PRAHA, 15. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila skutečně univerzální teleobjektiv – EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM. Nový model je nástupcem objektivu EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM a ocení ho jak fotografičtí fandové a pokročilý uživatelé, tak i příznivci natáčení videí. Elegantní a kompaktní objektiv EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM se může pochlubit působivým rozsahem ohniskových vzdáleností 70 až 300 mm, který uživatelům usnadňuje pořizování záběrů vzdálených objektů i fotografování a natáčení sportu, divoké přírody nebo dalších typů akčních scén.

lens Slant without cap.jpg
lens Front Slant.jpg

Nový objektiv je díky prvotřídnímu automatickému zaostřování a špičkové optice ideálním rozšířením výbavy všech fotografů a kameramanů, kteří využívají zařízení systému Canon EOS. Objektiv EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM je přitom určený pro přístroje s APS-C i full-frame snímači – od zrcadlovky EOS 80D až po fotoaparát EOS 6D. Nejnovější model je vysoce výkonný objektiv, který umožňuje přiblížení ke vzdáleným akcím a zaznamenání každého zajímavého okamžiku do podoby velmi působivých snímků.

Vynikající kvalita za každé situace
Objektiv EF 70-300mm F/4-5,6 IS USM se může pochlubit zcela novou optikou, která staví na dosavadních špičkových zkušenostech společnosti Canon. Součástí nového modelu je jeden optický prvek s ultra nízkým rozptylem a uživatelé tak mohou získat velmi ostré výstupy s vynikajícím barevným podáním i kontrastem a s minimálním vlivem chromatické aberace. Objektiv využívá nový optický stabilizátor obrazu s rozsahem 4 EV, který efektivně snižuje chvění fotoaparátu a rozmazání výsledných snímků i v případě použití zoomu. Díky takto skvělé stabilizaci není v mnoha situacích nutný stativ a uživatelé mohou fotografovat s delšími expozičními časy bez jakéhokoli negativního vlivu na ostrost výstupů.

Nový EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM využívá technologii vestavěného pohonu Nano USM, kterou Canon uvedl v objektivu EF-S 18 -135mm f/3,5-5,6 IS USM. Tento průlomový typ pohonu v kombinaci s plynulým a tichým provozem zajišťuje velmi rychlé zaostření i dokonalé sledování objektů, a tedy i perfektní zachycení jakékoli akce. Díky univerzálnímu rozsahu ohniskových vzdáleností je nový objektiv ideální pro vytváření nádherných portrétů i pro zachycení dynamických situací – v podobě fotografií nebo videí.

Technologie Nano USM navíc umožňuje pořizovat skvělá videa s přirozenou atmosférou – rychlý a tichý pohon přeostří mezi jednotlivými objekty naprosto plynule a bez zvukového šumu, který je typický právě pro automatické zaostřování.

Informační displej pro přesné zaostřování
Model EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM je prvním objektivem značky Canon, jehož součástí je i elektronický informační displej. Nový objektiv je díky tomuto displeji ideální pro pokročilé fotografy, kteří při pořizování snímků vyžadují okamžitý a neustálý přehled o informacích souvisejících s danou expozicí. Displej umožňuje pohodlnou a rychlou kontrolu parametrů včetně informací o zaostřovací vzdálenosti, o hloubce ostrosti pro různá clonová čísla, o chvění fotoaparátu nebo o ohniskové vzdálenosti. Fotografové lepší informovanost ocení například při kontrole parametrů během pořizování záběrů v předklonu nebo z jiných neobvyklých úhlů. Nový displej je užitečný i v případě, kdy uživatelé fotoaparátů EOS se snímači APS-C nebo APS-H potřebují hodnoty ekvivalentní k 35mm filmu.

Canon dal svému nejnovějšímu objektivu do vínku elegantní černý povrch, díky kterému je EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM ideálním partnerem jakéhokoli těla ze systému EOS. Uživatelé určitě ocení i průměr filtru 67 mm a neotáčivý přední prvek – tedy vlastnosti, díky kterým je nový objektiv kompatibilní a snadno použitelný s filtry pro jiné objektivy z řady Canon EF.

Klíčové vlastnosti objektivu EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM:

• Možnost přiblížení záběru a vyplnění celé plochy snímku daným objektem
  • Vysoce výkonné zaostřování pro fotografování i natáčení videí
  • Neustálý přehled díky vestavěnému informačnímu displeji
  • Vynikající obrazová kvalita díky pokročilým optickým technologiím
  • Kompaktní design, který umožňuje vzít objektiv naprosto kamkoli

Kopírky „v nejlepších letech“ našly nový domov v neziskovkách

PRAHA, 15. ledna 2018 – První ročník projektu Kopírka hledá kancelář nabídl dobročinným organizacím možnost získat čtyři multifunkční zařízení značky Canon. Vybrány byly neziskovky, kterým dar pomůže usnadnit provoz jejich kanceláře a tím také naplňovat jejich poslání. Za projektem, který po svém prvním ročníku plánuje svou další budoucnost, stojí společnost Canon a její partneři z oblasti tiskových služeb a správy informací: VDC kancelářská technika, Copytechnik servis KT a Flamy Pardubice.

• Canon
  • Tiskové centrum
  • ...
  • Canon EF 70-300mm F/4-5,6 IS II USM – objektiv s rychlou a tichou technologií pohonu Nano USM určený pro fotografování i natáčení přírody a sportu