Nový Canon imagePRESS C850 umožní rozšíření nabídky tiskových služeb a celkový rozvoj produkčního tisku

PRAHA, 23. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, rozšířila svoji vlajkovou produktovou řadu imagePRESS o dvě nové digitální barevné produkční tiskárny – C850 a C750. Nejnovější modely jsou reakcí společnosti Canon na poptávku zákazníků po flexibilnějších produkčních tiskárnách, které by nabídly kombinaci konzistentního vysoce kvalitního tisku, vynikajícího výkonu a osvědčené spolehlivosti v menším, ale stále ještě dostatečně robustním provedení. Canon nový imagePRESS C850 navrhl tak, aby komerční tiskárny a centrální reprografická oddělení (CRD) inspiroval k rozšíření nabídky tiskových služeb a podpořil jejich podnikatelský růst.

Nové tiskárny jsou ideální pro zákazníky s typickým měsíčním objemem produkce do 170 000 stran formátu A4. Oba modely se mohou pochlubit řadou inovací a rozšiřujících možností, které zvyšují efektivitu produkčního tisku a umožňují poskytovat služby s plně zkompletovanými výstupy. Mezi tato vylepšení patří:

• Konzistentní produkční rychlost 85/75 stran za minutu v případě tiskových médií o gramáži až 220 g/m2 a vysoký výkon při tisku na smíšené materiály s gramáží až 300 g/m2
  • Automatický oboustranný tisk bannerů a tedy i příležitosti pro nové zdroje příjmů
  • Nový bodový tiskový rastr s rozlišením 190 lpi pro špičkové obrazové výstupy
  • Poloautomatická registrace stránek, díky které může obsluha ušetřit svůj drahocenný čas a věnovat ho činnostem s přidanou hodnotou
  • Širší možnosti dokončovacích úprav, a tedy i nové a hodnotnější způsoby využití tisku
  • Nový PRISMAsync v 5.0, který zajišťuje optimální celkovou výkonnost tiskového střediska

„Ve společnosti Canon chceme posilovat důvěru zákazníků v to, že pomocí našich technologií mohou úspěšně čelit i budoucím požadavkům,“ říká Mark Lawn, Director, Professional Print Solutions ve společnosti Canon Europe. „Rozhodli jsme se inspirovat poskytovatele tiskových služeb k rozšíření jejich tvůrčího a komerčního potenciálu a nabízíme jim proto technologické inovace, které usnadní naplňovaní nových vizí a pomohou s transformací jejich podnikání. Během pouhých dvou let jsme v regionu Evropy, Středního Východu a Afriky zprovoznili více než 3 000 produkčních tiskáren imagePRESS C800 a C700 a pomohli jsme tak zákazníkům dosáhnout nové úrovně produktivity, kvality i flexibility a podnítili jejich růst. A díky novým modelům imagePRESS můžeme nabídnout celkově vyšší výkonnost i využitelnost v různorodých tiskových úlohách, takže svůj potenciál může zužitkovat ještě širší škála komerčních tiskáren.“

Canon imagePRESS C850 si poradí s oboustranným tiskem bannerů i tiskem na obálky standardních rozměrů a uživatelům přináší perfektní kvalitu výstupů při použití strukturovaných materiálů. Poskytovatelé tiskových služeb mohou díky těmto vlastnostem rozšířit svoji nabídku do širšího spektra lukrativních oblastí a stát se tak atraktivními pro nové zákazníky. Oba nové modely zvládají tisk na materiály s gramáží od 52 do 300 g/m2, přičemž maximální rychlosti dosahují při gramáži do 220 g/m2. Canon imagePRESS C850 i imagePRESS C750 jsou tedy ideální pro široké spektrum typických tiskových výstupů, od brožur a pozvánek až po plakáty a personalizované materiály určené k přímému marketingu.

Vylepšená laserová technologie a nový bodový tiskový rastr s rozlišením 190 lpi v kombinaci s tonerem Canon CV (Consistently Vivid) zajišťuje naprosto vynikající kvalitu výstupu pro všechny vytištěné strany, a to bez ohledu na jejich celkový počet. A díky poloautomatické registraci jednotlivých listů umožňují nové tiskárny přesné nastavení registrace média během pouhých pěti minut a tisková oddělení tak mohou zvýšit svoji efektivitu.

Díky novému čelnímu ořezu brožur, GBC děrovači a inline bigování představují nové modely příležitost, jak mohou poskytovatelé tiskových služeb rozšířit své portfolio dokončovacích prací a nabídnout zákazníkům mnoho působivějších a vysoce hodnotných typů tiskových úloh. Širší podpora inline dokončovacích zařízení společnosti Canon i třetích stran umožňuje využívat ořezávání pomocí tří nožů, vyrábět lepenou vazbu z až 200 listů, sedlově sešívat až 100 stran, vytvářet brožury se sraženým hřbetem nebo produkovat výstupy s kroužkovou vazbou.

Tiskárny imagePRESS C850/C750 jsou prvními modely své řady, které podporují integraci s tiskovým řadičem Canon PRISMAsync 5.0. Tato verze zvyšuje celkovou využitelnost zařízení i výkonnost tiskových oddělení a umožňuje snadnou integraci do stávajících prostředí poskytovatelů tiskových služeb. Součástí nového modulu pro vzdálené ovládání je také mobilní aplikace (pro operační systémy Android a iOS), která zpřístupňuje informace o stavu tiskárny a v nezbytných případech si vyžádá aktivní zásah ze strany obsluhy.

„Bez ohledu na to, zda jde o nasazení ve firemním tiskovém oddělení nebo v prostředí komerčního tisku, musí být každá nová digitální produkční tiskárna co nejdříve provozuschopná – a je tedy nutné, aby umožnila snadnou instalaci i integraci se stávajícími workflow,“ vysvětluje Mark Lawn. „Tyto reálné požadavky ovlivnily vývoj nových modelů imagePRESS a jsme si jisti, že zákazníci správným způsobem využijí svůj potenciál a dají průchod novým nápadům z oblasti tisku, které povedou k naplnění jejich podnikatelských vizí.“

Jako první se s novými produkčními tiskárnami imagePRESS C850/C750 seznámí návštěvníci veletrhu GraphExpo 2016 a v prodeji budou tyto nejnovější modely v regionu Evropy, Středního Východu a Afriky od října 2016.

imagePRESS C850 Obrázky

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.