Canon již 32 let mezi pěti nejinovativnějšími firmami. Loni v TOP 3.

Praha, 18. ledna 2018 - Společnost Canon se za rok 2017 umístila na třetím místě v žebříčku firem podle počtu nově získaných patentů ve Spojených státech. Je tak jedinou společností na světě, která se již 32 let za sebou drží v první pětce tohoto prestižního pořadí. Vyplývá to z výsledku zveřejněného společností IFI CLAIMS Patent Services. Navíc je Canon i díky 3 285 patentům získaných v USA za loňský rok již 13. rokem první ve srovnání s ostatními japonskými firmami.

„Tím, že se Canon opět umístil mezi třemi nejúspěšnějšími držiteli nových patentů, dal jednoznačně najevo svůj dlouhodobý závazek strategickému výzkumu a vývoji v oblasti inovací,“ uvedl Seymour Liebman, výkonný viceprezident Canon USA. „S 3 285 patenty může být Canon pyšný na svou silnou pozici mezi technologickými giganty a dále upevňovat roli globálního lídra v technologiích obrazu v roce 2018 i v letech následujících.“

Nové patenty společnosti Canon nejsou registrované jen v oblasti technologií obrazu, ale spadají také do digitalizace firemních procesů a služeb. Firma technologiím přikládá vysokou prioritu a jejich rozvoj považuje za součást své korporátní DNA. Canon s ohledem na výsledky svého výzkumu a vývoje aktivně prosazuje nabývání patentových práv, které jsou v souladu se strategií firmy a aktuálními technologickými trendy.

Canon aktivně prosazuje globalizaci svého podnikání a přikládá velký význam registrování patentů v klíčových zemích a regionech. V patentové strategii společnost zohledňuje své obchodní cíle a trendy v oblasti technologií a produktů jedinečných pro každou lokalitu. Spojené státy s množstvím high-tech společností a rozsáhlým trhem představují pro Canon obzvláště důležitý region z hlediska další expanze a možného navazování nových technologických partnerství.

Tisíce nových patentů v USA získává Canon díky kontinuální snaze o zvyšování kvality svých produktů a služeb i díky provádění předběžných průzkumů. Jednotlivé divize Canon úzce spolupracují s divizí duševního vlastnictví s cílem dále zlepšit své technologické schopnosti a současně posílit práva duševního vlastnictví.

Canon - pořadí v patentech udělených v USA 2005 - 2017

RokCelkové pořadíPořadí mezi japonskými firmamiPočet patentů
20173.1.3,285
20163.1.3,665
20153.1.4,127
20143.1.4,048
20133.1.3,820
20123.1.3,173
20113.1.2,818
20104.1.2,551
20094.1.2,200
20083.1.2,107
20073.1.1,983
20063.1.2,366
20052.1.1,829

1https://www.ificlaims.com/rankings/rankings-top-50-2017.htm
2 Počet patentů za roky 2016 a 2017 vychází z údajů publikovaných IFI CLAIMS Patent Services. Čísla za roky 2005 až 2015 vycházejí z informací United States Patent and Trademark Office.

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.