Nový firmware pro profesionální videokamery značky Canon: efektivnější produkční workflow

PRAHA, 6. dubna 2018 – Canon dnes představil servisní rozšíření technických možností pro své profesionální videokamery EOS C200, EOS C300 Mark II, XF405, XF400, EOS C700 a EOS C700 GS PL. Mezi hlavní vylepšení patří podpora XF-AVC (MXF) – video formátu značky Canon – pro modely XF405, XF400 a C200. Formát XF-AVC (MXF) nabízí větší efektivitu při pořizování vysoce kvalitních záběrů v rozlišení UHD a HD a celkově vylepšuje produkční workflow. Podrobné informace naleznete níže v angličtině.

EOS C200

EOS C300 Mark II

XF400

XF405

EOS C700

Footage shot on Canon EOS C200, EOS C700, EOS C700 GS and EOS C300 Mark II cameras will now automatically have lens metadata (MXF) embedded, including actual focal length data, not just the full frame 35mm equivalent.

Enhancements to touchscreen sensitivity will enable EOS C200 and EOS C300 Mark II users to enjoy easier focus position selection.

The firmware upgrade will also ensure Wireless File Transmitter (WFT) regulatory compliance, when the WFT-E8 Wi-Fi adapter is fitted to the EOS C700, EOS C700 GS PL or EOS C300 Mark II.

Other updates include:

• Similar IR capability to the ME20F-SH and ME200S-SH, via a service update, for the XF405 and XF400
  • 24-bit LCPM audio for Cinema RAW Light on the EOS C200
  • The EOS C200 will have Hybrid Log Gamma (HLG) output monitoring capability, when using suitable displays for HDR workflows
  • Adds x1.5, x3, x6 digital teleconverter option to the EOS C200
  • Segmented frame support (25PsF) for the EOS C200 allows the use of monitors not capable of displaying footage captured in 50P/60P/24P
  • Greyed-out display outside aspect markers for the EOS C300 Mark II
  • EOS C700 and EOS C700 GS PL users will be able to enjoy 2K (Cropped/Super16mm) RAW and ProRes recording, including when using the MO-4 adapter
  • The RAW Recorder Voltage Display allows EOS C700 and EOS C700 GS PL users to check the voltage of AC adapters and batteries, via the INFO Menu, when the CODEX CDX-36150 dedicated RAW recorder is fitted
  • Support for new lenses from Canon

The firmware upgrade will be available from the Canon Support site from March 29th.

Etikety na jedničku. Nový stroj Océ LabelStream 4000 potvrzuje ambice společnosti Canon v segmentu obalů

PRAHA, 13. června 2018 – Společnost Canon, která je světovou špičkou v zobrazovacích řešeních, představila novou sérii UV inkoustových produkčních tiskáren pro průmyslové využití Océ LabelStream 4000, které navíc nabízejí možnost volitelných jednotek pro flexotisk, zušlechťování a dokončovací práce. S rychlostí výroby v rozmezí 950 – 1672 m2/h, která v tomto oboru patří k naprosté špičce, si tato produkční tiskárna říká o dominantní pozici na rostoucím trhu tisku etiket. Do konce letošního roku bude zařízení dostupné také v Evropě.