Canon slaví zisk tří prestižních ocenění TIPA Awards pro rok 2017

PRAHA, 25. května 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, s potěšením oznamuje, že získala tři prestižní ocenění od světové fotografické a tiskové asociace Technical Image Press Association (TIPA). A letos je tomu již po 23. v řadě, kdy asociace TIPA společnost Canon pro její technické inovace ocenila.

Best Full-Frame DSLR.jpg

Nejlepší full-frame digitální zrcadlovka:
EOS 5D Mark IV

Best DSLR Standard Zoom Lens.jpg

Nejlepší standardní objektiv se zoomem pro digitální zrcadlovky:
EF 24-105mm f/4L IS II USM

Best Camcorder.jpg

Nejlepší videokamera:
XC15

Z portfolia společnosti Canon získaly cenu TIPA Awards jeden fotoaparát, jedna videokamera a jeden objektiv, a to pro své špičkové vlastnosti a funkce, které naplňují různorodé požadavky profesionálních a pokročilých uživatelů na fotografování a natáčení filmů.

Společnost Canon získala následující ocenění:

• Nejlepší full-frame digitální zrcadlovka: Canon EOS 5D Mark IV
  • Nejlepší standardní objektiv se zoomem pro digitální zrcadlovky: Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
  • Nejlepší videokamera: Canon XC15

„Na uznání vedoucího postavení značky Canon v oblasti zpracování obrazu od asociace TIPA jsme velmi pyšní. Získaná ocenění potvrzují správnost naší snahy a odhodlání přicházet se stále novými špičkovými produkty, které podporují a usnadňují vizuální vyprávění příběhů prostřednictvím pokročilých možností pro pořizování snímků,“ říká Richard Shepherd, Pro Marketing Manager, Consumer Imaging ve společnosti Canon Europe. “V souladu s uznáním ze strany asociace TIPA nás těší možnost pokračovat ve vývoji vysoce kvalitních produktů, které překonávají požadavky a potřeby profesionálních fotografů a filmařů používajících technologie značky Canon.“

Porota TIPA je složená z redaktorů třiceti předních světových fotografických časopisů z patnácti zemí světa a pěti světových kontinentů. Její členové každoročně posuzují nejnovější produkty z oblasti zpracování obrazu a na základě celé řady hodnotících kritérií – od inovativnosti přes využití špičkových technologií a design až po celkovou kvalitu – vyberou a ocení ty opravdu nejlepší produkty.

Porota TIPA ocenila uvedené produkty značky Canon zejména na základě následujících vlastností a parametrů:

Nejlepší full-frame digitální zrcadlovka pro pokročilé uživatele:
Canon EOS 5D Mark IV

Základem letošní nejlepší full-frame digitální zrcadlovky pro pokročilé uživatele – Canon EOS 5D Mark IV – je full-frame snímač CMOS s rozlišením 30,4 megapixelů a obrazový procesor DIGIC 6+, který zvládne fotografovat rychlostí 7 snímků za sekundu a natáčet video v rozlišení 4K při rychlosti 30 snímků za sekundu. Uživatelé mají k dispozici technologii automatického zaostřování s duálními pixely senzoru CMOS, která umožňuje vysoce citlivé a plynulé zaostřování se sledováním objektů během natáčení filmů a při fotografování v režimu živého náhledu. Nechybí ani působivý rozsah citlivosti ISO 50 až 102 400, měřící snímač RGB-IR s rozlišením 150 tisíc pixelů nebo 61 bodů automatického zaostřování s rozšířeným vertikálním pokrytím (41 bodů je křížových). Mezi vlastnosti pro natáčení filmů patří pořizování snímků ve formátu Motion JPEG při 4K rozlišení a rychlosti snímání 30 nebo 24 snímků za sekundu, záznamu ve Full HD rozlišení při rychlosti až 60 snímků za sekundu, záznamu v HD rozlišení při rychlosti až 120 snímků za sekundu a samostatných snímků s rozlišením 8,8 megapixelů ze 4K filmů. Součástí digitální zrcadlovky Canon EOS 5D Mark IV je také vestavěná Wi-Fi konektivita i funkce NFC, která nabízí jednodušší spárování s kompatibilními chytrými zařízeními, a GPS přijímač.

Nejlepší standardní objektiv se zoomem pro digitální zrcadlovky:
Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM

Ocenění „Nejlepší standardní objektiv se zoomem pro digitální zrcadlovky“ získala aktualizovaná verze univerzálního objektivu s konstantní světelností v celém rozsahu zoomu – Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM. Tento objektiv se může pochlubit novou optickou konstrukcí složenou ze 17 prvků ve 12 skupinách, a to včetně čtyř asférických čoček z lisovaného skla (Glass Moulded, GMo), které nabízí vynikající rozlišovací schopnost a minimalizují optické vady – výsledkem jsou skvělé snímky v celé ploše záběru. Oceněný objektiv je také vysoce odolný proti prachu a vodě, obsahuje stabilizátor obrazu s rozsahem až 4 EV a využívá kruhovou clonu s deseti lamelami, která zajišťuje mimořádné atraktivní bokeh. Nechybí ani vysoce citlivé interní automatické zaostřování, za kterým stojí kroužkový ultrazvukový motor Ring USM, vysoký výpočetní výkon procesoru a optimalizované zaostřovací algoritmy. Výhodou je i antireflexní povrchová úprava ASC (Air Sphere Coating), která významným způsobem eliminuje nežádoucí odlesky i závoj.

Nejlepší videokamera: Canon XC15
Díky svému kompaktnímu přenositelnému tělu je XC15 ideální pro filmaře a reportéry, kteří potřebují diskrétní, ale profesionální ruční kameru pro 4K/UHD rozlišení s XLR zvukovými vstupy vhodnou k natáčení zpráv a pořizování filmových záběrů v terénu. Jako „druhá“ nebo „třetí“ kamera nabízí XC15 odlišné nastavení režimu ‚Look‘ a umožňuje snadné propojení se záběry jak z filmových kamer systému Canon Cinema EOS, tak i z dalších videokamer modelových řad Canon XF a XA. Oceněná XC15 se může pochlubit pokročilým snímačem CMOS typu 1.0 s rozlišením 12 megapixelů, dotykovým ovládacím panelem, širokoúhlým desetinásobným zoomem (ekvivalentní rozsah pro natáčení videa 27,3 až 273 mm) s optickou stabilizací obrazu se třemi inteligentními režimy, samostatnými ovládacími kroužky pro ruční zaostřování i nastavování zoomu a pokročilými možnostmi automatického zaostřování s technologií detekce obličeje.

O oceněních TIPA Awards
Ceny TIPA Awards jsou každoročně udělovány již od roku 1991, a to nejlepším produktům z oblasti záznamu obrazu, které výrobci uvedli na trh v předchozích dvanácti měsících. Porota oceněné produkty vybírá na základě řady kritérií, jako je inovativnost, využití špičkových technologií, design nebo snadnost použití. Canon svoji první cenu asociace TIPA získal v roce 1992 za jednookou zrcadlovku EOS 100 a během následujících 25 ročníků se této pocty dostalo celkem 81 produktům a technologiím značky Canon*.

*Včetně digitální zrcadlovky EOS D2000, kterou Canon vyvinul společně s Eastman Kodak a která získala ocenění Nejlepší digitální fotoaparát za období 1998 až 1999.