Canon oznamuje vítěze letošního ročníku soutěže New Cosmos of Photography

PRAHA, 19. října 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámila vítěze své soutěže New Cosmos of Photography 2016. Hodnotící komise složená z profesionálních fotografů a mezinárodních kurátorů umění udělila 7 ocenění Excellence Award a 14 čestných uznání Honourable Mention Award. Letošního ročníku se zúčastnilo o 14 procent více soutěžících než v roce 2015 a porota tak vítěze vybírala z 1 723 autorů.

Benjamin Breitkopf, Honourable Mention Award winner_Image_FINAL.jpg

Benjamin Breitkopf, držitel čestného uznání Honourable Mention Award

Jako držitel čestného uznání  Honourable Mention Award mohl v rámci letošního ročníku soutěže představit svoji tvorbu německý fotograf Benjamin Breitkopf. Prezentované snímky jsou vizuálními esejemi na politické, historické a kulturní souvislosti revolučních událostí na Ukrajině v roce 2014. Benjamin Breitkopf svými fotografiemi dokumentuje nejen jedinečné charakteristiky krajiny, městských prostředí i obyvatel, ale také kulturní kořeny a zvyklosti dané země včetně rituálních a náboženských tradic, oblíbených písní a protikladů. Kombinace těchto různých směrů přináší podrobný pohled na ukrajinskou kulturní identitu během překotných politických změn. Benjamin Breitkopf porotu uchvátil přístupem k představení svého projektu, který působil přímo na nitro diváků – a to i díky tříkanálovému videu a úchvatnému zvukovému doprovodu.

Všechny oceněné snímky letošního ročníku budou k vidění na výstavě New Cosmos of Photography, která proběhne v japonském Tokiu ve dnech 29. října až 20. listopadu 2016 a na které dojde k vyhlášení celkového vítěze a udělení ceny Grand Prize. Držitel tohoto nejvyššího ocenění obdrží finanční odměnu 1 milion jenů a získá právo uspořádat samostatnou výstavu v rámci soutěže New Cosmos of Photography 2017. Na finanční odměnu i na právo prezentace toho nejlepšího ze své dosavadní tvorby se mohou v rámci tokijské výstavy těšit i všichni další čerství majitelé ceny Excellence Award i čestného uznání Honourable Mention Award.

„Velmi nás těší rostoucí zájem fotografů z celého světa o účast v soutěži New Cosmos of Photography,” říká Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility ve společnosti Canon. „Každý den jsme vystavováni stovkám nových obrazů a situací a v rámci této soutěže jsme svědky posouvání hranic fotografických možností. Je úžasné sledovat tvůrčí postupy i neočekávané způsoby, jaké soutěžící využili k vyjádření svých nápadů a fantazie prostřednictvím fotografie.“

Další informace o letošním ročníku soutěže New Cosmos of Photography jsou k dispozici na www.canon.com/scsa/newcosmos.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.