Nová vlajková loď mezi systémovými fotoaparáty značky Canon – EOS M5 aneb velký výkon v malém těle

PRAHA, 15. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila svůj nový systémový fotoaparát EOS M5, který v sobě spojuje úžasné možnosti digitálních zrcadlovek s pohodlím kompaktního těla. Fotoaparát EOS M5 je první ze systému EOS, který využívá obrazový procesor DIGIC 7 společnosti Canon. Nový model se může pochlubit řadou špičkových technologií pro zpracování obrazu včetně CMOS snímače typu APS-C s rozlišením 24,2 megapixelů nebo automatického zaostřování s duálními pixely CMOS. Kompaktní EOS M5 tak umožňuje tvorbu přesných a ostrých fotografií i dynamických video záznamů a ocení ho tedy i špičkoví fotografové. Jako alternativa k digitálním zrcadlovkám střední třídy představuje EOS M5 v produktové řadě systémových fotoaparátů značky Canon průlomový model.

EOS M5 wEF 50mm f1.4 USM FSL.jpg

EOS M5

EF-M 18-150mm f3.5-6.3 IS STM BK Slant.jpg

EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM

Společnost Canon dnes navíc uvedla i další přírůstek do svého systému EOS M – nový objektiv EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM. Díky univerzálnímu 8,3násobnému optickému zoomu a stabilizátoru obrazu v rozsahu 4 EV je nový objektiv ideální pro focení ve všech situacích – výsledné snímky jsou vždy velmi ostré, a to i při fotografování z ruky. Canon EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM nabízí špičkový výkon v malém těle a váží pouhých 300 g. Fotografové proto mohou mít nový objektiv neustále při sobě a zachytit s jeho pomocí cokoli ve svém dohledu.

Skvělé možnosti, přesnost i výkon
Canon EOS M5 zaznamenává i velmi drobné rozdíly v jednotlivých barvách a světlech – za nádherným podáním výstupů stojí obrazový procesor DIGIC 7, který má dostatečný výpočetní výkon pro eliminování šumu a vytváření snímků s podrobnými detaily i bohatými tóny. Součástí nového fotoaparátu je i technologie CMOS AF s duálními pixely, která přináší rychlé a přesné zaostřování typické pro digitální zrcadlovky a umožňuje zachytit jakýkoli spontánní okamžik. A díky prostředkům procesoru DIGIC 7 pro sofistikované rozpoznávání a sledování objektů mohou uživatelé předmět svého zájmu udržet v záběru přesněji a po delší dobu jak v případě pořizování fotografií, tak i natáčení videí. Vyšší výkon a lepší výstupy dělají z obrazového procesoru DIGIC 7 nejlepšího partnera pro všechny autory – od fotografů na rodinných dovolených až po filmaře usilující o jedinečné profesionální snímky.

Srdcem nového fotoaparátu je snímač s rozlišením 24,2 megapixelů, který pro sběr světla využívá mikročočky umístěné k sobě bez jakýchkoli mezer. Tato technologie zvýšení citlivosti umožňuje maximální využití plochy snímače při současném snížení digitálního šumu. Canon EOS M5 je tedy ideální i pro zachycení okamžiků za zářivých letních dní a objektů v protisvětle. Technologicky je snímač podobný tomu z oceňované digitální zrcadlovky EOS 80D a zlepšuje dynamická rozsah i editační možnosti – výsledné snímky tak mohou obsahovat nádherné stíny i perfektní kontrast. Díky formátu APS-C je EOS M5 skvělý v situacích, které vyžadují malou hloubku ostrosti, jako je tomu například u portrétní nebo tvůrčí fotografie. Uživatelé tak mohou opravdu snadno dosáhnout velmi působivých efektů. Skvělá je i citlivost ISO – již v základním nastavení má dostatečnou maximální hodnotu 25 600 a Canon EOS M5 je tedy ideálním nástrojem pro pořizování perfektních záběrů při špatných světelných podmínkách i při hraní se světelnými efekty.

Uživatelé sice mají svůj fotoaparát plně pod kontrolou, nicméně s některými objekty a situacemi je to složitější – ať již jde o divokou zvěř v pohybu nebo o sportovní okamžiky. Odborníci společnosti Canon pamatovali i na tyto případy. Fotoaparát EOS M5 lze začít používat ihned po jeho zapnutí a navíc umožňuje kontinuální snímání rychlostí 7 snímků za sekundu (9 snímků za sekundu v případě pevného zaostření). Díky pětiosé stabilizaci obrazu si nový model poradí i s pohyby fotoaparátu během natáčení videí a výsledné záběry ve Full HD rozlišení při rychlosti 60p tak nejsou nijak roztřesené – a to i v případě objektivů bez stabilizace. Canon EOS M5 ale plně využívá i objektivy s podporou technologie dynamického IS, díky které jsou výsledné snímky ještě lepší.

