Canon imageFORMULA DR-M260 přináší bezkonkurenční skenovací výkon i univerzálnost

PRAHA, 1. června 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila skener imageFORMULA DR-M260. Novinka je skvělým zařízením pro jakékoli podnikové procesy a firmy, které pracují s velkým počtem skenovaných dokumentů – nový skener se může pochlubit vysokorychlostním skenováním, bezkonkurenčním podáváním papíru, vyšší obrazovou kvalitou i vynikající spolehlivostí.

imageFormula DR-M260.jpg

imageFORMULA DR-M260

Skvělá kvalita i rychlost skenování
Nový skener je perfektně vyladěný pro použití v moderních, rychle se rozvíjejících kancelářských prostředích a významně zvyšuje produktivitu digitalizace dokumentů. Za podstatnou částí vysokého výkonu imageFORMULA DR-M260 stojí jak vestavěný procesor, který umožňuje barevné skenování rychlostí až 60 stran za minutu, tak i tichý a spolehlivý automatický podavač dokumentů (ADF) schopný pojmout až 80 listů papíru.

Skener imageFormula DR-M260 využívá nový DR procesor značky Canon, který zajišťuje lepší zpracování obrazu i vysokou kvalitu výstupů bez nutnosti využívat výkon samostatného osobního počítače. Díky vestavěnému výkonu mohou výhody spojené s rychlým a spolehlivým skenováním čerpat všichni uživatelé. Interní DR procesor navíc podporuje i novou inovativní technologii pro zpracování obrazu, která zajišťuje konzistentně vynikající digitalizovanou podobu dokumentů – tedy kvalitu důležitou zejména pro optické rozpoznávání znaků OCR.

Univerzální zpracování dokumentů
Canon imageFORMULA DR-M260 se může pochlubit všestranností pro přesnou digitalizaci opravdu široké škály dokumentů spojovaných s dnešními workflow – mimo jiné jde například o písemné žádosti, právní listiny, vizitky, účetní doklady nebo tzv. dlouhodobé dokumenty. Nový skener si díky režimu pro skenování dlouhých dokumentů (Long Document Scanning) a robustnímu mechanismu pro podávání papíru skvěle poradí s dokumenty různých tlouštěk, typů i délek. Celková maximální délka skenovaného dokumentu je při použití režimu Long Document Scanning až 5 588 milimetrů.

Všestrannou využitelnost imageFORMULA DR-M260 zvyšuje i podpora skenování křehkých dokumentů – stačí je jednoduše vložit do vodící fólie pro formát A4, která dokumenty během posunu skenerem ochrání. Canon imageFORMULA DR-M260 umí skenovat i elektronické pasy až do tloušťky 6 mm a eliminuje tak potřebu využívat pro digitalizaci pasů ploché skenery, díky čemuž šetří prostor i náklady.

Bezkonkurenční spolehlivost a snadnost použití
Za vysokou produktivitou imageFORMULA DR-M260 při skenovaní velkých objemů dokumentů stojí také detekce chybně podaného papíru a vysunutí papíru – tedy vlastnosti, díky kterým mají firmy s velkým množstvím dokumentů vysokou míru jistoty, že nedojde k poškození originálů.

Senzor pro zjištění špatného podání okamžitě odhalí jakékoli nesrovnalosti, jako je například uvíznutí papíru v důsledku jeho šikmého založení, a podávání okamžitě zastaví.  Obdobně užitečný je i senzor vysunutí papíru, který detekuje abnormálně dlouhou dobu průchodu papíru. Tento senzor se nachází vedle snímače CIS (Contact Image Sensors) a pokud jím přední okraj dokumentu neprojde v očekáváném čase, posouvací válec se deaktivuje. Oba senzory tedy zvyšují efektivitu i přesnost digitalizačních procesů a umožňují, aby zaměstnanci věnovali více času hlavním pracovním povinnostem.

Canon imageFORMULA DR-M260 cílí svým kompaktním, robustním a spolehlivým provedením na úsporu místa. Nový skener mohou uživatelé díky jeho váze pouhých 3,6 kilogramů snadno přenášet a dle potřeby umístit na stůl, na pult nebo do jakékoli jiné oblasti s omezeným prostorem. A to znamená, že vysoce kvalitní digitalizace dokumentů je dostupná i firmám nebo oddělením, které bojují s nedostatkem volného prostoru.

Součástí imageFORMULA DR-M260 je uživatelsky přívětivý pětiřádkový ovládací panel LCD, který poskytuje snadno použitelné rozhraní pro ovládání skeneru. Uživatelé mohou pouhým stisknutím tlačítka zahájit nebo ukončit širokou škálu operací včetně samotného skenování, výběru z předdefinovaných úloh nebo změny nastavení.

Dnešní firmy se musí vyrovnávat s množstvím různorodých dokumentů rozličných délek, pevnosti a tloušťky,“ říká Tim Brosnihan, Product Marketing Manager ve společnosti Canon Europe. „A právě imageFORMULA DR-M260 představuje snadné řešení těchto problémů. Náš nový skener nabízí bezkonkurenční kvalitu, spolehlivost i efektivitu, tedy přesně ty vlastnosti, které jsou synonymem všech produktů značky Canon. Díky kompaktním rozměrům a lehkému provedení se imageFORMULA DR-M260 skvěle hodí i do nejmenších kanceláří. Snadné používání skeneru přispívá k tomu, že firmy mohou začít čerpat výhody spojené s lepší digitalizací svých dokumentů prakticky okamžitě.“

Skener Canon imageFORMULA DR-M260 bude v prodeji na všech obchodních místech společnosti Canon a u vybraných evropských distributorů od srpna 2017.

Další informace jsou k dispozici na http://www.canon-europe.com/scanners/imageformula-dr-m260/.

Klíčové vlastnosti skeneru imageFORMULA DR-M260:

• Vestavěný DR procesor, který zajišťuje skenování rychlostí až 60 stran za minutu / 120 obrázků za minutu
  • Automatický podavač dokumentů pro 80 listů
  • Technologie uvolnění po dvojitém podání
  • Odolný design s velkým pětiřádkovým ovládacím panelem LCD
  • Skenovací nástroje včetně konzole iWEMC (imageWARE Enterprise Management Console) a aplikace pro nastavení ovladače
  • Software CaptureOnTouch v4 Pro