Přes 70 zákazníků z celého světa si díky archovému inkoustovému tiskovému stroji Océ VarioPrint i300 užívá nové úrovně produktivity

PRAHA, 20. února 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, v roce 2016 uvedla archový inkoustový tiskový stroj Océ VarioPrint i300, který komerčním poskytovatelům tiskových služeb i firemním zákazníkům z celého světa přináší novou úroveň produktivity, flexibility a kvality. Océ VarioPrint i300 tak umožňuje rychle, efektivně a za přijatelnou cenu naplnit širokou škálu požadavků koncových klientů.

Na celém světě je dnes již více než 70 instalací VarioPrint i300 a celá polovina z nich je v regionu Evropy, Středního východu a Afriky. Technologický program pro přední zákazníky zahájila společnost Canon v roce 2015 v Německu a Nizozemsku a uživatelé napříč různými tržními segmenty – včetně direct mailu, transakčního tisku a produkce knih i manuálů – vyzdvihují zejména zcela novou úroveň produktivity, špičkovou kvalitu i vysokou univerzálnost a provozuschopnost.

Océ VarioPrint i300 svojí inovativní koncepcí mění stávající trh s produkčním tiskem,“ říká Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD ve společnosti Canon Europe. „V podobě tohoto inkoustového systému můžeme dát našim zákazníkům k dispozici nástroj, který jim pomůže k vyšším příjmům při současném snížení nákladů. Océ VarioPrint i300 zaplňuje mezeru mezi tonerovými archovými stroji a kontinuálními inkoustovými tiskárnami a umožňuje poskytovatelům tiskových služeb ušetřit náklady a zvýšit efektivitu produkce. Tedy přesně takové vlastnosti, které ocení i koncoví klienti těchto poskytovatelů.

Esser Printsolutions, německá společnost zaměřená na digitální tisk manuálů, knih a studijních materiálů, instalovala svůj první kontinuální inkoustový systém v roce 2014. A pořízení tiskového stroje VarioPrint i300 v prosinci 2016 pak bylo dalším logickým krokem v naplňování podnikatelských záměrů této společnosti v oblasti inkoustového tisku.

Díky Océ VarioPrint i300 máme k dispozici i v případě menších objemů produkce ekonomicky výhodné řešení, které nabízí všechny způsoby využití tisku jako v případě kontinuálních inkoustových tiskáren,“ říká Diana Esser, ředitelka ve společnosti Esser Printsolutions. „Pro nás to znamená, že můžeme zákazníkům nabídnout opravdu komplexní služby, od jedné jediné kopie až po mnoho tisíc výtisků.“

Ve chvíli, kdy začnete uvažovat o inkoustové technologii, vždy vás napadne jako jediné řešení využití tisku z role. Jsme proto velmi rádi, že nám VarioPrint i300 dovoluje přemýšlet i v dalších souvislostech a objemech tisku. Tato technologie je dokonalou symbiózou produktivity a návratnosti investic v oblasti vysokorychlostního inkoustového tisku s přidanou hodnotou flexibility práce s archy,“ dodává Diana Esser.

Využitelnost tiskového stroje VarioPrint i300 pro různé typy tiskových aplikací podstatně zvyšuje i rozšíření ColorGrip, které přináší vysoce kvalitní výstupy na vybrané ofsetové papíry s povrchovou úpravou. Díky tomuto rozšíření, které Canon představil na veletrhu drupa 2016, je Océ VarioPrint i300 vysoce atraktivním řešením pro firmy zaměřené na velmi kvalitní produkci v oblasti direct mailu, personalizovaných barevných knih, manuálů i vzdělávacích publikací. První instalace Océ VarioPrint i300 s rozšířením ColorGrip navíc prokázaly využitelnost tohoto stroje i pro náročnější grafickou produkci, jako je například výroba brožur nebo časopisů.

Zpětná vazba, kterou jsme zatím od zákazníku získali, potvrdila potenciál této technologie proměnit obchodní modely a nabídnout dosud obtížně dosažitelné hodnoty,“ pokračuje Peter Wolff ze společnosti Canon Europe. „Například jeden náš zákazník mohl upustit od používání předtištěných médií pro velkou část své produkce. A tento krok vedl k tomu, že dnes svým klientů nabízí větší flexibilitu i nižší ceny. Obecně se dá říci, že přechod od černobílého tisku dokumentů na předpřipravenou barevnou předlohu k plně barevné produkci umožnil klientům ušetřit celých 30 procent na celkových nákladech spojených s logistikou dokumentů.

Tiskárny zaměřené na výrobu knih mohou zákazníkům díky VarioPrint i300 nabídnout přechod od černobílé produkce k plnobarevnému tisku i nové cenové modely. Například nizozemská společnost Digiforce zvládla pro své zákazníky z řad vydavatelů vyrobit 120 000 plnobarevných knih během sedmi týdnů, a to v období silné poptávky po tiskových službách.

Všechny tyto příklady potvrzují úspěch i spolehlivost technologie VarioPrint i300,“ uzavírá Peter Wolff.

V rámci veletrhu Hunkeler Innovationdays 2017 je Océ VarioPrint i300 k vidění při produkci knih různých formátů včetně cestovního průvodce s názvem ‘Lucerne in Your Pocket’.  Návštěvníci stánku společnosti Canon se mohou těšit i na produkci personalizovaných pohlednic pro direct mail, které jsou součástí integrované a přesně zacílené marketingové kampaně pro značku Aston Martin by Hackett. Součástí ukázek jsou i knihy s pevnou vazbou vyrobené zákazníkem společnosti Canon – firmou Scanlaser.