Canon modernizoval objektivy pro profesionály, které stojí na vrcholu modelové řady

PRAHA, 7. června 2018 – Canon dnes představil dva vylepšené objektivy z nejoblíbenější modelové řady L: EF 70-200mm f/4L IS II USM a EF 70-200mm f/2.8L IS III USM. Objektivy s rozsahem ohniskových vzdáleností 70 až 200 mm pomáhají profesionálním fotografům i pokročilým amatérům řadu let, zejména pak díky vysoké optické kvalitě a snadné změně kompozice pomocí přechodu od standardního ohniska k teleobjektivu. A právě vysoká přizpůsobitelnost umožňuje využít nové objektivy v mnoha situacích – od snímání portrétů až po pořizování fotografií divoké zvěře.

EF 70-200mm f-4L IS II USM.jpg

EF 70-200mm f/4L IS II USM

EF 70-200mm f-2.8L IS III USM.jpg

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

Přednosti objektivu EF 70-200mm f/4L IS II USM:

• Univerzální rozsah ohniskových vzdáleností 70 až 200 mm
  • Konstantní světelnost f/4
  • Zaostřování využívající kroužkový ultrazvukový motor USM
  • Stabilizace obrazu 5 EV
  • Snadná manipulace a hmotnost pouhých 780 g

Přednosti objektivu EF 70-200mm f/2.8L IS III USM:

• Univerzální rozsah ohniskových vzdáleností 70 až 200 mm
  • Fluoritové a UD prvky zajišťující vysokou ostrost i skvělý kontrast
  • Konstantní světelnost f/2,8
  • Zaostřování využívající kroužkový ultrazvukový motor USM
  • Stabilizace obrazu 3,5 EV
  • Konstrukce odolná vůči nepříznivým povětrnostním vlivům

EF 70-200mm f/4L IS II USM: vysoká odolnost a váha jen 780 gramů
Nový EF 70-200mm f/4L IS II USM staví na kvalitě svého předchůdce a může se pochlubit vysokou odolností i ergonomickým designem. Díky hmotnosti jen 780 gramů lze tento objektiv pohodlně využívat i na cestách. Nechybí fluorová povrchová úprava optických prvků pro větší odolnost vůči vodě ani povrchová úprava Super Spectra eliminující odlesky i závoj. Fluoritové členy navíc korigují chromatickou aberaci a zajišťují vysoké rozlišení i kontrast. Fotografové díky tomu nemusí věnovat tolik času postprodukčním úpravám.

Objektiv EF 70-200mm f/4L IS II USM má v celém rozsahu ohniskových vzdáleností konstantní světelnost f/4 a hodí se tak na focení v široké škále světelných podmínek. Díky kruhové cloně s devíti lamelami mohou snímky obsahovat atraktivní bokeh a pomocí rozostřeného pozadí lze efektně zdůraznit hlavní objekt záběru. Uživatelé určitě ocení i nový stabilizátor obrazu, který je založený na technologii stabilizace použité u objektivu Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM. Může tak nabídnout dokonce účinnější - až 5 EV – oproti třem, které byly k dispozici u předchozího modelui. Nový objektiv je proto ideální i k focení během pohybu fotografa nebo pořizování reportáže v zahuštěném prostoru, například na filmových premiérách či svatbách.

Dokonalejší, rychlejší i přesnější je také automatické zaostřování. Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM se spoléhá na kombinaci kroužkového ultrazvukového motoru USM a třetí generace systému EF, který využívá nový výkonný řídící procesor a obsahuje zcela přepracovaný firmware. Automatické zaostřování je dostatečně tiché, umožňuje ruční doladění a poradí si i s objekty vzdálenými pouhý jeden metr. Díky těmto vlastnostem EF 70-200mm f/4L IS II USM vyniká například i při portrétní fotografii.

EF 70-200mm f/2.8L IS III USM: míří na nejnáročnější uživatele
Objektiv EF 70-200mm f/2.8L IS III USM zdokonaluje fotografické možnosti vlajkové lodi značky Canon určené nejnáročnějším uživatelům. Tento model se může pochlubit kruhovou clonou s osmi lamelami, konstantní světelností f/2,8, stabilizací obrazu 3,5 EV nebo tichým automatickým zaostřováním
s kroužkovým ultrazvukovým motorem USM. Nechybí ani možnost ručního doladění, zvýšená odolnost proti vlhkosti a prachu nebo fluorová povrchová úprava umožňující snadné čištění. Novinka tak uspěje i v těch nejnáročnějších povětrnostních a světelných podmínkách. Například při focení divoké přírody – fotografové mají vždy jistotu, že jejich snímky budou perfektně ostré a bez nežádoucích artefaktů.

i Dle standardu CIPA, pro ohniskovou vzdálenost 200 mm

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.