Canon uvádí nové tiskárny řady PIXMA G s doplnitelnými inkoustovými zásobníky

PRAHA, 9. ledna 2018 – Canon omlazuje řadu tiskáren PIXMA G s doplnitelnými inkoustovými zásobníky. Nové a kompaktní tiskárny s vysokou výtěžností jsou určené pro domácí uživatele a do malých kanceláří, kde je třeba tisknout větší objemy stránek s důrazem na nízké provozní náklady.

PIXMA G1510.jpg

PIXMA G1410

PIXMA G2410.jpg

PIXMA G2410

PIXMA G3510.jpg

PIXMA G3410

PIXMA G4510.jpg

PIXMA G4410

Přednosti nových tiskáren PIXMA G

• Vysoká výtěžnost až 6 000 stran černobíle a 7 000 stran barevně1 – více tisku bez nutnosti výměny inkoustů a velmi nízké náklady na jednu vytištěnou stránku
  • Funkce automatického zapnutí a vypnutí pro úsporu elektrické energie2
  • Kvalitní tisk s originálními inkousty – černý pigmentový inkoust pro ostrý text a barevné inkousty na bázi barviva pro živé obrázky
  • Bezokrajový tisk fotografií až do formátu A4
  • Odolné výtisky s dlouhou životností v případě fotografií i dokumentů v profesionální kvalitě

Zajímavý design a kvalitní technologie
Produktivita, efektivita a kvalita nejsou jedinými vlastnostmi, které Canon při návrhu nových tiskáren upřednostnil – všechny nové modely se mohou pochlubit i zajímavým kompaktním designem. Za pozornost stojí zejména vpředu umístěné inkoustové zásobníky, díky kterým uživatelé ihned vidí zbývající množství inkoustu. Provedení zásobníků navíc minimalizuje riziko rozlití nebo vytečení a výrazně tak urychluje zprovoznění tiskárny i doplňování inkoustu. Vylepšení se dočkalo také ovládání tiskáren –součástí modelů PIXMA G2410 a PIXMA G3410 je nově jednobarevný segmentový LCD displej s úhlopříčkou 3 cm (1,2 palce). Praktické displeje zjednodušují kopírování dokumentů, kontrolu stavu Wi-Fi připojení i řešení případných problémů.

Nové modely využívají technologii tiskové hlavy FINE, která umožňuje zpracovat velké objemy tisku i tvorbu odolných výstupů. Nechybí ani hermetické utěsnění inkoustových zásobníků, které se podílí na zajištění konzistence tisku. Majitelé nových tiskáren ocení i vysokou kvalitu při použití běžného papíru, díky které si takové výstupy nijak nezadají s prémiovými materiály.

Užitečný je i zadní podavač, který si poradí až se stovkou listů běžného papíru a umožňuje plynulý průchod široké škály médií včetně lesklého papíru čtvercového formátu 13 x 13 cm (5 x 5 palců).

Široká konektivita
Díky Wi-Fi konektivitě mohou uživatelé na tiskárnách PIXMA G4410 a PIXMA G3410 tisknout bezdrátově, a to jak z notebooků a osobních počítačů, tak i chytrých zařízení. Aplikace Canon PRINT pro systémy Android i iOS je vedle tisku vhodná také pro skenování nebo kopírování dokumentů i pro zjednodušení údržby tiskárny. A nechybí ani podpora služby PIXMA Cloud Link, díky které lze fotografie i dokumenty tisknout vzdáleně přímo z cloudových služeb, jako je například Facebook, GoogleDrive, Dropbox nebo Instagram. Bezdrátová konektivita je dostupná v tradičním síťovém režimu využívajícím router, v režimu přímého přístupu i v režimu přístupového bodu.

Oba modely jsou kompatibilní také s technologií Mopria, která uživatelům operačního systému Android dovoluje tisknout bez potřeby instalovat speciální aplikaci. Tiskárna PIXMA G4410 si navíc rozumí s technologií Apple AirPrint, díky které si výhody přímého tisku mohou vychutnat i majitelé podporovaných zařízení se systémem iOS.

