Canon oznamuje vítěze letošního ročníku soutěže New Cosmos of Photography

PRAHA, 19. října 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, oznámila vítěze své soutěže New Cosmos of Photography 2016. Hodnotící komise složená z profesionálních fotografů a mezinárodních kurátorů umění udělila 7 ocenění Excellence Award a 14 čestných uznání Honourable Mention Award. Letošního ročníku se zúčastnilo o 14 procent více soutěžících než v roce 2015 a porota tak vítěze vybírala z 1 723 autorů.

Benjamin Breitkopf, Honourable Mention Award winner_Image_FINAL.jpg

Benjamin Breitkopf, držitel čestného uznání Honourable Mention Award

Jako držitel čestného uznání  Honourable Mention Award mohl v rámci letošního ročníku soutěže představit svoji tvorbu německý fotograf Benjamin Breitkopf. Prezentované snímky jsou vizuálními esejemi na politické, historické a kulturní souvislosti revolučních událostí na Ukrajině v roce 2014. Benjamin Breitkopf svými fotografiemi dokumentuje nejen jedinečné charakteristiky krajiny, městských prostředí i obyvatel, ale také kulturní kořeny a zvyklosti dané země včetně rituálních a náboženských tradic, oblíbených písní a protikladů. Kombinace těchto různých směrů přináší podrobný pohled na ukrajinskou kulturní identitu během překotných politických změn. Benjamin Breitkopf porotu uchvátil přístupem k představení svého projektu, který působil přímo na nitro diváků – a to i díky tříkanálovému videu a úchvatnému zvukovému doprovodu.

Všechny oceněné snímky letošního ročníku budou k vidění na výstavě New Cosmos of Photography, která proběhne v japonském Tokiu ve dnech 29. října až 20. listopadu 2016 a na které dojde k vyhlášení celkového vítěze a udělení ceny Grand Prize. Držitel tohoto nejvyššího ocenění obdrží finanční odměnu 1 milion jenů a získá právo uspořádat samostatnou výstavu v rámci soutěže New Cosmos of Photography 2017. Na finanční odměnu i na právo prezentace toho nejlepšího ze své dosavadní tvorby se mohou v rámci tokijské výstavy těšit i všichni další čerství majitelé ceny Excellence Award i čestného uznání Honourable Mention Award.

„Velmi nás těší rostoucí zájem fotografů z celého světa o účast v soutěži New Cosmos of Photography,” říká Junko Kimura, General Manager of Corporate Social Responsibility ve společnosti Canon. „Každý den jsme vystavováni stovkám nových obrazů a situací a v rámci této soutěže jsme svědky posouvání hranic fotografických možností. Je úžasné sledovat tvůrčí postupy i neočekávané způsoby, jaké soutěžící využili k vyjádření svých nápadů a fantazie prostřednictvím fotografie.“

Další informace o letošním ročníku soutěže New Cosmos of Photography jsou k dispozici na www.canon.com/scsa/newcosmos.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.