Nové instalační projektory Canon nabízí špičkový jas a vysokou kvalitu obrazu

PRAHA, 30. ledna 2018 – Canon přichází s novinkami ve třídě projektorů s LCOS technologií. Jeho nejnovější modely se mohou pochlubit vylepšeným kompaktním designem, vysokým světelným výkonem a rozlišením WUXGA. Projektory Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 používají lampu, zatímco modely Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z se spoléhají na laserovou technologii. Nechybí ani kompatibilita se šesticí objektivů s motorizovaným pohybem včetně nového RS SL06UW s obzvlášť vysokým rozlišením a mimořádně malým zkreslením. Všechny uváděné projektory se hodí pro použití v menších prostorách i ve velkých sálech.

Canon XEED WUX7000Z.jpg

Canon XEED WUX7000Z

Canon XEED WUX7500.jpg

Canon XEED WUX7500

Hlavní přednosti nových projektorů:

• Vysoký jas i kvalita obrazu
  • Jednoduchá instalace a snadná údržba
  • Nízké celkové náklady
  • Dlouhá životnost

Skvělý jas i barvy
Projektory s lampou budou dostupné ve variantách se světelným výkonem 5 800, 6 700 a 7 500 lumenů, laserové modely s výkonem 5 800, 6 600 a 7 000 lumenů. Za vysokým jasem stojí nový systém AISYS 4.2 s dokonalejším optickým uspořádáním a reflexními LCOS panely, které zajišťují vysoký kontrast a takřka neznatelné mezery mezi jednotlivými pixely. Výsledkem spojení těchto technologií je jemný obraz plný detailů bez nežádoucího mřížkování, které občas trápí uživatele tradičních LCD projektorů. Perfektní je i nativní kontrastní poměr – v případě modelů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 má tato důležitá vlastnost hodnotu 2 000:1 a u projektorů XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z 4 000:1. Dynamický kontrastní poměr je dokonce 20 000:1. Důležité je také pokrytí barevného prostoru sRGB.

Součástí nových projektorů je procesor, který má dostatek výkonu pro přesné zpracování obrazového výstupu, například i v případě zobrazování rentgenových snímků (nechybí ani simulační režim Digital Imaging and Communication in Medicine – DICOM – splňující požadavky standardu DICOM 14 pro zobrazování medicínských dat ve výuce).

Ve výsledku nové projektory nabízí divácký zážitek s ostrým a jasným obrazem, s věrnějšími a bohatšími barvami i se sytější černou.  Projektory Canon navíc kvalitu výstupů zachovávají i v případě použití v rozlehlých prostorách, například při promítání v muzeích nebo na veřejných akcích.

Představivosti se meze nekladou
Robustní a odolný design předurčuje nové projektory k použití v různorodých situacích. Laserové modely jsou přitom nejmenší a nejlehčí projektory v historii značky Canon a v prostředích s nedostatkem volného místa tak ještě více rozšiřují spektrum možných aplikací. Instalaci zjednodušuje i posun objektivu pro vyrovnání projekce bez naklánění nebo změny umístění projektoru a v případě potřeby lze využít také čtyřbodovou korekci lichoběžníkového zkreslení.

Nové modely nabízí funkci překrývání okrajů včetně sladění správné polohy až na úrovni jednotlivých pixelů a skvěle se tak hodí i pro promítání obrazu vytvářeného více projektory současně. Například na výstavách či veletrzích. A nechybí ani funkce pro zobrazení obrazu v obraze. Velmi užitečné jsou hodiny reálného času, díky kterým lze předem naprogramovat promítání v konkrétním čase na týdenní i denní bázi, což zjednodušuje použití v oblasti digitální reklamy.

Snadno použitelná je v případě nejnovějších projektorů také konektivita – obrazové, zvukové i řídící signály lze díky podpoře standardu HDBaseT přenášet pomocí jediného kabelu kategorie Cat6.

Nové projektory mohou využívat hned šest snadno vyměnitelných objektivů s motorizovaným pohonem včetně nového RS-SL06UW. Tento objektiv vedle vysokého rozlišení a nízkého zkreslení přináší také velký posun -15/75 %, projekční poměr na krátkou vzdálenost 0,54:1, podporu zaostřování okrajů pro ideální projekci na klenuté povrchy a velkou hloubku ostrosti pro nezkreslený výstup na neobvykle tvarovaných plochách. Díky šestici různých objektivů s ostrostí v celém rozsahu zoomu si uživatelé mohou vybrat v rozsahu od ultra širokoúhlého modelu až po objektiv s velmi dlouhou ohniskovou vzdáleností.

Nízké náklady i energetická nenáročnost
Canon dlouhodobě usiluje o maximální snižování negativních vlivů na životní prostředí. V porovnání s konkurenčními modely ze třídy projektorů s extrémně vysokým jasem se proto mohou nejnovější zařízení značky Canon pochlubit špičkově nízkou spotřebou pouhých 0,073 wattů na jeden lumen a 0,3 wattů v pohotovostním režimu.

Uživatelé na nových projektorech určitě ocení i velmi snadnou údržbu, a to včetně jednoduché výměny náhradních dílů. Například u modelů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800 lze lampu vyměnit bez potřeby jakýchkoli speciálních nástrojů. Přínosem je i podpora Wi-Fi umožňující správu projektorů prostřednictvím zařízení s operačním systémem iOS – stačí si nainstalovat novou aplikaci Canon Projector Service Tool. Tato aplikace pomůže s řešením řady problémů a ještě více tak zjednoduší používání nových projektorů.

Díky využití technologií modrého laserového světla a žlutého fosforu není nutná častá výměna lampy – nové projektory zvládnou bez údržby až 20 000 hodin provozu.

Přednosti projektorů XEED WUX7500, XEED WUX6700 a XEED WUX5800:

• Vysoký jas v celém rozsahu zoomu
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Záruka 3 roky na lampu
  • Kompatibilita se šesti snadno vyměnitelnými objektivy s motorizovaným pohonem
  • Různorodé možnosti připojení
  • Jednoduchá instalace i údržba

Přednosti projektorů XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z a XEED WUX6600Z:

• Pětiletá záruka
  • Vysoká kvalita obrazu
  • Vysoká světelnost v celém rozsahu zoomu
  • Kompatibilita se šesti snadno vyměnitelnými objektivy s motorizovaným pohonem
  • Jednoduchá instalace i údržba

Přednosti objektivu RS-SL06UW:

• Super vysoké rozlišení
  • Mimořádně malé zkreslení
  • Projekční poměr na krátkou vzdálenost 0,54:1
  • Velký posun objektivu -15/+75 %
  • Funkce nastavení zaostřování okrajů

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.