Uživatel na prvním místě
Canon navrhl fotoaparát EOS M5 od základu tak, aby naplnil očekávání uživatelů a nabídl jim maximální pohodlí. Například s cílem umožnit ovládání typické pro digitální zrcadlovky umístil do středu zadní strany těla velký elektronický hledáček, který se může pochlubit vysokým rozlišením i skvělou obnovovací frekvencí až 120 snímků za sekundu. Funkce hledáčku skvěle doplňují i možnosti dotykového LCD displeje – tento přístupový portál k jakémukoli nastavení lze při pohledu do hledáčku používat jako touchpad, který umožňuje palcem měnit bod nebo zónu automatického zaostřování. Jde o vylepšení, které perfektně napodobuje multifunkční ovladač (joystick) na digitálních zrcadlovkách. Součástí těla s prvotřídní povrchovou úpravou je i několik uživatelsky nastavitelných tlačítek pro maximální kontrolu nad fotoaparátem, a to včetně nového voliče, který umožňuje palcem měnit parametry expozice. Canon EOS M5 je navíc skutečně univerzální – s upevňovacím adaptérem EF-EOS M lze totiž použít více než 80 objektivů systému EF, a to bez negativních dopadů na výkon nebo kvalitu.

Neustále ve spojení
Canon EOS M5 vedle Wi-Fi a NFC podporuje i technologii Bluetooth¹, která umožňuje neustálé propojení fotoaparátu s chytrým telefonem nebo tabletem. Z těchto zařízení mohou uživatelé snímky prohlížet a kopírovat bez toho, aniž by museli fotoaparát vyndat z brašny – k přepnutí na Wi-Fi komunikaci dojde zcela automaticky. Technologie Bluetooth navíc umožňuje přeměnit chytré zařízení na snadno použitelné a energeticky nenáročné dálkové ovládání pro vzdálené fotografování nebo zachycení scén, které vyžadují rychlé stisknutí spouště – například při focení divoké zvěře.

Objektiv EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM – špičková kvalita za každé situace
Canon EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM je univerzální objektiv s 8,3násobným optickým zoomem, který uživatelům nabízí svobodu přechodu mezi širokoúhlými a blízkými záběry bez nutnosti změny objektivů. Stabilizátor obrazu v rozsahu 4 EV minimalizuje chvění při špatných světelných podmínkách – nový objektiv je tak ideální pro noční snímky měst nebo festivalů, a to i při fotografování z ruky. Užitečná je i technologie dynamického IS, která je plně kompatibilní s pětiosou digitální stabilizací fotoaparátu EOS M5 a zajišťuje vysokou ostrost a čistotu každého záběru i během snímání v pohybu. Skvělá je také technologie pohonu STM, která umožňuje téměř neslyšitelné automatické zaostřování. Díky všem těmto vlastnostem a řadě dalších technologií včetně clony se sedmi lamelami je Canon EF-M 18-150mm f/3,5-6,3 IS STM skutečně univerzálním objektivem použitelným za jakékoli situace a modelem, který nebude chtít většina uživatelů vyměnit za jiný.

Klíčové výhody fotoaparátu EOS M5:

• Nekompromisní kvalita systému EOS ve skutečně přenosném těle
  • Skvělé předpoklady pro zachycení spontánní okamžiků
  • Perfektní nástroj pro kreativní natáčení videí
  • Výkon a  flexibilita systému Canon EOS
  • Okamžité sdílení fotografií i videí s celým světem

Klíčové výhody objektivu EF-M 18-150MM f/3,5-6,3 IS STM:

• Univerzální, ale výkonný objektiv schopný zachytit každou situaci
  • Ostré fotografie i neroztřesená videa
  • Plynulý a tichý pohon STM ideální pro natáčení videí
  • Ideální partner fotoaparátu ze systému EOS M
  • Možnost úžasných portrétů s nádherně rozostřeným pozadím

¹ Technologie Bluetooth s nízkou spotřebou. Bluetooth a související loga jsou registrované ochranné známky Bluetooth SIG, Inc. a společnost Canon Europe je oprávněná k jejich odpovídajícímu využití. Ostatní ochranné známky a obchodní názvy jsou majetkem příslušných vlastníků.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.