Canon uvádí čtyři nové televizní objektivy v rozlišení 4K

PRAHA, 18. dubna 2018 – Canon představil čtveřici nových objektivů určených pro televizní vysílání v rozlišení 4K: field teleobjektiv UJ66x9B a tři ENG/EFP objektivy CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B. Všechny představené modely patří do nové kategorie UHDgc objektivů.

UJ66x9B

CJ24ex7.5B

CJ18ex7.6B

CJ14ex4.3B

Hlavní přednosti objektivu UJ66x9B:

• Univerzální field objektiv se všemi potřebnými funkcemi a vlastnostmi pro rozlišení 4K
  • Stabilizace obrazu pro ostré výstupy v rozlišení 4K
  • Špičkový optický výkon
  • Vysoká spolehlivost
  • Plná podpora virtuálních systémů

Hlavní přednosti objektivů CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B:

• Optický výkon plně vyhovují nárokům kamer se snímači typu 2/3" pro rozlišení 4K
  • Skvělá mobilita díky kompaktnímu a lehkému tělu
  • Pokročilé nástroje korekce obrazu
  • Vysoce výkonná digitální jednotka řízení
  • Špičkový ergonomický design

Kompaktní a lehké tělo zajišťuje mobilitu
Objektivy CJ24ex7.5B, CJ18ex7.6B a CJ14ex4.3B staví na optických technologiích Canon a mohou se pochlubit podporou 4K rozlišení v celém rozsahu zorného pole. Za kvalitou výstupů stojí i speciální povrchová úprava a interní tubus objektivu, tedy konstrukční vlastnosti redukující nežádoucí efekty, jako jsou odrazy, odlesky nebo závoje. Navíc díky použití fluoritových a UD prvků (s ultra nízkým rozptylem) si uživatelé nemusí lámat hlavu ani s chromatickou aberací. Úsilí společnosti Canon o maximální kvalitu je pochopitelné, protože právě perfektní ostrost i absence obrazových artefaktů jsou předpokladem špičkových výstupů, u kterých diváci očekávají jedinečné zážitky – zejména pak v případě natáčení dynamických událostí, jako jsou sportovní utkání nebo koncerty.

U této trojice objektivů stojí za pozornost i jejich kompaktní a lehká těla, jež zajišťují perfektní mobilitu, kterou ocení zejména kameramani pořizující dokumentární nebo zpravodajské záběry. Práci výrazně zjednodušuje i ergonomická rukojeť, díky které objektiv skvěle padne do ruky a snižuje zatížení ramene.

Canon UJ66x9B aneb skvělé zaostřování a mimořádná stabilita
Canon UJ66x9B nabízí 66násobný zoom – při použití vestavěného dvojnásobného telekonvertoru je rozsah ohniskových vzdáleností 9 až 1200 mm. Nechybí ani rychlý servopohon, kterému na změnu ohniskové vzdálenosti mezi nejširším a nejdelším ohniskem stačí pouhých 0,6 sekundy.

Součástí objektivu je nový systém plovoucího vnitřního zaostřování, který zajišťuje špičkovou kvalitu vysílaného obrazu i v případě rozlišení 4K. Díky vestavěné stabilizaci obrazu si objektiv UJ66x9B poradí s chvěním a jemnými vibracemi, a to i během pořizování panoramatických záběrů. Efektivní je také samotné zaostřování, které je přesné i ve velmi náročných situacích, například při sledování hráče běžícího napříč fotbalovým hřištěm.

Canon získává za rok 2018 čtyři prestižní ocenění EISA Awards

PRAHA, 15. srpna 2018 – Canon od Evropské obrazové a zvukové asociace (EISA, European Imaging and Sound Association) obdržel čtyři ocenění, která dokazují vysokou kvalitu produktů z řad fotoaparátů, objektivů a příslušenství společnosti Canon.