Etikety na jedničku. Nový stroj Océ LabelStream 4000 potvrzuje ambice společnosti Canon v segmentu obalů

PRAHA, 13. června 2018 – Společnost Canon, která je světovou špičkou v zobrazovacích řešeních, představila novou sérii UV inkoustových produkčních tiskáren pro průmyslové využití Océ LabelStream 4000, které navíc nabízejí možnost volitelných jednotek pro flexotisk, zušlechťování a dokončovací práce. S rychlostí výroby v rozmezí 950 – 1672 m2/h, která v tomto oboru patří k naprosté špičce, si tato produkční tiskárna říká o dominantní pozici na rostoucím trhu tisku etiket. Do konce letošního roku bude zařízení dostupné také v Evropě.

Labelstream 4000

S UV inkoustovou tiskárnou pro průmyslové objemy tisku Océ LabelStream 4000 společnost Canon plně vstupuje do segmentu tisku etiket. Nabízí i možnost rozšíření na integrované hybridní řešení pro konverzi etiket.

Nejnovější přírůstek do portfolia produkčního tisku podtrhuje strategii Canon a Océ investovat do rostoucích segmentů průmyslového tisku. Tato inovativní produkční tiskárna etiket v sobě spojuje pozitiva UV inkoustového tisku s konvenčními technologiemi a přináší bezkonkurenční výhody v podobě úspory času a nákladů, zvýšení přidané hodnoty tiskových výstupů, a navíc umožňuje široký výběr doplňkových řešení pro vytvoření té nejlepší kombinace, ať už jsou konkrétní požadavky na výrobu jakékoli.

Christian Unterberger, ředitel marketingu a výkonný viceprezident Océ zodpovědný za produkty pro produkční tisk vysvětluje, čím toto nové řešení pro konverzi etiket vyniká: „Série Océ LabelStream 4000 je založena na inkoustové DNA Canonu a Océ. Díky tomuto komplexnímu balíčku řešení, který byl vyladěn přesně podle posledních trendů na trhu, mohou dodavatelé tiskových řešení v oblasti etiket podpořit svou ziskovost u malých a středních zakázek a nadchnout zákazníky etiketami výjimečné kvality s možností pokročilých úprav na míru.“

Nová produkční tiskárna má potenciál sehrát klíčovou roli v širší strategii společnosti Océ. Crit Driessen, viceprezident společnosti a ředitel pro digitální výrobu obalů, k tomu říká: „Océ se intenzivně snaží prosadit na dynamických trzích a průmyslový tisk obalů nabízí skvělé příležitosti, jak získat nové zdroje příjmů. Digitálně tištěné produkty sice v současnosti tvoří celosvětově pouze relativně malou část trhu, ale očekává se, že tento podíl rychle poroste. Jsme si jistí, že významní hráči na tomto trhu ocení produktivitu Océ LabelStream a nabízené možnosti úprav na míru jako způsob, jak nabídnout ještě vyšší přidanou hodnotu v oblasti tisku etiket.”

Základem série Océ LabelStream 4000 je pětibarevná (CMYK a bílá) UV inkoustová tiskárna s rychlostí tisku 48 m/min. Nabízí šíři tisku 330 mm (13”) nebo 410 mm (16”) a volitelný režim zvýšení výkonu až na
68 m/min pro méně náročné tiskové úlohy. Zařízení dále umožňuje jednoprůchodový digitální tisk vysoce krycí bílé barvy (až 80 %) při standardní rychlosti tisku srovnatelné s analogovými tiskovými technologiemi, jako je rotační tisk nebo flexotisk.

Nejnovější UV inkoustové tiskové hlavy Xaar 2001 s rozlišením 720 x 600 dpi a různými režimy kvality zaručují přesnou reprodukci detailů, jemných tónů, zářivých i základních barev na širokém spektru standardních materiálů pro výrobu etiket, včetně polypropylenu, polyethylenu, plastu typu BOPP
a také na vybraná speciální média.

Tiskové řešení je navíc možné rozšířit na plně hybridní konfiguraci s individuálním nastavením kombinace dodatečného flexotisku, jednotky pro zdobení a jednotky pro dokončovací práce. To promění celý tiskový systém v integrovanou jednoprůchodovou linku pro tvorbu etiket schopnou reagovat na požadavky zákazníků s nejrůznějšími představami a rozpočty.

Tato kombinace tradičních a digitálních technologií umožňuje rychlou a cenově dostupnou produkci vysoce kvalitních samolepicích etiket – například pro rychloobrátkové spotřební zboží, kosmetiku nebo léčiva. Digitální tisk nabízí kromě schopnosti dodávat ekonomicky efektivní malé série tištěné na zakázku, kterými se zákazník vyhne nadprodukci, také v tomto odvětví nepřekonatelnou výhodu možných úprav na míru. Stále více firem se snaží přitáhnout pozornost zákazníků individuálně uzpůsobeným balením, takže je zřejmé, že digitální tisk může zásadně zvýšit přidanou hodnotu
a prodeje nebo podpořit povědomí o značce.

Océ LabelStream nabízí uživatelům maximální flexibilitu a svobodu, aby mohli zpracovat zakázku
v krátkém čase. Snadné nastavení a příprava urychlují dostupnost systému pro produkci. Výrobní náklady přitom zůstávají nízké, a proto je i návratnost investic rychlá.

Společnosti zabývající se produkcí etiket budou profitovat z toho nejlepšího systému v tomto sektoru, jehož základním kamenem je DNA inkoustového tisku od společnosti Canon. Inovativní technologie integrované do komplexních end-to-end řešení a podporované prvotřídními globálními službami
i obchodním poradenstvím pomohou vybudovat a rozvíjet udržitelné a ziskové podnikání v oblasti digitálního tisku.

Christian Unterberger je přesvědčen, že nová Océ LabelStream je trefou do černého: „Nová série Océ LabelStream 4000 je dalším krokem k naplnění naší tržní strategie. Naším plánem je zvýšit náš podíl
na trhu s obaly a jednoho dne na něm sehrávat vůdčí roli.“

Série Océ LabelStream 4000 bude v Evropě komerčně dostupná na konci roku 2018.

Canon spouští CCM Online: novou cloudovou službu pro konzistentní a atraktivní multikanálovou komunikaci se zákazníky

Londýn, 24. říjen 2018 – Společnost Canon Europe, světový lídr v oblasti zobrazovacích technologií, představila novou službu Customer Communications Management Online (CCM Online), která umožňuje zcela změnit systém komunikace se zákazníky. CCM Online je komplexní cloudové řešení, které dává firmám možnost zavést efektivnější a konzistentnější obousměrnou komunikaci se zákazníky. Celý systém navíc nevyžaduje žádnou předchozí investici. Canon se postará o proces od začátku až do konce – bezpečně připraví, sestaví a předá komunikovanou informaci prostřednictvím vybraného komunikačního kanálu. Každý kontakt se zákazníkem se tak stane novou příležitostí k obchodu.