Nejnovější aktualizace firmwaru vylepšují profesionální videokamery i filmové kamery řady Cinema EOS

PRAHA, 31. března 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila aktualizace firmwaru pro sedm modelů řady profesionálních kamer – EOS C700, EOS C100, EOS C100 Mark II, XC15, XC10, ME20F-SH a ME200S-SH.

EOS C700.jpg

Filmová kamera EOS C700 / C700 PL

Nejnovější firmwary přinášejí významná vylepšení včetně dalších možností pro filmovou tvorbu, zdokonalují workflow, rozšiřují možnosti korekce vad objektivů a všeobecně zjednodušují použití uvedených kamer. Konkrétně jde o následující aktualizace:

• V případě kamery EOS C700 přidává aktualizace nové nahrávací režimy pro použití se záznamovým zařízením CODEX CDX-36150 včetně 4K/QFHD ProRes, 4,5K Max při 100 snímcích za sekundu, 4,5K cinescope při 120 snímcích za sekundu, desetibitového 422 HQ při 60 snímcích za sekundu, 2K a mnoha dalších. Nová aktualizace navíc umožní i provedení upgrade firmwaru na uvedeném záznamovém RAW zařízení.
  • Aktualizace kamer EOS C100 a C100 DAF* umožní využívat data pro korekci vinětace objektivů včetně modelů EF35mm f/1.4L II USM, EF50mm f/1.8 STM, EF-S18-135mm f/3.5-56 IS USM a EF24-105mmf/1.4L IS II USM. Nový firmware přináší i podporu objektivů se servopohonem pro modely CN7x17KAS S, CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S a CN20 x 50 IAS.
  • Nejnovější firmware pro EOS C100 Mark II přichází s režimem priority úhlu závěrky (shutter angle priority mode), který tento úhel udržuje na stejné hodnotě při změně snímkové frekvence. Aktualizace umožní i korekci vinětace při použití nového objektivu EF-24 -105 f/4 L IS USM II.
  • Díky aktualizaci firmwaru budou videokamery XC10 a XC15 podporovat standard VPG130 (Video Performance Guarantee 130) pro paměťové karty CFast.
  • Součástí nejnovějšího firmwaru pro kamery Canon ME20F-SH a ME200S-SH jsou nové automatické expoziční režimy včetně priority závěrky (Tv), priority clony (Av) a automatického řízení zisku (AGC). Uživatelé budou mít k dispozici i režim automatického nebo ručního neutrálního šedého filtru. V případě ME20F-SH se vylepšení týkají i podpory filmových objektivů se servopohonem – konkrétně modelu CN‑E18‑80mm T4.4 L IS KAS S – obě kamery si nyní rozumí i s objektivy EF100-400mm F4.5-5.6L IS II USM, EF35mm F1.4L II USM a EF24-105mm F/4L IS II USM. Nejnovější firmware rozšiřuje také nabídku CP Fine Tuning, a to o nové nastavení, které pomůže zvýšit obrazovou kvalitu při použití sytému barevného klíčování. V neposlední řadě se mohou uživatelé kamer ME20F-SH a ME200S-SH těšit jak na širší možnosti vyvážení bílé při použití automatického režimu, tak i na rozšíření podpory o formát 25PsF pro připojení monitoru za účelem prohlížení záběrů se snímkovou frekvencí 25p.

*Automatické zaostřování je dostupné pouze na kamerách s aktivním automatickým zaostřováním s duálními pixely senzoru CMOS (Canon Dual Pixel CMOS AF, DAF). V případě objektivu CN20 není automatické zaostřování dostupné ani v případě, že je DAF aktivní.