Canon CN-E20mm T1.5 L F – nový filmový 4K objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností pro bajonet EF

PRAHA, 28. března 2018 – Canon představil CN-E20mm T1.5 L F, nejnovější přírůstek do řady filmových objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností. Nový širokoúhlý objektiv se může pochlubit optickými vlastnostmi, které výrazně zjednodušují natáčení snímků ve 4K rozlišení.

Canon CN-E20mm T1.5 L F.jpg

Canon CN-E20mm T1.5 L F

Hlavní přednosti objektivu Canon CN-E20mm T1.5 LF:

• Podpora 4K rozlišení a pevná ohnisková vzdálenost 20 mm
  • Skvělá reálná světelnost – T1.5
  • Hmotnost pouhých 1,2 kg při délce 118,4 mm
  • Špičková obrazová kvalita
  • Perfektní opticko-mechanické provedení a odolnost

Výjimečná optika
Součástí konstrukce CN-E20mm T1.5 L F je asférický prvek s velkým průměrem i optický člen zajišťující nízký rozptyl. Nejnovější objektiv tak eliminuje sférickou aberaci i další typy nežádoucího zkreslení. Plusem je i vysoká reálná světelnost T 1,5, díky které lze záběry ve 4K rozlišení pořizovat i při špatných světelných podmínkách. Kreativní uživatelé určitě ocení clonu s 11 lamelami, která umožňuje vytvářet trojrozměrný bokeh s větší hloubkou ostrosti. Canon CN-E20mm T1.5 L F navíc eliminuje i tzv. focus breathing, tedy změny efektivní ohniskové vzdálenosti objektivu, ke kterým dochází během zaostřování.

Široká kompatibilita a vysoká odolnost
Objektiv CN-E20mm T1.5 L F dokáže pokrýt obrazové pole odpovídající full-frame 35mm snímači a je kompatibilní jak s nejnovější filmovou kamerou EOS C700 FF, tak i s multimediální zrcadlovkou EOS‑1D C a dalšími full-frame fotoaparáty. Novinka se může pochlubit i speciálním pryžovým kroužkem okolo mechanismu uchycení objektivu. Kroužek díky své struktuře zajišťuje odolnost vůči dešťovým kapkám a umožňuje tak natáčení i ve velmi náročných povětrnostních podmínkách.

Ovládání nového CN-E20mm T1.5 L F je stejné jako v případě ostatních objektivů rodiny EF Cinema. Novinkou jsou fosforeskující indikátory na předním tubusu objektivu, které zlepšují orientaci při špatném okolním osvětlení. Užitečnou vychytávku nabízí i zaostřovací kroužek – číselné hodnoty totiž zobrazuje na obou stranách a kameraman tak může rychle a pohodlně kontrolovat zaostřenou vzdálenost. Pozornost si zaslouží také přirozený odpor mechanismu zaostřování i rozsah úhlu otáčení zaostřovacího kroužku, který je celých 300 stupňů.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.