Canon CN-E20mm T1.5 L F – nový filmový 4K objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností pro bajonet EF

PRAHA, 28. března 2018 – Canon představil CN-E20mm T1.5 L F, nejnovější přírůstek do řady filmových objektivů s pevnou ohniskovou vzdáleností. Nový širokoúhlý objektiv se může pochlubit optickými vlastnostmi, které výrazně zjednodušují natáčení snímků ve 4K rozlišení.

Canon CN-E20mm T1.5 L F.jpg

Canon CN-E20mm T1.5 L F

Hlavní přednosti objektivu Canon CN-E20mm T1.5 LF:

• Podpora 4K rozlišení a pevná ohnisková vzdálenost 20 mm
  • Skvělá reálná světelnost – T1.5
  • Hmotnost pouhých 1,2 kg při délce 118,4 mm
  • Špičková obrazová kvalita
  • Perfektní opticko-mechanické provedení a odolnost

Výjimečná optika
Součástí konstrukce CN-E20mm T1.5 L F je asférický prvek s velkým průměrem i optický člen zajišťující nízký rozptyl. Nejnovější objektiv tak eliminuje sférickou aberaci i další typy nežádoucího zkreslení. Plusem je i vysoká reálná světelnost T 1,5, díky které lze záběry ve 4K rozlišení pořizovat i při špatných světelných podmínkách. Kreativní uživatelé určitě ocení clonu s 11 lamelami, která umožňuje vytvářet trojrozměrný bokeh s větší hloubkou ostrosti. Canon CN-E20mm T1.5 L F navíc eliminuje i tzv. focus breathing, tedy změny efektivní ohniskové vzdálenosti objektivu, ke kterým dochází během zaostřování.

Široká kompatibilita a vysoká odolnost
Objektiv CN-E20mm T1.5 L F dokáže pokrýt obrazové pole odpovídající full-frame 35mm snímači a je kompatibilní jak s nejnovější filmovou kamerou EOS C700 FF, tak i s multimediální zrcadlovkou EOS‑1D C a dalšími full-frame fotoaparáty. Novinka se může pochlubit i speciálním pryžovým kroužkem okolo mechanismu uchycení objektivu. Kroužek díky své struktuře zajišťuje odolnost vůči dešťovým kapkám a umožňuje tak natáčení i ve velmi náročných povětrnostních podmínkách.

Ovládání nového CN-E20mm T1.5 L F je stejné jako v případě ostatních objektivů rodiny EF Cinema. Novinkou jsou fosforeskující indikátory na předním tubusu objektivu, které zlepšují orientaci při špatném okolním osvětlení. Užitečnou vychytávku nabízí i zaostřovací kroužek – číselné hodnoty totiž zobrazuje na obou stranách a kameraman tak může rychle a pohodlně kontrolovat zaostřenou vzdálenost. Pozornost si zaslouží také přirozený odpor mechanismu zaostřování i rozsah úhlu otáčení zaostřovacího kroužku, který je celých 300 stupňů.

Etikety na jedničku. Nový stroj Océ LabelStream 4000 potvrzuje ambice společnosti Canon v segmentu obalů

PRAHA, 13. června 2018 – Společnost Canon, která je světovou špičkou v zobrazovacích řešeních, představila novou sérii UV inkoustových produkčních tiskáren pro průmyslové využití Océ LabelStream 4000, které navíc nabízejí možnost volitelných jednotek pro flexotisk, zušlechťování a dokončovací práce. S rychlostí výroby v rozmezí 950 – 1672 m2/h, která v tomto oboru patří k naprosté špičce, si tato produkční tiskárna říká o dominantní pozici na rostoucím trhu tisku etiket. Do konce letošního roku bude zařízení dostupné také v Evropě.