Zaměstnanci Canon CZ v rámci EKO týdne odevzdali přes 80 vysloužilých mobilních telefonů

PRAHA, 14. prosince 2016 – Canon CZ mezi svými zaměstnanci uspořádala sbírku vysloužilých mobilních telefonů. Zaměstnanci, kteří se do akce zapojili, jednak podpořili odpovědný přístup společnosti Canon k životnímu prostředí, ale především se zapojili do akce „Věnuj mobil“, na jejímž konci je dar v podobě nového mobilního telefonu vybranému dětskému domovu.

Podmínkou k darování nového mobilního telefonu dětskému domovu bylo sesbírání stovky starých a nepoužívaných mobilů. Ve stánku organizace ASEKOL, postaveném v pražské centrále Canon, jich zaměstnanci během týdne nakonec odevzdali přes osmdesát. „Dosáhnout stovky se nám sice nepodařilo, ale daleko jsme k tomu neměli. Proto jsme se se společností ASEKOL dohodli, že nový mobilní telefon i přesto pořídíme a vybranému dětskému domovu ho rádi věnujeme. Jeho zástupci ho v rámci charitativní akce v brzké době předáme přímo v naší centrále v pražských Holešovicích,“ říká Helena Indráková, Sustainability Manager ve společnosti Canon CZ.

Další součástí ekologicky zaměřené akce je přistavení kontejneru na vysloužilá elektrozařízení přímo před budovu sídla Canon CZ. Kontejner zde zůstane po dobu dvou měsíců a bude sloužit nejen zaměstnancům společnosti Canon, ale také všem zaměstnancům společností sídlících v budově Prague Marina Office Center i rezidentům v okolí.

Společnost Canon klade velký důraz na ekologickou a odpovědnou stránku svého podnikání. V loňském roce odevzdala k recyklaci více než 700 tun vysloužilých elektrospotřebičů. „Díky tomu se nám podařilo uspořit přes 17 tisíc MWh elektřiny, 12 tisíc hl ropy či 650 tisíc hl vody,“ dodává Helena Indráková.

Závazky společnosti Canon k udržitelnému rozvoji korespondují s odpovědným přístupem k podnikání, společnosti i životnímu prostředí a naplňují smysl firemní filosofie Kyosei – žít a pracovat společně pro společné blaho. Canon CZ bude i nadále sledovat a vyhodnocovat dopady svých kroků na okolní prostředí, a to tak, aby mohla identifikovat způsoby, jak zlepšit udržitelnost rozvoje ve všech oblastech podnikání.

Canon vyrobil už 90 miliónů fotoaparátů série EOS a 130 miliónů objektivů řady EF

PRAHA, 17. října 2017 – Canon dosáhl dvou významných milníků – počet vyrobených fotoaparátů systému EOS s výměnnými objektivy překonal hranici 90 miliónů a řada výměnných objektivů EF se může pochlubit dokonce130 milióny vyrobených kusů . V případě systému EOS patří pořadové číslo 90 000 000 zrcadlovce EOS 5D Mark IV a 130milióntým výměnným objektivem značky Canon se stal model EF16 35mm f/2.8L III USM.