Canon již 32 let mezi pěti nejinovativnějšími firmami. Loni v TOP 3.

Praha, 18. ledna 2018 - Společnost Canon se za rok 2017 umístila na třetím místě v žebříčku firem podle počtu nově získaných patentů ve Spojených státech. Je tak jedinou společností na světě, která se již 32 let za sebou drží v první pětce tohoto prestižního pořadí. Vyplývá to z výsledku zveřejněného společností IFI CLAIMS Patent Services. Navíc je Canon i díky 3 285 patentům získaných v USA za loňský rok již 13. rokem první ve srovnání s ostatními japonskými firmami.

„Tím, že se Canon opět umístil mezi třemi nejúspěšnějšími držiteli nových patentů, dal jednoznačně najevo svůj dlouhodobý závazek strategickému výzkumu a vývoji v oblasti inovací,“ uvedl Seymour Liebman, výkonný viceprezident Canon USA. „S 3 285 patenty může být Canon pyšný na svou silnou pozici mezi technologickými giganty a dále upevňovat roli globálního lídra v technologiích obrazu v roce 2018 i v letech následujících.“

Nové patenty společnosti Canon nejsou registrované jen v oblasti technologií obrazu, ale spadají také do digitalizace firemních procesů a služeb. Firma technologiím přikládá vysokou prioritu a jejich rozvoj považuje za součást své korporátní DNA. Canon s ohledem na výsledky svého výzkumu a vývoje aktivně prosazuje nabývání patentových práv, které jsou v souladu se strategií firmy a aktuálními technologickými trendy.

Canon aktivně prosazuje globalizaci svého podnikání a přikládá velký význam registrování patentů v klíčových zemích a regionech. V patentové strategii společnost zohledňuje své obchodní cíle a trendy v oblasti technologií a produktů jedinečných pro každou lokalitu. Spojené státy s množstvím high-tech společností a rozsáhlým trhem představují pro Canon obzvláště důležitý region z hlediska další expanze a možného navazování nových technologických partnerství.

Tisíce nových patentů v USA získává Canon díky kontinuální snaze o zvyšování kvality svých produktů a služeb i díky provádění předběžných průzkumů. Jednotlivé divize Canon úzce spolupracují s divizí duševního vlastnictví s cílem dále zlepšit své technologické schopnosti a současně posílit práva duševního vlastnictví.

Canon - pořadí v patentech udělených v USA 2005 - 2017

RokCelkové pořadíPořadí mezi japonskými firmamiPočet patentů
20173.1.3,285
20163.1.3,665
20153.1.4,127
20143.1.4,048
20133.1.3,820
20123.1.3,173
20113.1.2,818
20104.1.2,551
20094.1.2,200
20083.1.2,107
20073.1.1,983
20063.1.2,366
20052.1.1,829

1https://www.ificlaims.com/rankings/rankings-top-50-2017.htm
2 Počet patentů za roky 2016 a 2017 vychází z údajů publikovaných IFI CLAIMS Patent Services. Čísla za roky 2005 až 2015 vycházejí z informací United States Patent and Trademark Office.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.