Nový Canon imagePRESS C850 umožní rozšíření nabídky tiskových služeb a celkový rozvoj produkčního tisku

PRAHA, 23. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, rozšířila svoji vlajkovou produktovou řadu imagePRESS o dvě nové digitální barevné produkční tiskárny – C850 a C750. Nejnovější modely jsou reakcí společnosti Canon na poptávku zákazníků po flexibilnějších produkčních tiskárnách, které by nabídly kombinaci konzistentního vysoce kvalitního tisku, vynikajícího výkonu a osvědčené spolehlivosti v menším, ale stále ještě dostatečně robustním provedení. Canon nový imagePRESS C850 navrhl tak, aby komerční tiskárny a centrální reprografická oddělení (CRD) inspiroval k rozšíření nabídky tiskových služeb a podpořil jejich podnikatelský růst.

Nové tiskárny jsou ideální pro zákazníky s typickým měsíčním objemem produkce do 170 000 stran formátu A4. Oba modely se mohou pochlubit řadou inovací a rozšiřujících možností, které zvyšují efektivitu produkčního tisku a umožňují poskytovat služby s plně zkompletovanými výstupy. Mezi tato vylepšení patří:

• Konzistentní produkční rychlost 85/75 stran za minutu v případě tiskových médií o gramáži až 220 g/m2 a vysoký výkon při tisku na smíšené materiály s gramáží až 300 g/m2
  • Automatický oboustranný tisk bannerů a tedy i příležitosti pro nové zdroje příjmů
  • Nový bodový tiskový rastr s rozlišením 190 lpi pro špičkové obrazové výstupy
  • Poloautomatická registrace stránek, díky které může obsluha ušetřit svůj drahocenný čas a věnovat ho činnostem s přidanou hodnotou
  • Širší možnosti dokončovacích úprav, a tedy i nové a hodnotnější způsoby využití tisku
  • Nový PRISMAsync v 5.0, který zajišťuje optimální celkovou výkonnost tiskového střediska

„Ve společnosti Canon chceme posilovat důvěru zákazníků v to, že pomocí našich technologií mohou úspěšně čelit i budoucím požadavkům,“ říká Mark Lawn, Director, Professional Print Solutions ve společnosti Canon Europe. „Rozhodli jsme se inspirovat poskytovatele tiskových služeb k rozšíření jejich tvůrčího a komerčního potenciálu a nabízíme jim proto technologické inovace, které usnadní naplňovaní nových vizí a pomohou s transformací jejich podnikání. Během pouhých dvou let jsme v regionu Evropy, Středního Východu a Afriky zprovoznili více než 3 000 produkčních tiskáren imagePRESS C800 a C700 a pomohli jsme tak zákazníkům dosáhnout nové úrovně produktivity, kvality i flexibility a podnítili jejich růst. A díky novým modelům imagePRESS můžeme nabídnout celkově vyšší výkonnost i využitelnost v různorodých tiskových úlohách, takže svůj potenciál může zužitkovat ještě širší škála komerčních tiskáren.“

Canon imagePRESS C850 si poradí s oboustranným tiskem bannerů i tiskem na obálky standardních rozměrů a uživatelům přináší perfektní kvalitu výstupů při použití strukturovaných materiálů. Poskytovatelé tiskových služeb mohou díky těmto vlastnostem rozšířit svoji nabídku do širšího spektra lukrativních oblastí a stát se tak atraktivními pro nové zákazníky. Oba nové modely zvládají tisk na materiály s gramáží od 52 do 300 g/m2, přičemž maximální rychlosti dosahují při gramáži do 220 g/m2. Canon imagePRESS C850 i imagePRESS C750 jsou tedy ideální pro široké spektrum typických tiskových výstupů, od brožur a pozvánek až po plakáty a personalizované materiály určené k přímému marketingu.

Vylepšená laserová technologie a nový bodový tiskový rastr s rozlišením 190 lpi v kombinaci s tonerem Canon CV (Consistently Vivid) zajišťuje naprosto vynikající kvalitu výstupu pro všechny vytištěné strany, a to bez ohledu na jejich celkový počet. A díky poloautomatické registraci jednotlivých listů umožňují nové tiskárny přesné nastavení registrace média během pouhých pěti minut a tisková oddělení tak mohou zvýšit svoji efektivitu.

Díky novému čelnímu ořezu brožur, GBC děrovači a inline bigování představují nové modely příležitost, jak mohou poskytovatelé tiskových služeb rozšířit své portfolio dokončovacích prací a nabídnout zákazníkům mnoho působivějších a vysoce hodnotných typů tiskových úloh. Širší podpora inline dokončovacích zařízení společnosti Canon i třetích stran umožňuje využívat ořezávání pomocí tří nožů, vyrábět lepenou vazbu z až 200 listů, sedlově sešívat až 100 stran, vytvářet brožury se sraženým hřbetem nebo produkovat výstupy s kroužkovou vazbou.

Tiskárny imagePRESS C850/C750 jsou prvními modely své řady, které podporují integraci s tiskovým řadičem Canon PRISMAsync 5.0. Tato verze zvyšuje celkovou využitelnost zařízení i výkonnost tiskových oddělení a umožňuje snadnou integraci do stávajících prostředí poskytovatelů tiskových služeb. Součástí nového modulu pro vzdálené ovládání je také mobilní aplikace (pro operační systémy Android a iOS), která zpřístupňuje informace o stavu tiskárny a v nezbytných případech si vyžádá aktivní zásah ze strany obsluhy.

„Bez ohledu na to, zda jde o nasazení ve firemním tiskovém oddělení nebo v prostředí komerčního tisku, musí být každá nová digitální produkční tiskárna co nejdříve provozuschopná – a je tedy nutné, aby umožnila snadnou instalaci i integraci se stávajícími workflow,“ vysvětluje Mark Lawn. „Tyto reálné požadavky ovlivnily vývoj nových modelů imagePRESS a jsme si jisti, že zákazníci správným způsobem využijí svůj potenciál a dají průchod novým nápadům z oblasti tisku, které povedou k naplnění jejich podnikatelských vizí.“

Jako první se s novými produkčními tiskárnami imagePRESS C850/C750 seznámí návštěvníci veletrhu GraphExpo 2016 a v prodeji budou tyto nejnovější modely v regionu Evropy, Středního Východu a Afriky od října 2016.

imagePRESS C850 Obrázky

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.