Canon uvádí skenovací jednotku imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 102 a přináší tak bezkonkurenční flexibilitu do produktové řady skenerů imageFORMULA

PRAHA, 3. dubna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila jednotku plochého skeneru imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 102 (FSU102), která doplňuje produktovou řadu dokumentových skenerů Canon imageFORMULA.

FEU102.jpg

Jednotka plochého skeneru imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 102 (FSU102)

Canon novou kompaktní a lehkou skenovací jednotku FSU102 navrhl tak, aby byla partnerem skenerů imageFORMULA a umožnila uživatelům skenovat z obou zařízení během jednoho kroku, navíc za použití stejného softwarového rozhraní. Díky spolupráci automatického podavače dokumentů a jednotky FSU102 mohou uživatelé kombinovat digitalizaci různorodých materiálů z obou zdrojů, a to do jednoho výstupního souboru. Canon imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 102 tak zvyšuje produktivitu i ve složitých dokumentových workflow.

Skenování s novou jednotkou FSU102 je rekordně rychlé a vedle bezproblémové digitalizace tak novinka z dílny společnosti Canon přináší i vyšší flexibilitu. Skenování stránky formátu A4 zabere v režimu odstínů šedi méně než 3 sekundy a při požadavku na barevný výstup mají uživatelé digitální podobu k dispozici do 4 sekund. V krátkém čase lze dokončit všechny skenovací úlohy – Canon imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 102 umožňuje snadné a rychlé skenování materiálů ve formátu A4 i menších předmětů, jako jsou například pasy.

Díky jednotce FSU102 mohou uživatelé rychle a jednoduše skenovat vázané dokumenty, knihy i křehká média (až do formátu A4).

Nová jednotka plochého skeneru staví na proslulé obrazové kvalitě značky Canon a přináší tak vysokorychlostní skenování s velmi ostrými obrazovými detaily a s perfektní přesností. Vedle automatické detekce barev, změny velikosti a  rozpoznávání orientace textu nabízí FSU102 i další působivé funkce pro zpracování obrazu včetně automatického nastavování rozlišení, kompatibility s modulem pro čtení 2D čárových kódů, odstraňování pozadí a vymazávání vroubkování i teček.

Díky zcela novému snímači CIS a přidání LED diodového zdroje světa se nová skenovací jednotka může pochlubit optimální energetickou účinností – FSU102 během provozu spotřebovává méně než 7 wattů a v případě pohotovostního režimu méně než 1,7 wattů.

„Skenovací jednotku FSU102 jsme navrhli s cílem nabídnout zákazníkům nejlepší výběr a flexibilitu v této kategorii skenerů,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer divize dokumentového skenování ve společnosti Canon CZ. „V kombinaci se skenery značky Canon s automatickým podáváním tak mají firmy k dispozici vysokorychlostní dávkové skenování i možnost digitalizace například novinových výstřižků nebo vázaných materiálů, jako jsou knihy a časopisy. Oba typy zařízení spolu bezproblémově spolupracují a nabízí uživatelům širokou škálu vylepšení pro vyšší produktivitu a pohodlnou digitalizaci. Jednotka plochého skeneru Flatbed Scanner Unit 102 tak zlepšuje užitnou hodnotu a přináší nejvyšší přesnost i obrazovou kvalitu, tedy vlastnosti, které jsou synonymem značky Canon.“

Jednotka plochého skeneru FSU102 bude v prodeji na všech obchodních místech společnosti Canon a u vybraných evropských distributorů od dubna 2017.

Další informace jsou k dispozici na http://www.canon.cz/scanners/accessories/