Nová videokamera Canon LEGRIA HF G26 slibuje profesionální kvalitu výstupu za všech okolností

PRAHA, 1. února 2018 – Canon rozšířil portfolio videokamer pro rozlišení Full HD o nový model – LEGRIA HF G26. Nejnovější kompaktní kamera má za cíl uspokojit požadavky pokročilých uživatelů. LEGRIA HF G26 se může pochlubit nejen širokoúhlým objektivem s ohniskovou vzdáleností 28,8 mm a s 20násobným optickým zoomem, ale také vysokou kvalitou výstupů pořízených při špatných světelných podmínkách. Zaujme i kruhovou clonou s osmi lamelami – a tedy i možností atraktivního bokehu. To vše v kombinaci s rozlišením Full HD při snímkovací frekvenci 50p.

LEGRIA HF G26 FSL 02.jpg
LEGRIA HF G26 FSL.jpg

LEGRIA HF G26

Hlavní přednosti videokamery LEGRIA HF G26:

• Širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 28,8 mm a s 20násobným optickým zoomem
  • Záznam v rozlišení Full HD 1080P
  • Obrazový procesor DIGIC DV4
  • Kruhová clona s osmi lamelami
  • Široký dynamický rozsah a priorita vysokých jasů

Tvůrci videí se mohou na novou kameru Canon spolehnout i v těch nejnáročnějších podmínkách, a to i díky inteligentní stabilizaci obrazu v pěti osách, posílené stabilizaci Powered IS a velmi rychlému automatickému zaostřování.

S dvacetinásobným optickým zoomem si LEGRIA HF G26 poradí s různými tvůrčími výzvami – od tvorby videí s efekty založenými na širokoúhlém ohnisku až po pořizování detailních záběrů vzdálených objektů. Samozřejmě vše v kvalitě Full HD rozlišení, za kterým vedle kvalitní optiky stojí i snímač HD CMOS Pro typu 1/2,84 s rozlišením 2,91 megapixelů a obrazový procesor DIGIC DV4. Uživatelé určitě ocení i široký dynamický rozsah 600 procent, možnost upřednostňování vysokých jasů, rovnoměrné rozložení tónů, vestavěný neutrální šedý filtr a v neposlední řadě také možnost natáčení při osvětlení pouhé desetiny luxu.

Snadná použitelnost v kompaktním těle
Canon LEGRIA HF G26 nabízí tři základní režimy ovládání (manuální, automatický a filmový). Drtivou většinu funkcí videokamery lze ale samozřejmě nastavit podle individuálních preferencí uživatele. K dispozici je citlivý dotykový displej s úhlopříčkou 7,6 cm (3 palce), který umožňuje pohodlnou a velmi přesnou kompozici záběru i úpravu sledování, zaostření či expozičních parametrů. Zejména v náročných podmínkách je užitečný elektronický hledáček nabízející rozlišení 1,56 miliónů bodů, který lze vyklopit o 45 stupňů.

S novou videokamerou je díky jejímu kompaktnímu tělu a rychle reagujícím ovládacím prvkům pohodlné také natáčení na cestách. Dokonce nechybí ani takové vymoženosti, jako jsou přizpůsobitelná tlačítka, kolébkový ovladač zoomu nebo kroužek objektivu pro ovládání citlivosti.

Novinka značky Canon je flexibilní také z pohledu technických možností záznamu. LEGRIA HF G26 podporuje současné nahrávání ve formátu AVCHD (5 až 28 Mb/s) i MP4 (3 až 35 Mb/s) a pořizování zpomalených i zrychlených záznamů (až 1200násobnou rychlostí). Díky dvěma slotům pro paměťové karty SD mohou autoři využívat i nepřetržité natáčení, které jim dává jistotu, že nezmeškají žádný důležitý okamžik.

Canon LEGRIA HF G26 se může pochlubit také HDMI konektorem, možností připojení sluchátek i externího mikrofonu a pokročilou minipaticí. Kvalitní podpora zvukových vstupů i výstupů je přitom v dnešní době velmi důležitá, zejména pak v případě autorů, kteří se věnují video blogům a natáčení rozhovorů.

6. setkání nakladatelů se neslo v duchu nových trendů v tisku knih

PRAHA, 19. dubna 2018 – Knižní trh se mění a s ním i knižní nabídka. Kde dříve bylo méně titulů ve vyšším nákladu, se nyní vydává větší počet titulů s nižším nákladem. Na tuto situaci musí zareagovat polygrafický průmysl, jelikož ofsetový tisk se v nově nastalém případě začíná prodražovat a je neefektivní. Společnost Canon reaguje na změny knižního trhu a přináší řešení v podobě výhodných digitálních tiskových technologií. Na toto téma se zaměřilo také 6. setkání nakladatelů s výrobcem knih, které uspořádala společnost PowerPrint ve svém sídle v Horoměřicích u Prahy dne 10. dubna 2018.