Canon uvádí čtyři nové televizní objektivy v rozlišení 4K

PRAHA, 18. dubna 2018 – Canon představil čtveřici nových objektivů určených pro televizní vysílání v rozlišení 4K: field teleobjektiv UJ66x9B a tři ENG/EFP objektivy CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B. Všechny představené modely patří do nové kategorie UHDgc objektivů.

UJ66x9B

CJ24ex7.5B

CJ18ex7.6B

CJ14ex4.3B

Hlavní přednosti objektivu UJ66x9B:

• Univerzální field objektiv se všemi potřebnými funkcemi a vlastnostmi pro rozlišení 4K
  • Stabilizace obrazu pro ostré výstupy v rozlišení 4K
  • Špičkový optický výkon
  • Vysoká spolehlivost
  • Plná podpora virtuálních systémů

Hlavní přednosti objektivů CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B:

• Optický výkon plně vyhovují nárokům kamer se snímači typu 2/3" pro rozlišení 4K
  • Skvělá mobilita díky kompaktnímu a lehkému tělu
  • Pokročilé nástroje korekce obrazu
  • Vysoce výkonná digitální jednotka řízení
  • Špičkový ergonomický design

Kompaktní a lehké tělo zajišťuje mobilitu
Objektivy CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B staví na optických technologiích Canon a mohou se pochlubit podporou 4K rozlišení v celém rozsahu zorného pole. Za kvalitou výstupů stojí i speciální povrchová úprava a interní tubus objektivu, tedy konstrukční vlastnosti redukující nežádoucí efekty, jako jsou odrazy, odlesky nebo závoje. Navíc díky použití fluoritových a UD prvků (s ultra nízkým rozptylem) si uživatelé nemusí lámat hlavu ani s chromatickou aberací. Úsilí společnosti Canon o maximální kvalitu je pochopitelné, protože právě perfektní ostrost i absence obrazových artefaktů jsou předpokladem špičkových výstupů, u kterých diváci očekávají jedinečné zážitky – zejména pak v případě natáčení dynamických událostí, jako jsou sportovní utkání nebo koncerty.

U této trojice objektivů stojí za pozornost i jejich kompaktní a lehká těla, jež zajišťují perfektní mobilitu, kterou ocení zejména kameramani pořizující dokumentární nebo zpravodajské záběry. Práci výrazně zjednodušuje i ergonomická rukojeť, díky které objektiv skvěle padne do ruky a snižuje zatížení ramene.

Canon UJ66x9B aneb skvělé zaostřování a mimořádná stabilita
Canon UJ66x9B nabízí 66násobný zoom – při použití vestavěného dvojnásobného telekonvertoru je rozsah ohniskových vzdáleností 9 až 1200 mm. Nechybí ani rychlý servopohon, kterému na změnu ohniskové vzdálenosti mezi nejširším a nejdelším ohniskem stačí pouhých 0,6 sekundy.

Součástí objektivu je nový systém plovoucího vnitřního zaostřování, který zajišťuje špičkovou kvalitu vysílaného obrazu i v případě rozlišení 4K. Díky vestavěné stabilizaci obrazu si objektiv UJ66x9B poradí s chvěním a jemnými vibracemi, a to i během pořizování panoramatických záběrů. Efektivní je také samotné zaostřování, které je přesné i ve velmi náročných situacích, například při sledování hráče běžícího napříč fotbalovým hřištěm.

Canon doplňuje oceňovanou rodinu multifunkcí imageRUNNER ADVANCE o nové A4 monochromatické modely

LONDÝN, 8. října 2018 – Společnost Canon, světový lídr v oblasti tiskových technologií, dnes uvádí na trh šest nových černobílých modelů řady imageRUNNER ADVANCE pro formát A4. Tato nový zařízení nesou označení iR ADV 525i, iR ADV 525iZ, iR ADV 615i, iR ADV 615iZ, iR ADV 715i a iR ADV 715iZ. 2. edice 3. generace imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II má v nabídce nahradit aktuální modely 400i/500i, ale zákazníkům nabídne další významný posun v oblasti rychlosti, produktivity a bezpečnosti. Nové modely jsou vybaveny těmi nejmodernějšími technologiemi, jimiž aktuální portfolio produktů 3. generace oplývá. Patří sem například nejnovější firmwarová platforma (Unified Firmware Platform), nástroj uniFLOW Online Express pro řízení nákladů a dále vylepšené bezpečnostní prvky multifunkčních zařízení.