Nejvíce amerických patentů mezi japonskými firmami patří společnosti Canon – již dvanáctý rok v řadě

PRAHA, 26. ledna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, je již dvanáct let v řadě nejúspěšnější japonskou firmou v získávání amerických patentů. Úspěch podtrhuje i třetí místo, které za rok 2016 společnosti Canon patří z pohledu všech udělených amerických patentů. Pořadí vychází z předběžných výsledků, které správce patentové databáze – IFI CLAIMS Patent Services – zveřejnil v lednu 2017.

Společnost Canon považuje aktivní získávání zahraničních patentů za nedílnou součást svého úsilí v oblasti výzkumu a vývoje. Navíc v rámci svého přístupu k patentové ochraně Canon vždy zohledňuje lokální obchodní strategie i technologické trendy. Spojené státy americké jsou přitom díky velikosti svého trhu i velkému počtu špičkových technologických společností obzvláště důležitým regionem, a to z pohledu obchodní expanze i vytváření technologických aliancí.

Technologické inovace budou pro společnost Canon i nadále oblastí s vysokou prioritou a jednou z nejdůležitějších součástí firemní kultury. Dlouhodobě proto investuje do rozvoje široké škály výkonných produktů, řešení i služeb, a to v rámci svých hlavních trhů i v nových podnikatelských oblastech.

Společnost Canon usiluje o zdokonalování svých technologických schopností a další posilování práv k intelektuálnímu vlastnictví také prostřednictvím úzké spolupráce mezi technologickými divizemi a odděleními, které se věnují právě ochraně vlastnických práv.

Mezi pětici držitelů největšího počtu patentů patří společnost Canon již 31 let v řadě.

Poznámky pro redaktory:

Počet amerických patentů společnosti Canon a její pořadí mezi japonskými firmami v letech 2005 až 2016

RokPozice*Počet patentů
20161. (3.)3 665
20151. (3.)4 127
20141. (3.)4 048
20131. (3.)3 820
20121. (3.)3 173
20111. (3.)2 818
20101. (4.)2 551
20091. (4.)2 200
20081. (3.)2 107
20071. (3.)1 983
20061. (3.)2 366
20051. (2.)1 829

* Číslo v závorce udává pořadí značky Canon mezi společnostmi z celého světa

Celkový počet patentů, které Canon získal v roce 2016, vychází z předběžných dat společnosti IFI CLAIMS Patent Services. Údaje pro období 2005 až 2015 vychází z informací Amerického úřadu pro patenty a ochranné známky.