Canon má nového prezidenta a generálního ředitele pro Evropu, Střední východ a Afriku

Společnost Canon, která poskytuje komplexní služby v oblasti technologií a služeb pro zpracování obrazu, oznámila jmenování Yuichiho Ishizuky novým prezidentem a generálním ředitelem pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA). Vystřídá tak Rokuse van Iperena, který po šesti letech v této funkci odchází do důchodu.

Yuichi Ishizuka

Rokus van Iperen

Yuichi Ishizuka – dosavadní prezident a provozní ředitel Canon USA, jenž je zároveň provozním ředitelem mateřské společnosti Canon Inc. – stanul s platností od 1. dubna 2018 v čele společnosti Canon EMEA, která působí ve 120 zemích (včetně ČR), zaměstnává zhruba 18 tisíc lidí a generuje asi čtvrtinu celosvětových tržeb společnosti Canon. Jeho cílem je posílení a rozšíření stávajícího podnikání společnosti spolu s dalším komerčním využitím expertízy ve zpracování obrazu.

„Canon je jasným lídrem ve zpracování obrazu pro koncové spotřebitele i firemní segment a v regionu EMEA získal za více než 60 let svého působení už miliony zákazníků. Je mi ctí vést tento tým v současném dynamickém období k dalším inovacím a růstu,“ uvedl Yuichi Ishizuka.

Nová videokamera Canon XF705 s podporou formátu XF-HEVC přináší revoluci v oblasti televizního vysílání

PRAHA, 12. září 2018 – Canon dnes představil nejnovější přírůstek do své řady profesionálních videokamer XF – novou vlajkovou loď XF705. Videokamera využívá souborový formát nové generace XF-HEVC a umí na paměťovou kartu SD pořizovat záznam v rozlišení 4K UHD při snímkovací frekvenci 50p s desetibitovým vzorkováním 4:2:2. Díky spojení snímače CMOS typu 1,0 s obrazovým procesorem DIGIC DV6 se XF705 může pochlubit velmi nízkým šumem, vysokou citlivostí, hloubkou ostrosti typickou pro tradiční filmové záběry i výstupy v mimořádné kvalitě a působivými detaily. Nová videokamera přináší i lepší podporu práce s vysokým dynamickým rozsahem a zcela zásadně tak vylepšuje workflow pro HDR produkci v rozlišení UHD.