Canon uvádí novou tiskárnu typu „4 v 1“ s doplnitelnými inkoustovými zásobníky – PIXMA G4400

PRAHA, 1. prosince 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes rozšířila svoji produktovou řadu tiskáren se systémem průběžného doplňování inkoustu CISS o novou tiskárnu typu „4 v 1“ – PIXMA G4400. Nejnovější zařízení značky Canon je ideální pro malé firmy i domácí kanceláře a díky doplnitelným zásobníkům umožňuje velké objemy tisku při výrazném snížení výdajů na inkoust. Tiskárnu bude možné zakoupit od ledna 2017.

PIXMA G4400 F FRA.jpg

Díky výtěžnosti až 7 000 stran na jednu sadu lahviček s barevnými inkousty nebo až 6 000 stran v případě lahvičky s černým inkoustem¹ se Canon PIXMA G4400 může pochlubit mimořádně nízkými náklady na tisk jedné strany. Uživatelé vedle nákladové efektivity určitě ocení i vynikající kvalitu tištěných dokumentů a fotografií, za kterou stojí černý pigmentový inkoust zajišťující čistotu a ostrost textu i barevné inkousty na bázi barviva pro zářivé tóny.

Součástí nové tiskárny je také automatický podavač dokumentů na 20 listů, díky kterému je kopírování, faxování i skenování rozsáhlejších dokumentů rychlejší a snadnější.

Kvalitní výstupy rychle a s minimálními náklady
Nejnovější PIXMA G4400 využívá systém tiskové hlavy s technologií Canon FINE, která zajišťuje dlouhou životnost i vysokou kvalitu výstupů pro každý výtisk. Součástí tiskárny je i technologie, která brání pronikání vzduchu do inkoustu a zajišťuje tak spolehlivost a stabilitu výstupů u velkoobjemového tisku. Tiskové výstupy se mohou pochlubit hladkými přechody i velmi jemnými detaily a nejnovější model z dílny společnosti Canon je tak ideální zařízení pro tisk vizuálně složitých dokumentů, jako jsou grafické návrhy nebo vysoce kvalitní fotografie. Canon PIXMA G4400 navíc tiskne i fotografie v bezokrajovém formátu 10 x 15 cm (4 x 6 palců) a ve čtvercovém formátu13 x 13 (5 x 5 palců), tedy ve tvaru oblíbeném na sociálních sítích.

Inkoustové zásobníky umístil Canon do přední části tiskárny a uživatelé tak mohou zbývající množství inkoustu kontrolovat opravdu velmi snadno a rychle. A díky jedinečné konstrukci lahviček s inkousty je rychlé a naprosto čisté i samotné doplňování inkoustu. Součástí Canon PIXMA G4400 je i plně bodový displej LCD, který provází nastavením i připojením tiskárny a informuje o správném doplnění inkoustů.

Svoboda díky široké konektivitě
S novou tiskárnou mohou uživatelé velmi snadno tisknout bezdrátově prostřednictvím Wi-Fi – Canon PIXMA G4400 podporuje technologie Apple Airprint, Mopria (pro operační systém Android) i systém Windows 10 Mobile a k dispozici je také zdarma dostupná aplikace Canon PRINT kompatibilní se systémy iOS a Android. Nová tiskárna je navíc skvělým pomocníkem pro práci mimo kancelář nebo domov, protože umožňuje jak skenování přímo do připojeného přenositelného zařízení, tak i tisk z prostředí cloudu. Uživatelé mohou díky aplikaci Canon PRINT zasílat dokumenty nebo fotografie k tisku z jakéhokoli místa na světě a vzdáleně tisknout z široké škály oblíbených služeb, jako je například Instagram, Google Drive, Facebook nebo Dropbox.

Kreativita na dosah ruky
Tiskárna PIXMA G4400 je kompatibilní i s aplikací Canon Easy-PhotoPrint+, která umožňuje tvorbu ještě dokonalejších výstupů. Díky této aplikaci mohou uživatelé ke svým fotografiím přistupovat z prostředí webového prohlížeče nebo z tabletu a pomocí úprav dát volný průchod svým tvůrčím nápadům – výsledkem mohou být například blahopřání nebo kalendáře. Součástí dodávky je v případě nové tiskárny i software Canon My Image Garden, který zjednodušuje správu i tisk fotografií. Uživatelé mají k dispozici i službu Creative Park optimalizovanou pro použití z osobního počítače i chytrých zařízení, která zjednodušuje přípravu a tisk kreativních materiálů, včetně skládaček a velmi podrobných uměleckých výstupů.

Klíčové vlastnosti tiskárny PIXMA G4400:

• Multifunkční zařízení typu „4 v 1“ s automatickým podavačem dokumentů na 20 listů
  • Nízkonákladový tisk s výtěžností 7 000 stran barevně / 6 000 stran černobíle1
  • Bezdrátový tisk prostřednictvím Wi-Fi a funkce cloudových služeb – obojí z prostředí chytrých zařízení
  • Tisk fotografie bez okrajů ve formátu 10 x 15 cm (4 x 6 palců) za přibližně 60 sekund
  • Černý pigmentový inkoust pro ostrý text a inkousty na bázi barviva pro zářivé fotografie
  • Rychlé a snadné ovládání díky LCD displeji

¹ Výtěžnost je odhadovaná hodnota na základě zkušební metody společnosti Canon s použitím zkušebního obrazce a simulace nepřetržitého tisku, a to dle normy ISO/IEC 24712 s inkoustem naplněným po počátečním nastavení. Výtěžnost nelze sčítat.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.