Zákazníci společnosti Canon ukáží na veletrhu FESPA skutečné výsledky práce s Océ Colorado 1640 a technologií Canon UVgel

Praha, 15. května 2018 – Společnost Canon představí na veletrhu FESPA 2018 (berlínské výstaviště Messe Berlin, 15. – 18. května, stánek A40/B40 v hale 3.2) komerční aplikace, které vytvořili sami zákazníci na velkoformátové roll-to-roll tiskárně Océ Colorado 1640 s využitím revoluční inkoustové technologie Canon UVgel. Hned dva stroje navíc předvedou návštěvníkům veletrhu při ukázkové výrobě svou výjimečnou produktivitu, kvalitu i univerzálnost v oblasti tiskových médií.

Colorado 1640_thumbnail.jpg

Océ Colorado 1640 již proměnil produkci na roll-to-roll tiskárnách u stovek výrobců grafiky po celém světě

XLD_Inline_Colorado.jpg

Prototyp integrovaného systému pro tisk a automatický ořez složený z tiskárny Océ Colorado 1640 a technologie Fotoba

Pro názornou ukázku možností tiskárny Océ Colorado 1640 Canon zhotoví přímo na místě širokou paletu vysoce kvalitních dekorativních výrobků, včetně tapet, podlahové grafiky a pláten s uměleckými fotografiemi, ale také konvenční velkoformátové aplikace, jakými jsou bannery či samolepicí grafika. Návštěvníci z řad dodavatelů profesionálních grafických produktů si také budou moci prohlédnout celou řadu grafik a dekorací vyrobených samotnými uživateli modelu Océ Colorado 1640. Ty jim pomohou si představit, jak by unikátní vlastnosti technologie Canon UVgel mohly rozšířit potenciál také jejich podnikání.

Od uvedení Océ Colorado 1640 na trh na veletrhu FESPA 2017 už bylo v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky nainstalováno více než 300 těchto strojů, které proměnily roll-to-roll výrobu u stovek podniků. Na letošním veletrhu FESPA proto Canon předvede řadu výrobků svých zákazníků. Chce tím doložit, jak Océ Colorado 1640 pomáhá zásadně zvýšit produktivitu svých uživatelů.

V rámci expozice budou k vidění reálné produkty – například plátna, podsvícené bannery a samolepící grafiky – od německých firem Posterlounge a Siepro či španělské Teletransfer, které jsou zákazníky Canonu. Představí se také výroba velkoformátových tisků profesionálních fotografií Alvara Ibareze, ambasadora společnosti Canon, které naplno ukazují výjimečnou kvalitu tisku, které technologie Canon UVgel dosahuje.

„Jakožto výrobce uměleckých reprodukcí nabízíme přibližně 100 000 různých motivů, které si zákazníci mohou koupit v našich internetových obchodech po celé Evropě. Každý den vyrobíme téměř 600 pláten a plakátů. Rychlost výroby je tedy pro nás naprosto klíčová, protože nám umožňuje dodat objednané zboží zákazníkům rychle. Po instalaci v listopadu 2017 otevřelo Océ Colorado 1640 našemu podnikání nové možnosti. Okamžitě nás upoutala neuvěřitelná rychlost, se kterou je zařízení schopné tisknout, a to až do velikosti 40 m²,“ říká Philipp Dietrich, provozní ředitel německé společnosti Posterlounge.

Firma Posterlounge díky novému tiskovému zařízení zároveň rozšířila nabídku produktů o materiály, na které dříve tisknout nemohla. „Nejen, že jsme si všimli rozdílu v kvalitě tisku my, ale všimli si ho i naši zákazníci. Máme od nich velmi pozitivní zpětnou vazbu týkající se obrazové kvality našich produktů. Océ Colorado 1640 překonalo všechna naše očekávání, a proto jsme investovali do dalších tří těchto zařízení,“ doplňuje Philipp Dietrich.

Automatizované dokončovací práce
Druhý stroj Océ Colorado 1640, který bude v rámci FESPA 2018 vystaven na stánku Canon, předvede první plně automatizovaný systém s technologií ořezu v osách XY od společnosti Fotoba, technologického partnera společnosti Canon. Tento prototyp ukáže, jak okamžitě suchý výstup z tiskárny Océ Colorado 1640 automaticky putuje do integrované ořezové jednotky. U velkých objemů tisku, jako jsou například plakáty, touto cestou maximalizuje efektivitu výroby.

„Zákazníci neustále hledají cesty, jak zvýšit kapacitu, provozuschopnost i produktivitu, a rozšiřovat tak své podnikání nebo nalézat nové příležitosti k zisku. Společně s Canonem jsme naslouchali tomu, jakým výzvám při výrobě zákazníci čelí, a ve spolupráci s nimi jsme navrhli toto nové automatizované řešení. Jednotný výrobní systém fungující mezi roll-to-roll tiskárnou Océ Colorado 1640 a integrovaným dokončovacím řešením od společnosti Fotoba umožní výrobcům grafiky citelně navýšit objem výroby tím, že už není nutné využívat manuální pracovní sílu při manipulaci tiskových produktů mezi tiskárnou a finišerem,“ uvádí Valter Maddalon, výkonný ředitel společnosti Fotoba.

Mark Lawn, šéf Graphic & Communications Group společnosti Canon Europe, dodává: „Když jsme před rokem uváděli na trh Canon UVgel, představili jsme technologii, která zákazníkům nabízí obrovské možnosti bez nutnosti dělat při výrobě kompromisy. Z výhod této inovace již plně těží stovky spokojených klientů. Chtěli bychom, aby o nich návštěvníci veletrhu FESPA 2018 osobně slyšeli. Získají tak důkaz, že technologie Canon UVgel radikálně mění produkci na roll-to-roll tiskárnách. Pomáhá plně rozvinout nový potenciál podnikání dodavatelům grafických řešení po celém světě, ať už cestou zvyšování kapacity nebo díky rozšiřování nabídky o nové oblasti využití.“

Canon představí nové technologie v rámci FESPA 2018 na výstavišti Messe Berlin 15. – 18. května v hale 3.2.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.