Nová vlajková loď systému Cinema EOS: filmová full frame kamera C700 FF

PRAHA, 28. března 2018 – Canon představil nejnovější přírůstek do rodiny systému Cinema EOS – filmovou full-frame kameru C700 FF. Díky CMOS snímači nové generace umožňuje pořizovat záběry v rozlišení až 5,9K. Canon EOS C700 FF podporuje natáčení ve více formátech a je kompatibilní s širokou škálou objektivů systému EF i PL. Při použití s objektivy EF je k dispozici inovativní systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS, který udržuje přesné zaostření na pohybující se objekty.

Canon EOS C700 FF.jpg

Canon EOS C700 FF

Hlavní přednosti filmové kamery C700 FF:

• Full-frame CMOS snímač s rozlišením 5,9K
  • Dynamický rozsah 15 EV
  • Různé režimy práce snímače včetně velikostí full-frame, Super 35mm a Super 16mm
  • Přesný a spolehlivý systém automatického zaostřování s duálními pixely CMOS
  • Bajonet Canon EF
  • Možnost natáčení v řadě formátů včetně Canon Cinema RAW, ProRes a XF-AVC
  • Redukce šumu a modré

Nová technologie snímání obrazu, nové režimy i nové formáty
Základem kamery EOS C700 FF je zcela nový full-frame CMOS snímač velikosti 38,1 x 20,1 milimetrů, který Canon navrhl pro podporu té nejlepší filmové produkce. Autoři tak mohou pořizovat záběry s neuvěřitelně nízkým šumem, přirozeným podáním pleťových tónů, malou hloubkou ostrosti a širokou tonalitou překračující i možnosti dynamického rozsahu 15 EV. Tento snímač přitom umožňuje natáčení hned v několika režimech. Vedle full-frame například i v Super 35mm a Super 16mm. K tomu navíc podporuje řadu formátů – od ProRes přes XF-AVC až po nekomprimovaný Cinema RAW. Nejnovější filmová kamera tak výrazně zjednodušuje i postprodukční práce.

Canon EOS C700 FF je kompatibilní s dokovatelným záznamovým RAW zařízením CODEX CDX-36150, díky kterému lze natáčet ve 12/10bitovém RAW formátu při rozlišení 5,9k, 12bitovém RAW formátu při rozlišení 4K i 2K a ve formátu ProRes při rozlišení 4K. Nová kamera se může pochlubit i snímkovací frekvencí, kdy při rozlišení 5,9K zvládá až 60 snímků za sekundu, při rozlišení 4K až 72 snímků za sekundu a při rozlišení 2K až 168 snímků za sekundu.

Přizpůsobení dle libosti
Canon C700 FF je k dispozici ve variantě pro bajonet EF i PL a je kompatibilní s celou škálou objektivů EF a EF Cinema. Výška snímače 20,1 milimetrů umožňuje používat i anamorfické objektivy. Její uživatele určitě potěší i kompatibilita s příslušenstvím pro kameru EOS C700, jako je například elektronický hledáček EVF-V70, jednotka dálkového ovládání OU-700 nebo upevňovací adaptéry B4: MO-4E (pro bajonet EF) a MO-4P (pro bajonet PL). Nová filmová kamera je tedy široce přizpůsobitelným zařízením, díky kterému mohou dát tvůrci snímků volný průchod tvůrčím nápadům a zužitkovat všechny výhody moderních technologií.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.