehled o informacích souvisejících s danou expozicí. Displej umožňuje pohodlnou a rychlou kontrolu parametrů včetně informací o zaostřovací vzdálenosti, o hloubce ostrosti pro různá clonová čísla, o chvění fotoaparátu nebo o ohniskové vzdálenosti. Fotografové lepší informovanost ocení například při kontrole parametrů během pořizování záběrů v předklonu nebo z jiných neobvyklých úhlů. Nový displej je užitečný i v případě, kdy uživatelé fotoaparátů EOS se snímači APS-C nebo APS-H potřebují hodnoty ekvivalentní k 35mm filmu.

Canon dal svému nejnovějšímu objektivu do vínku elegantní černý povrch, díky kterému je EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM ideálním partnerem jakéhokoli těla ze systému EOS. Uživatelé určitě ocení i průměr filtru 67 mm a neotáčivý přední prvek – tedy vlastnosti, díky kterým je nový objektiv kompatibilní a snadno použitelný s filtry pro jiné objektivy z řady Canon EF.

Klíčové vlastnosti objektivu EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM:

• Možnost přiblížení záběru a vyplnění celé plochy snímku daným objektem
  • Vysoce výkonné zaostřování pro fotografování i natáčení videí
  • Neustálý přehled díky vestavěnému informačnímu displeji
  • Vynikající obrazová kvalita díky pokročilým optickým technologiím
  • Kompaktní design, který umožňuje vzít objektiv naprosto kamkoli

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.

• Canon
  • Tiskové centrum
  • ...
  • Canon EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM – objektiv s rychlou a tichou technologií pohonu Nano USM určený pro fotografování i natáčení přírody a sportu