Buďte kreativní!
Fotografii v bezokrajovém formátu 10 x 15 cm (4 x 6 palců) zvládnou nové modely vytisknout za pouhých 60 sekund. Tím ale tvůrčí možnosti využití nejnovějších tiskáren nekončí, kreativní nápady dále podporuje například:

• Aplikace PosterArtist Lite, která je (aktuálně ve verzi 2.6) k dispozici zdarma na stránkách společnosti Canon a umožňuje vytvářet plakáty a brožury vhodné i pro firemní použití
  • Aplikace Canon Message In Print3, která ve spojení s tiskárnami PIXMA G3410 a PIXMA G4410 dovoluje do tištěných fotografií vložit neviditelné zprávy – například texty, animace nebo internetové odkazy
  • On-line platforma My Image Garden, která nabízí širokou škálu šablon a mj. umožňuje vytvářet koláže, personalizované kalendáře nebo narozeninová přání
  • On-line platforma Canon Creative Park, prostřednictvím které mohou uživatelé zdarma tisknout umělecké předměty a výrobky – například 3D modely, přání, rámečky či masky

Pohodlné kopírování
Nové tiskárny se skvěle hodí i pro kopírování. Jednoduše stačí vyfotit pomocí funkce Smartphone Capture and Copy v aplikaci Canon PRINT originální dokument a pořízený snímek převést do formátu PDF. Výsledný soubor pak lze ukládat, sdílet nebo tisknout.

Tiskárna PIXMA G4410 je ideální i pro kopírování oboustranných osobních dokladů, například za účelem ověření totožnosti nebo vytvoření „zálohy“ pro cesty do zahraničí. Naskenovaný rub i líc dokumentu lze snadno vytisknout na jedinou stranu papíru. Modely PIXMA G2410 a PIXMA G3410 umožňují díky LCD displeji kopírovat pouhým stiskem jednoho tlačítka – v rámci jedné úlohy lze takto pořídit až 20 kopií.

Nové modely řady PIXMA G:

• PIXMA G1410 – tiskárna navržená pro velké objemy tisku při nízkých nákladech na jednu vytištěnou stránku
  • PIXMA G2410 – multifunkční tiskárna s vysokou výtěžností umožňující tisk, kopírování i skenování
  • PIXMA G3410 – tiskárna typu „3 v 1“ s vysokou výtěžností a Wi-Fi konektivitou podporující tisk, kopírování i skenování z chytrých telefonů a tabletů (pomocí aplikace Canon PRINT)
  • PIXMA G4410 – kompaktní tiskárna typu „4 v 1“ s automatickým podavačem dokumentů na 20 listů, bezdrátovou konektivitou pro chytrá zařízení, vysokou výtěžností a nízkou cenou na jednu vytištěnou stránku

1 Výtěžnost stran je odhadovaná hodnota na základě zkušební metody společnosti Canon s použitím zkušebního obrazce a simulace nepřetržitého tisku podle normy ISO/IEC 24712 s náhradními inkoustovými zásobníky po počátečním nastavení. Výtěžnost stran nelze kombinovat.

2 Ve výchozím nastavení není tato funkce aktivovaná a je nutné ji povolit v aplikaci Quick Menu nebo v ovladači tiskárny.

3 Vyžaduje připojení k internetu a aplikaci Message In Print, která je k dispozici zdarma v obchodu AppStore a je kompatibilní s iPhone 6 nebo novějšími zařízeními s operačním systémem iOS 9.0 nebo novějším. Podmínkou je vytvoření původního obsahu pomocí aplikace/služby Message In Print, následný tisk na kompatibilní tiskárně Canon uvedené na trh od srpna 2009 a doručení příjemci, který si snímek a obsah prohlédne v kompatibilní aplikaci Message In Print nebo na kompatibilním zařízení. Přesné podmínky a požadavky jsou uvedené na stránkách společnosti Canon.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.